reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja wracam z pracy busem w leginsach tych z lidla bo w spodniaach już mi ciężko się. Chodzi, i kurde zamaaarzam! :/

W ogóle dzisiaj 1 raz od niepamiętnych czasów pieką mnie piersi... marzę żeby już zdjąć stanik... dziwne, bo miałam tak w 1 trymestrze tylko

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do piersi ja mam tak cały czas :D, bolą pieką i rosną a ostatnio doszedł wyciek z sutków także łączę się w bólu. Wracaj szybko do domu i wypuść cycochy ze stanika to troszkę im ulży ;)

reklama
Bum jak nie masz nic to co masz zrobic, trzeba kupic i tyle. Koszule kupilam jedna z guziczkami i ostatnio 2 pizamy w kik ze spodenkami po kolana i krótkimi za 30 zl nie lubie tylkiem swiecic jak podlaczaja ktg czy do spania zawsze mi koszula winduje do gory i majtki wystaja.
Kurczę, nie pomyślałabym, w sumie do ktg w szpitalu piżamka ze spodenkami wydaje sie fajnym rozwiazaniem- dobra rada :-) :)

My robilismy poddasze jak bylam w 1 ciąży....masakra, ciągły syf, pył i kurz. Urodzilam 3 tyg przed terminem wiec ekipa musiala w 3 dni się ogarnąć
emoji2.png
mąż myl okna o północy zanim przyjechal po nas do szpitala
emoji2.png
nie zdążyliśmy z pietrem do końca wiec po 2 miesiacach pojechalam z mala do rodziców a mąż dokończył to co zostało
emoji6.png

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

U nas to syf dopiero będzie... Ja nie mogę prawie nic robić... głównie tylko leżeć i się nie przemęczać. Nawet nie jestem w stanie zbyt długo chodzić, bo brzuch mnie ciągle okropnie boli. Nie wyobrażam sobie jak to ogarnę do porodu. Mój mąż do mycia okien ma dwie lewe ręce, ale u góry robi wszystko sam... Coś za coś :) Będę musiała kogoś ściągnąć do pomocy jak większość będzie wyremontowana... a nie lubię jak ktoś mi grzebie w szafach nawet jeżeli tylko sprząta :D

AMysz, Dasia gratuluje chłopców :)

Witaj Paola...
Jestem dzis padnieta...marze tylko o kapieli i lozku...
A tego mojego slubnego to zamorduje kiedys...Boze jak on mnie wnerwia ostatnio...nie wiem xzy nie zagryziemy sie przez najblizsze dwa tygodnie bo ma urlop od dzis i juz mam go dosc...
Mialam spokoj do 16 bo byl w robocie a teraz caly dzien w domu...i tylko by lezal i jadl...

Beczulinda super! Działajcie z tym mieszkaniem ;-) nie ma co patrzeć na teściowa, jak jej się podoba to niech sie z Wami zamieni!

Witaj Paola, gratulacje!
Mąż jest marynarzem??

A dziewczyny co mieszkacie na wsi pijecie takie mleko od krowy (wiecie o co chodzi nie takie ze sklepu z kartonu)? Mi się marzy takie mleko, piłam tylko z 3 razy w życiu i było przepyszne!! Ojej ile ja bym za nie dała :)
Mam tutaj koleżankę która mieszka w Polsce gdzieś na wsi i czasem mi przywozi takie wiejskie jaja czy kiełbasy podwędzane, to nawet nie ma porównania do wędlin czy jaj takich ze sklepu tutaj

Ja ostatnio piłam u koleżanki mleko i muszę przyznać, ze przypomniałam sobie smak dzieciństwa ;-)

Dziewczyny chłopca mam! Ja pierdole nie wierze!! ;D się poryczalam że szczęścia u gina i nie moglan się powstrzymać nie wiem czemu bo ogolnje to było mi obojetne jaka płeć będzie ale teraz jak już wiem to taka radość ;d

Haha :-D gratuluję! Super! ;-)

Może i ja wreszcie w czwartek poznam płeć ;-)

Cały dzień mnie nie b ylo, bo przed 11 pojechałam z koleżanką na zakupy i dopiero wróciłysmy ;-)
Byłyśmy w 2 lumpeksach, ale takie fajne były. Wszystko powieszone rodzajami i kolorystycznie, więc fajnie się buszowalo ;-)
Wyspałam 90 zł a tyyyle ciuchów kupiłam!! Znaczy same sweterki i bluzki, bo spodni nie chciało mi się mierzyć. Ale wszystko naprawdę jak nowe ;-)

Między pierwszym, a drugim byłyśmy na obiedzie. Jadlysmy makaron tagliatelle ż polędwiczka wieprzowa i borówkami. Mniam.

Po lumpeksach wpadłysmy do smyka, kupiłam kocyk i już nie pamiętam ale jakieś ubranka też, później Wam pokaże, ale na teraz nie mam siły kompletnie ;-)

Później weszłam do pepco ale już nie mialam siły chodzić i wróciłam do samochodu.

No i jeszcze apteka i na lody pojechalysmy ;-)

Jutro jadę robić badania krwi, moczu i glukoze, więc musiałam ją kupić ;-)

Dziewczyny, jak sie robi te badania? Jak to wygląda, bo nigdy nie robiłam i nie wiem czego mam się spodziewać przy tej glukoze...

Beczulinda super! Działajcie z tym mieszkaniem ;-) nie ma co patrzeć na teściowa, jak jej się podoba to niech sie z Wami zamieni!

Witaj Paola, gratulacje!
Mąż jest marynarzem??

Ja ostatnio piłam u koleżanki mleko i muszę przyznać, ze przypomniałam sobie smak dzieciństwa ;-)

Haha :-D gratuluję! Super! ;-)

Może i ja wreszcie w czwartek poznam płeć ;-)

Cały dzień mnie nie b ylo, bo przed 11 pojechałam z koleżanką na zakupy i dopiero wróciłysmy ;-)
Byłyśmy w 2 lumpeksach, ale takie fajne były. Wszystko powieszone rodzajami i kolorystycznie, więc fajnie się buszowalo ;-)
Wyspałam 90 zł a tyyyle ciuchów kupiłam!! Znaczy same sweterki i bluzki, bo spodni nie chciało mi się mierzyć. Ale wszystko naprawdę jak nowe ;-)

Między pierwszym, a drugim byłyśmy na obiedzie. Jadlysmy makaron tagliatelle ż polędwiczka wieprzowa i borówkami. Mniam.

Po lumpeksach wpadłysmy do smyka, kupiłam kocyk i już nie pamiętam ale jakieś ubranka też, później Wam pokaże, ale na teraz nie mam siły kompletnie ;-)

Później weszłam do pepco ale już nie mialam siły chodzić i wróciłam do samochodu.

No i jeszcze apteka i na lody pojechalysmy ;-)

Jutro jadę robić badania krwi, moczu i glukoze, więc musiałam ją kupić ;-)

Dziewczyny, jak sie robi te badania? Jak to wygląda, bo nigdy nie robiłam i nie wiem czego mam się spodziewać przy tej glukoze...

Jeżeli masz do badania krzywą to robią badanie krwi 2x - naczczo, i później godzinę po wypiciu glukozy.
Jeżeli tylko glukozę to jest to normalne badanie krwi. :)

Mąż wróci w sierpniu więc całe szczęście będzie przy porodzie:)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A później ? Pytam bo ja po porodzie 2 tyg zostaje sama z Dzidzia

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Hahaha, mój mąż dziś zaczął zgłębiać temat wózków- stwierdził, ze nie ma szans, abyśmy sami podjęli dobrą decyzję. Generalnie jest w szoku z powodu różnorodności ;) Wymyślił zatem, aby wybrać się do sklepu z wózkami z moja koleżanką, co urodziła rok temu albo jego kuzynką, co ma 2 małe szkraby żeby nam wskazały, na co zwrócić uwagę :-D:p

reklama
A na kolację zjem botwinkę, bo ugotowałam rano, żeby mąż miał obiad. I zrobiłam jeszcze ten ryż, co chyba Dasia robiła, po turecku. Więc mąż oczywiście wolał ryż z mięsem niż botwinkę, bo do botwinki nie chciało mu się ziemniaków ugotować, a już obrane na kuchence stały. Leń jeden. Ten ryż trochę za ostry mi wyszedł, ale mojemu to nie przeszkadza, jeszcze na jutro będzie miał i ryż i botwinkę.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry