reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witajcie Dziewuszki!
Dzisiaj to i ja źle spałam. O 1.30 popudka, pokrecilam siė z pół godz i przysnęłam. O 3.23 pobudka znowu. Powierciłam się z boku na bok i jakoś przysnęłam. Od 5.07 do 6.00 to już takie czuwanie... Chyba teraz sie zdrzemne bo jestem zmeczona..
Oglądałam wczoraj wózki- w większości były Adamexy- bardzi mi się spodobały . Ale zaczęłam się zastanawiać czy nie kupić najpierw samej gondolki- bo przy synu służyła mi tylko z 6 mcy .. I teraz się będę zastanawiać co lepsze.. I oczywiście te gadanie mojej matki że wózka się nie kupuje tak wcześnie- ona i jej przesądy..
Czy tylko mnie tak irytuje głupie gadanie??
Ewkap mam nadzieję, że nie taki diabeł straszny i szybko będzie po badaniu.
A propos badania z ta glukozą? Jak to jest czy teraz każda ciėżarna musi to przejść czy jak? 7 lat temu nic takiego nie miałam i nie wiem czy się upominać o to?

Fasolka 2017 / Aniołek 2016 / Szymek 2011
dhi4xzkrtf7duw3h.png

Gratuluje dziewczynek i chlopaków :) Powoli się chyba wyrównuje ilość :)

Ta glukoze wszystkie kobiety w ciąży robia? Ja jutro jade na krew + mocz ale nie mam skierowania na taka dodatkowa glukoze a juz 19 tydzień mam. NIc mi gin nie mowila o tym badaniu.

Podobno to się robi po 22, czy tam 24 tygodniu, ale mi w 2 ostatnich badań cukier wyszedł za niski, zaraz przy granicy, ale troszkę brakowało i kazał mi zrobić już teraz to badanie.

reklama
Czesc dziewczynki ja juz od 7 na nogach...
Wyszykowalam syncia do szkoly i pojechalam z moim m na miasto...chcialam wejsc do kimexu ale od 10 otwarty wiec dupa..
Zreszta moj m tak mnie wkurzyl rano odnosnie prezentu na komunie dla swojego chrzesniaka ze glowa mala...
O bo chrzestni daja tyle czy tyle...a ja mu mowie ze mam w dupie ile kto daje...daje sie tyle na ile cie stac...
A poza tym my tez komunie teraz 14 mamy syna a 21 maja druga...wiec tez troche kasy poszlo na to wszystko...
Faceci to sa durni...
Ale wozek jak ogladalam to by najchetniej za 2 zlote kupil jakby taki byl...bo wszystkie co ogladalam to za drogie byly dla niego...
Sknerus makkwacz z tego mojego chlopa...
Ja tez jestem zdania jeśli chodzi o prezenty ze każdy daje tyle na ile go stać, nigdy nie patrzę na innych bo każdy ma inna sytuacje. Zreszta nie to powinno być najważniejsze jaki kto da prezent.
My już z dziećmi obudzone ale wszyscy leżymy sobie w łóżku i oglądamy bajkę :) córka ma dziś wolne wiec pewnie gdzieś się wybierzemy chociaz jest niestety dość chłodno

Córa! Na 80%dziewczynka! Aaaaaa Ale się cieszę! [emoji7][emoji173][emoji173][emoji173] 18cm i ok 160g [emoji7] Później wstawię zdjęcie bo teraz do pracy muszę lecieć [emoji16]

w57v3e3kdnfl41ek.png
Ogromne gratulacje [emoji3]

[emoji177] Maja - 05.04.2006r.

[emoji177] czekamy na drugą córeczkę, termin na 05.10.2017r.

Gratuluje dziewczynek i chlopaków :) Powoli się chyba wyrównuje ilość :)

Ta glukoze wszystkie kobiety w ciąży robia? Ja jutro jade na krew + mocz ale nie mam skierowania na taka dodatkowa glukoze a juz 19 tydzień mam. NIc mi gin nie mowila o tym badaniu.
Ja w pierwszej ciaży miałam chyba w 23 tyg.

Ewkap nie zazdroszcze...no ludzie tacy są, a Ci emeryci to najszybciej. Jak tak to nie mogą poczekać bo ciężko bo starzy bo chorzy a jak staną jak te krowy na środku chodnika że sie przejść nie da to stoją i ględzą pół godziny o d...maryny.

Dziewczyny, gdzie kupowałyście spodnie ciążowe? Zamawiałyście przez internet czy w sklepie stacjonarnym. Została mi ostatnia para dzinsow, ktore sa wygodne, dlatego muszę się tym zająć :)

MammaMarta z tego co wiem to zawsze takie badanie się wykonuje. Ja nawet 11 lat temu też je miałam.

Ewcia12310 śliczne zakupy [emoji5]️

Dziewczyny, gdzie kupowałyście spodnie ciążowe? Zamawiałyście przez internet czy w sklepie stacjonarnym. Została mi ostatnia para dzinsow, ktore sa wygodne, dlatego muszę się tym zająć :)
Ja kupowałam online z h&m.

Podobno to się robi po 22, czy tam 24 tygodniu, ale mi w 2 ostatnich badań cukier wyszedł za niski, zaraz przy granicy, ale troszkę brakowało i kazał mi zrobić już teraz to badanie.
Ok, dzieki za odpowiedz :) Już sie bałam, ze cos przegapie.

A kolejkami sie nie przejmujcie. Mamaginekolog ciagle powtarza, ze czas w przychodniach dla kobiet w ciazy powinien byc ograniczony do minimum. My nie mozemy sie potem leczyc a przychodnie to siedliska chorob. Ja jak jest kolejka to pytam ludzi czy moge wejsc pierwsza bo jestem w ciazy i zle sie czuje. Albo pukam do pielegniarek i mowie im to samo i one wolaja do gabinetu wtedy mnie najlpierw. Polecam sie nie przejmowac innymi. Nasze zdrowie jest najwazniejsze bo dbamy tez o dziecko.

Dziękuję [emoji4] U nas w zasadzie nie było "zamówień" na konkretną płeć [emoji6] Synek mówi że to bez różnicy, po prostu chce mieć rodzeństwo a i dla nas to nie ma znaczenia [emoji5] Tylko chciałabym już wiedzieć żeby móc zacząć zakupowe szaleństwo [emoji23][emoji23][emoji23] W ogóle już się niecierpliwić zaczynam, chciałabym żeby już był październik [emoji4][emoji12]

w57v3e3kdnfl41ek.png
KaSia, jakbym siebie czytała :) Gdybym miała taki magiczny guzik do przyspieszania czasu, to też już zrobiłabym sobie październik. Jakąś połowę najlepiej :) Coś czuję, że po latach średnio będę pamiętała ten rok, bo mam wrażenie, że żyję jak we mgle ;)
No i gratuluję córeczki :) Wspaniałe wieści z samego rana :)

Ostatnia edycja:
reklama

Ja w hm kupowałam, ale w sklepie stacjonarnym, bo online jeszcze nigdy nie udało mi się zamówić dobrych spodni.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry