reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Raju Dziewczyny, ile Wy piszecie! W tym czasie, co czytałam i nadrabiałam, dopisałyście jeszcze 2 strony ;)

Serio? Zawsze myślałam, że Johnson i Nivea... Dzięki- będę to miała na uwadze.. A te emolieny typu Emolium, Oilatum, Oilan to chyba spoko są ???
Ostatnio czytałam, że Johnsson & Johnsson to paskudztwo, w kosmetykach dla dzieci stosują rakotwórczą substancję. Na duże korporacje trzeba uważać. Moja gin też mówi, że nie wszystko, co ma napis "Dla dzieci" albo "dla ciężarnych" jest dobre. Bo te napisy, to po prostu marketing, żeby kasę producentowi nabić.

1494266615-aaaaaa.jpeg

Nasz maluszek 12 cm

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom
Gratuluję, śliczny :D

Ja sobie teraz tak myślę, ze może lek się przejęzyczył, albo ja zle usłyszałam. Może to było 240g? Bo waga 440 g to jakiś 23 tydz. Dr na pewno by coś mówił, że za duże
Moja gin dziś mówiła, że wszystkie sprzęty do USG, nawet te nowe, mają oprogramowanie z lat 90tych. I że to oprogramowanie zakłada błąd pomiaru wagi do 300 g. Więc jak płód ma np 100g, a program się machnie o 300, to już masz gotowe 400...

Cześć Kobitki chciałabym do Was dołączyć i bo też jestem szczęśliwa pazdziernikowa przyszlą mamą
Witaj! Dużo nas jest i jest wesoło :D

Cześć dziewczyny!
Nie pisałam wcześniej, bo nie miałam jak. Cały czas coś.
Byłam dzisiaj u gin. Też będzie syn, jak u Amysz. U mnie reakcja nieco bardziej powściągliwa. Po cichutku liczyłam na córkę. Najważniejsze, że młody zdrowy, ma 11,8cm. Nie wiem ile waży, bo mój gin powiedział, że tak wcześnie nie ocenia, bo są duże granice błędu. Serducho bije 140/min. Zdjęcie mam tylko siusiaka:
1494344241-aaaaaa.jpeg
Moja reakcja na syna tez była powściągliwa :D I masz rację co do tej granicy błędu, właśnie o tym mi gin mówiła.

No właśnie tak to sobie tłumaczę [emoji4] nie ma nic ważniejszego już ich zdrowie.
Mój mąż mnie dzisiaj "przepraszał", że nie umie dziewczynki zrobić [emoji23][emoji23][emoji23]
Mój chyba tez nie umie... ma już syna z pierwszego małżeństwa i teraz też podobno syna spłodził... a chciałam dziewczynkę!

Od rana się najeździłam, że hej! Pasierba zawieźć do szkoły, potem na wizytę do Gdyni, a spadł śnieg i od razy kilkanaście stłuczek na obwodnicy, korki, udało mi się w porę zjechać z obwodnicy, ale w mieście tez godzinę w korku stałam. Wszędzie wypadki. Ja nie wiem, co ci kierowcy, śnieg w maju zobaczą i zaraz stłuczki. Na wizytę zdążyłam co do minuty, zziajana wpadłam do gabinetu.

To była zwykła wizyta bez USG, no ale zbadała mnie, ponoć jest ok, o kłuciach mówiła, że to jelita, na basen już mogę z powrotem chodzić. I umówili mnie na połówkowe na ten piątek! Ale się cieszę, już w piątek zobaczę Maleństwo <3 Rusza się teraz codziennie i dodaje mi otuchy :)

Potem pojechałam do pracy zawieźć L4 i pobuszować w Ikei. Oczywiście coś kupiłam, potem wrzucę foty. Były śpiworki na przecenie :) Po drodze odebrałam pieluszki, które kupiłam, bez wysyłki się obeszło, ale nabłądziłam, żeby trafić pod właściwy adres.

Potem odebrałam pasierba ze szkoły i pojechaliśmy jeszcze zgarnąć mojego M z pracy i na małe zakupy spożywcze.

Mały już wie o rodzeństwie. Wczoraj, jak się dowiedział, to prawie nie zareagował, taki jakiś cichy był. A dzisiaj jest dla mnie przemiły, ciągle mnie przytula, powtarza, że mnie kocha. W drodze do szkoły wypytywał o objawy ciąży, opowiadał, że oglądał "I kto to mówi". Zaczął sporo pytań na ten temat zadawać. Także chyba przeżywa i powoli sobie to wszystko układa w głowie. Jak wracaliśmy ze szkoły to zapytał, czy zapiszę dziecko do tej samej szkoły, do której on chodzi, że chciałby go odbierać po lekcjach. Powiedziałam, że on dawno skończy szkołę, zanim mały do niej pójdzie, to powiedział, że jak będzie w liceum, to tym bardziej będzie mógł odbierać. W sumie słodziak :)

reklama
Alraris to takie słodkie... No aż mi się łezka zakrecila w oku ;-)
Musiało Ci być bardzo miło jak Cię tak przytulal i mówił, ze kocha ;-)
I jakie plany na przyszłość, ze będzie bo ze szkoły odbierać... ;-) przeurocze ;-)

Witaj Paola
Dziewczyny gratuluje Synków :) Dasia zawsze możecie działać dalej ;)
Ewka to super dzien miałaś, pyszny obiad świetne ciuszki
Ja dzisiaj tez miałam udany dzien jak mąż wrócił z pracy to wszyscy poszliśmy na spacer, na płac zabaw i oczywiście musieliśmy zachaczyc o lody :)
Jutro córka ma wolne bo nauczyciele jakaś konferencje maja także oprócz męża wszyscy śpimy do południa, z moimi małymi śpiochami to jestem już pewna ze tak będzie :)

Witaj Paola!
Alaris super reakcja małego.
Ewka ale się obłupiłaś!

Ja nie dopisałam wcześniej, ale tuż pod domem, jak wracałam od lekarza, się wywróciłam... Nie wiem czy mi się zakręciło w głowie (nic takiego nie pamiętam), czy się potknęłam.. Straciłam nagle równowagę i wyłożyłam się jak długa. Na szczęście upadłam na lewy bok i ręce. Mam zdartą prawą dłoń i obite lewe biodro i kolano. Wystraszyłam się bardzo, bo już od kilku miesięcy nie miałam problemów z równowagą. Mam nadzieję, że to jednak potknięcie było, bo inaczej nie będę mogła sama z domu wychodzić a to moja ręka:
1494354872-aaaaaa.jpeg

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Hmmm co ja mogę napisać poza tym, że jestem bardzo szczęśliwa przyszłą mamą, bo czekaliśmy już na maluszka:) Jestem że Szczecina, jeżeli którąś jest w pobliżu i ma jakieś wyjście to zapraszam na make-up:) A tak to odpoczywamy teraz w domu bo mój mąż na morzu.

Witaj :) ja także jestem ze Szczecina także będzie raźniej :D

Brzuch mnie od rana ćmił, choć leze prawie cąły dzień dziś to teraz też cmi lub jak by to powiedzieć delikatnie pobolewa, po nospie nie przechodzi, po leżeniu też nie.

lili chyba najlepiej to mniej smarować a dużo wietrzyć, kazde dziecko jest inne wiec sama zobaczysz, wypróbujesz, z tym ze na początek przemyj i wietrz a jak by to nie działało to dopiero smaruj

Ewka ładne zakupy, zastanawiałam sie nad takim kocykiem w smyku :)

W lumpkach są fajne rzeczy ale faktycznie na 7 latków i starszych trudno cos ładnego dostać, zbierałam sie zeby jutro pojechać ale tak ten brzuch dziś mnie cmi ze chyba odpuszczę

Hej dziewczyny 

Udało mi się Was nadrobić, przechodzę ostatnio chyba jakiś kryzys. Nie mogę się ułożyć tak, żeby było mi wygodnie, ani siedzieć, ani leżeć, chodzić tym bardziej, nogi mi drętwieją, plecy mnie bolą, chce mi się płakać, wyspać się też porządnie nie mogę, ale widzę, że was również dopadły te wszystkie dolegliwości, trochę się pomęczymy.. :( oby tylko wszystko z dzidzią było dobrze. Byłam u lekarza w czwartek, zrobił mi USG, malutka akurat przysypiała, ale nic złego się nie dzieje, z szyjką też wszystko dobrze. Witam mamusie :) tyle zakupów zrobiłyście, ja na razie robię przerwę, bo po 10-15 minutach chodzenia po sklepach robi mi się słabo, sapię jakbym maraton przebiegła, potrzebuje przerwy dłuższej niż samo chodzenie, najlepiej na leżąco i kręgosłup mnie łapie od razu, mój to się ze mnie śmieje. Kolejną wizytę mam 6 czerwca, to będzie ostatnia wizyta przed miesięcznym urlopem mojego ginekologa. Chodzę do niego raz w miesiącu, ale coś czuję, że sama świadomość tego, że mój lekarz będzie poza zasięgiem doprowadzi, że zwariuję  

Brzuszek już troszkę widać, to już 17+4 i czuję tylko bulgotanie, ale raczej sporadycznie.

1494357044-aaaaaa.jpeg

Jakie witaminy przepisał wam ginekolog? Ja mam takie, biorę od ponad dwóch miesięcy, jakoś tak, mają wszystkiw potrzebne witaminy, wszystkie wyniki mam dobre i na razie lekarz mi ich nie zmienia. W składzie jest nawet ta witamina D, więc chyba nic dodatkowo nie będę musiała brać.

1494357536-aaaaaa.jpeg

Miłego wieczoru kochane [emoji4] a tymczasem idę wziąć długą kąpiel, może jakoś pomoże mi się odprężyć
[emoji5]

12.10.2017 [emoji480]

reklama
A dziewczyny co mieszkacie na wsi pijecie takie mleko od krowy (wiecie o co chodzi nie takie ze sklepu z kartonu)? Mi się marzy takie mleko, piłam tylko z 3 razy w życiu i było przepyszne!! Ojej ile ja bym za nie dała :)
Mam tutaj koleżankę która mieszka w Polsce gdzieś na wsi i czasem mi przywozi takie wiejskie jaja czy kiełbasy podwędzane, to nawet nie ma porównania do wędlin czy jaj takich ze sklepu tutaj
Ja jako dziecko często piłam takie mleko, u babci na wsi spędzałam weekendy, ferie, wakacje itd... Babcia co drugi dzień brała od sąsiada dwa litry, na wierzchu pamiętam, że była śmietana :D
A teraz mama zajmuje się domem na wsi po babci i nadal hoduje kilka kur, także jajka mam wiejskie z wolnego wybiegu :D
Jesli chodzi o wydatki to i ja i mąż mamy po dwa konta... po jednym w poprzednim banku a kolejne w banku, który udzielił nam kredytu. Ja ogarniam raty kredytu, rachunki itp, mąż przywozi z Danii swoją wypłatę, wymienia na złotówki i mi wpłaca (sobie zostawia pare stówek). Jak do tej pory wszystko wydawaliśmy, bo wykańczanie mieszkania, teraz będzie robiony pokój dziecięcy - i już wszystko będzie gotowe. I zaczynamy oszczędzać.

W czwartek mam wizytę u mojego gina - śmiesznie, że tak dużo z nas ma w czwartek wizytę :D
Ale i tak dzis poszłam sobie do małej prywatnej kliniki (dla babeczek z Trójmiasta - polecam ginekologów Olszewskich we Wrzeszczu). O wszystko go wypytałam, zrobił mi usg - kolejny lekarz, który widzi chłopca, więc już przesądzone... Ale poszłam do niego, żeby zapytać czy aby na pewno nie ma przeciwwskazań do wycieczki. Powiedział, że nie. Jeśli ciąża przebiega prawidłowo, to można podróżować. Także od razu po wyjściu od niego wybrałam się zakupić wakacje! Lecimy w poniedziałek na Fuertaventurę :D Już nie mogę się doczekać! Co roku latamy sobie na jakieś tanie wycieczki last minute, do tej pory były to różne greckie wyspy, ale teraz w maju Hiszpania jest tak samo tania i się nie mogliśmy oprzeć.

A moja mama ma koleżankę, której córka urodziła trojaczki. I dziś moja mama dostała worek ciuszków. Niby za 70 zł, ale są tam dwa śpiworki i z 40 sztuk ubranek. Nic jeszcze nie widziałam, ale pewnie większość rzeczy na poczatek już tam będzie.
Jeśli chodzi o witaminy brałam tylko Pregna plus. Do tego czasem dorzuciłam wit c, magnez, probiotyk albo omega3.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry