reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja wracam z pracy busem w leginsach tych z lidla bo w spodniaach już mi ciężko się. Chodzi, i kurde zamaaarzam! :/

W ogóle dzisiaj 1 raz od niepamiętnych czasów pieką mnie piersi... marzę żeby już zdjąć stanik... dziwne, bo miałam tak w 1 trymestrze tylko

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do piersi ja mam tak cały czas :D, bolą pieką i rosną a ostatnio doszedł wyciek z sutków także łączę się w bólu. Wracaj szybko do domu i wypuść cycochy ze stanika to troszkę im ulży ;)

reklama
Bum jak nie masz nic to co masz zrobic, trzeba kupic i tyle. Koszule kupilam jedna z guziczkami i ostatnio 2 pizamy w kik ze spodenkami po kolana i krótkimi za 30 zl nie lubie tylkiem swiecic jak podlaczaja ktg czy do spania zawsze mi koszula winduje do gory i majtki wystaja.
Kurczę, nie pomyślałabym, w sumie do ktg w szpitalu piżamka ze spodenkami wydaje sie fajnym rozwiazaniem- dobra rada :-) :)

My robilismy poddasze jak bylam w 1 ciąży....masakra, ciągły syf, pył i kurz. Urodzilam 3 tyg przed terminem wiec ekipa musiala w 3 dni się ogarnąć
emoji2.png
mąż myl okna o północy zanim przyjechal po nas do szpitala
emoji2.png
nie zdążyliśmy z pietrem do końca wiec po 2 miesiacach pojechalam z mala do rodziców a mąż dokończył to co zostało
emoji6.png

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

U nas to syf dopiero będzie... Ja nie mogę prawie nic robić... głównie tylko leżeć i się nie przemęczać. Nawet nie jestem w stanie zbyt długo chodzić, bo brzuch mnie ciągle okropnie boli. Nie wyobrażam sobie jak to ogarnę do porodu. Mój mąż do mycia okien ma dwie lewe ręce, ale u góry robi wszystko sam... Coś za coś :) Będę musiała kogoś ściągnąć do pomocy jak większość będzie wyremontowana... a nie lubię jak ktoś mi grzebie w szafach nawet jeżeli tylko sprząta :D

AMysz, Dasia gratuluje chłopców :)

Witaj Paola...
Jestem dzis padnieta...marze tylko o kapieli i lozku...
A tego mojego slubnego to zamorduje kiedys...Boze jak on mnie wnerwia ostatnio...nie wiem xzy nie zagryziemy sie przez najblizsze dwa tygodnie bo ma urlop od dzis i juz mam go dosc...
Mialam spokoj do 16 bo byl w robocie a teraz caly dzien w domu...i tylko by lezal i jadl...

Beczulinda super! Działajcie z tym mieszkaniem ;-) nie ma co patrzeć na teściowa, jak jej się podoba to niech sie z Wami zamieni!

Witaj Paola, gratulacje!
Mąż jest marynarzem??

A dziewczyny co mieszkacie na wsi pijecie takie mleko od krowy (wiecie o co chodzi nie takie ze sklepu z kartonu)? Mi się marzy takie mleko, piłam tylko z 3 razy w życiu i było przepyszne!! Ojej ile ja bym za nie dała :)
Mam tutaj koleżankę która mieszka w Polsce gdzieś na wsi i czasem mi przywozi takie wiejskie jaja czy kiełbasy podwędzane, to nawet nie ma porównania do wędlin czy jaj takich ze sklepu tutaj

Ja ostatnio piłam u koleżanki mleko i muszę przyznać, ze przypomniałam sobie smak dzieciństwa ;-)

Dziewczyny chłopca mam! Ja pierdole nie wierze!! ;D się poryczalam że szczęścia u gina i nie moglan się powstrzymać nie wiem czemu bo ogolnje to było mi obojetne jaka płeć będzie ale teraz jak już wiem to taka radość ;d

Haha :-D gratuluję! Super! ;-)

Może i ja wreszcie w czwartek poznam płeć ;-)

Cały dzień mnie nie b ylo, bo przed 11 pojechałam z koleżanką na zakupy i dopiero wróciłysmy ;-)
Byłyśmy w 2 lumpeksach, ale takie fajne były. Wszystko powieszone rodzajami i kolorystycznie, więc fajnie się buszowalo ;-)
Wyspałam 90 zł a tyyyle ciuchów kupiłam!! Znaczy same sweterki i bluzki, bo spodni nie chciało mi się mierzyć. Ale wszystko naprawdę jak nowe ;-)

Między pierwszym, a drugim byłyśmy na obiedzie. Jadlysmy makaron tagliatelle ż polędwiczka wieprzowa i borówkami. Mniam.

Po lumpeksach wpadłysmy do smyka, kupiłam kocyk i już nie pamiętam ale jakieś ubranka też, później Wam pokaże, ale na teraz nie mam siły kompletnie ;-)

Później weszłam do pepco ale już nie mialam siły chodzić i wróciłam do samochodu.

No i jeszcze apteka i na lody pojechalysmy ;-)

Jutro jadę robić badania krwi, moczu i glukoze, więc musiałam ją kupić ;-)

Dziewczyny, jak sie robi te badania? Jak to wygląda, bo nigdy nie robiłam i nie wiem czego mam się spodziewać przy tej glukoze...

Beczulinda super! Działajcie z tym mieszkaniem ;-) nie ma co patrzeć na teściowa, jak jej się podoba to niech sie z Wami zamieni!

Witaj Paola, gratulacje!
Mąż jest marynarzem??

Ja ostatnio piłam u koleżanki mleko i muszę przyznać, ze przypomniałam sobie smak dzieciństwa ;-)

Haha :-D gratuluję! Super! ;-)

Może i ja wreszcie w czwartek poznam płeć ;-)

Cały dzień mnie nie b ylo, bo przed 11 pojechałam z koleżanką na zakupy i dopiero wróciłysmy ;-)
Byłyśmy w 2 lumpeksach, ale takie fajne były. Wszystko powieszone rodzajami i kolorystycznie, więc fajnie się buszowalo ;-)
Wyspałam 90 zł a tyyyle ciuchów kupiłam!! Znaczy same sweterki i bluzki, bo spodni nie chciało mi się mierzyć. Ale wszystko naprawdę jak nowe ;-)

Między pierwszym, a drugim byłyśmy na obiedzie. Jadlysmy makaron tagliatelle ż polędwiczka wieprzowa i borówkami. Mniam.

Po lumpeksach wpadłysmy do smyka, kupiłam kocyk i już nie pamiętam ale jakieś ubranka też, później Wam pokaże, ale na teraz nie mam siły kompletnie ;-)

Później weszłam do pepco ale już nie mialam siły chodzić i wróciłam do samochodu.

No i jeszcze apteka i na lody pojechalysmy ;-)

Jutro jadę robić badania krwi, moczu i glukoze, więc musiałam ją kupić ;-)

Dziewczyny, jak sie robi te badania? Jak to wygląda, bo nigdy nie robiłam i nie wiem czego mam się spodziewać przy tej glukoze...

Jeżeli masz do badania krzywą to robią badanie krwi 2x - naczczo, i później godzinę po wypiciu glukozy.
Jeżeli tylko glukozę to jest to normalne badanie krwi. :)

Mąż wróci w sierpniu więc całe szczęście będzie przy porodzie:)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A później ? Pytam bo ja po porodzie 2 tyg zostaje sama z Dzidzia

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Hahaha, mój mąż dziś zaczął zgłębiać temat wózków- stwierdził, ze nie ma szans, abyśmy sami podjęli dobrą decyzję. Generalnie jest w szoku z powodu różnorodności ;) Wymyślił zatem, aby wybrać się do sklepu z wózkami z moja koleżanką, co urodziła rok temu albo jego kuzynką, co ma 2 małe szkraby żeby nam wskazały, na co zwrócić uwagę :-D:p

reklama
A na kolację zjem botwinkę, bo ugotowałam rano, żeby mąż miał obiad. I zrobiłam jeszcze ten ryż, co chyba Dasia robiła, po turecku. Więc mąż oczywiście wolał ryż z mięsem niż botwinkę, bo do botwinki nie chciało mu się ziemniaków ugotować, a już obrane na kuchence stały. Leń jeden. Ten ryż trochę za ostry mi wyszedł, ale mojemu to nie przeszkadza, jeszcze na jutro będzie miał i ryż i botwinkę.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry