reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Widzę szumisia na zdjęciu :) tez go miałam dla synka (nadal mam tylko ze schowany czeka na siostrę) ja byłam z niego bardzo zadowolona
No właśnie nie wiem jak mi się te zdjęcie wstawiło[emoji1] miała być torba. A Szumisia zamierzam kupić [emoji7]

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 17+6

reklama
Powiem Wam dziewczyny ze synka rodziło mi się łatwiej niż córkę (3800) jakby mi to ktoś powiedział to bym sama nie uwierzyła ale na serio tak było :)
Z córka mnie nacieli i to nacięcie bardzo czułam, wydaje mi się ze nie wycelowali w skurcz i dlatego tak bolało a z synkiem peklam (w Niemczech wcale nie nacinają) i nie czułam tego wcale.
Po porodzie z córka byłam trochę bardzoej obolała a z synkiem tego samego dnia (urodziłam rano) dosłownie biegałam po sali :)
Ja to podziwiam Mamy które miały cc bo tego bym się panicznie bała, po sn się szybko dochodzi a po cc ból jest chyba duży, dlatego szacunek dla Was
My byliśmy z synkiem i mężem pograć w piłkę, teraz jemy kolacje i będę kapać małego :)
Potem tu jeszcze oczywiście wrócę
Ja 1 dziecko syna urodziłam sn 4.220 i już przy partych lekarka kładła mi się łokciem na brzuch bo nie mogłam go wypchnąć, przy córce już zdecydowali że zrobią CC bo podejrzewali 5 kg a ona miała 4.310 i mimo dlugiego dochodzenia do siebie teraz jednak wolę CC bo boje się że trzecie będzie ważyć jeszcze więcej[emoji6]

Chyba zacznę młoda odstawiać od smoczka w sierpniu bo w tą niedzielę przylatuje do Polski mojego męża siostra że swoją 3 dzieci i między naszymi dziewczynkami jest miesiąc różnicy i tamta też że smokiem więc teraz było by ciężko [emoji28] a tak jak oni już wylecą to od sierpnia do października może już zapomni o smoku. Ona niby teraz tylko do spania używa tego smoczka ale dzięki niemu przesypia całą noc, a w dzień 3,5 h śpi. Czuję że to będzie ciężka przeprawa... ale kiedyś trzeba [emoji6]

Witaj nowa mamo! Głowa do góry, tym razem na pewno wszystko będzie dobrze i w październiku powitasz na świecie swojego szkraba :)

Ewcia spróbuj tak, jak Ci razi BUM, zadzwoń w godzinach około południowych do przychodni i poproś o samą receptę. To nie jest żaden antybiotyk, więc nie powinno być problemu. U mnie w przychodni leki przyjmowane przez pacjentów na stałe, bądź dłuższy czas przepisujemy bez wizyty. Pacjent ma mniej chodzenia, a my mniej roboty ;) A na wizycie poproś lekarkę o to zaświadczenie, dołożysz do karty u ogólnego i już bez problemu będzie mógł Ci to wypisywać tak, żebyś miała zniżkę.

Hajmal, ale ta wyprawka pięknie wygląda. Niby to tylko trochę art. higienicznych i ubranek, a jednak cudo! <3

Kasia86 piszesz, że tym razem świadomie decydujesz się na cc. Możesz powiedzieć, jak Ci po pierwszym było? Naprawdę to taki dramat jak wszędzie opisują? Ile dochodziłaś do siebie? Ja wiem wprawdzie, że to indywidualna sprawa, ale jednak chciałam zapytać, jak się czułaś po tym. Mnie też czeka cc i przyznam, że stresuję się na samą myśl o tym.

Ja zaczynam świrować. Uzmysłowiłam sobie, że od ost. usg minął miesiąc i od miesiąca nikt nie zaglądał do malucha i zaczęłam się stresować. USG dopiero połówkowe za jakieś 2-3 tygodnie (Pewnie zapłacę z 3 stówy, to w tym moim Bełchatowie wszystko jest tak cholernie drogie, jakbyśmy tu co najmniej Stolicę mieli..) Ale zapłacę chociażby 500, byleby już wiedzieć co i jak u malucha i oby to były same dobre wieści. Dobrze, że się dziś z położną w pracy zgadałam i mi jutro ma serduszka posłuchać. Ostatecznie nie po to pracuję w tej przychodni, żeby nie móc oderwać się na pół godzinki od papierów, żeby posłuchać serduszka. Oby wszystko ładnie było słychać, to może uspokoję się trochę i do USG jakoś wytrwam ;)
Bede musiala powiedziec gin o tym zaswiadczeniu ale to juz na zaplanowanej wizycie 17.05. Udalo mi sie w aptece zalatwic opakowanie tylko musze doniesc recepte i bede miala cene po znizce :)

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

Nakładki na piersi to temat trochę jak ze smoczkiem lub butelką odnośnie laktacji. Gdybym miała świadomość- nie użyłabym ich po namowach personelu szpitala przy córce. Jak dla mnie to powinno się je stosować tylko gdy nie ma innej metody żeby dziecko chwyciło pierś.
Poczytajcie artykuł: Link do: Nakładki silikonowe – szkodzą czy pomagają?

Ginekolodzy zawsze tak liczą- biorą pod uwagę skończone tygodnie a nie trwające. Fajny artykuł napisała na ten temat Mama Ginekolog
Link do: Czy ciąża trwa 9 miesięcy? - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

U nas już od marca są majtusie a więc miała 23 miesiące. Smoczek miała tylko do spania- odstawiła gdy miała 20 miesięcy (nie potrafiła oddychać z nim gdy miała katar i potem już spała bez).

Ja używam starszego modelu torby z BabyOno (jednak to jest olbrzym!)
1494268581-aaaaaa.jpeg

Polecam natomiast coś takiego (widziałam na żywo ale dla mnie za mała bo lubie te olbrzymy)
Link do: TORBA DO WÓZKA NA RAMIĘ KAREX KOLORY GRATISY!!

Mam takie dwa ręczniki dla córki! Są genialne!!!

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 17+6
Ale fajnie miec te nakładki pod ręka , jakby faktycznie dziecko nie umialo chwycić , sutki jakby były małe to one dadzą rade - lepiej ich użyć niz przejść od razu na mm [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t6d [emoji272]

Chyba zacznę młoda odstawiać od smoczka w sierpniu bo w tą niedzielę przylatuje do Polski mojego męża siostra że swoją 3 dzieci i między naszymi dziewczynkami jest miesiąc różnicy i tamta też że smokiem więc teraz było by ciężko [emoji28] a tak jak oni już wylecą to od sierpnia do października może już zapomni o smoku. Ona niby teraz tylko do spania używa tego smoczka ale dzięki niemu przesypia całą noc, a w dzień 3,5 h śpi. Czuję że to będzie ciężka przeprawa... ale kiedyś trzeba [emoji6]
Moja tez ino do spania brała, ale mialam wtedy postanowienie noworoczne bo to akurat z sylwestra na nowy rok było, ze smoka nie ma i wyrzucilam i jakos nawet młoda sie nie zorientowała [emoji4] miała rok i 3 msc , a potem postanowienie z pamprem rok i 7msc i sie pozbylismy i tez jakos bezproblemowo [emoji4]
Dacie radę [emoji8]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]

Naprawdę sprawdza się super :)
Ja dostalam od koleżanki, ale taki inny szumis [emoji16]

reklama
Ja sobie teraz tak myślę, ze może lek się przejęzyczył, albo ja zle usłyszałam. Może to było 240g? Bo waga 440 g to jakiś 23 tydz. Dr na pewno by coś mówił, że za duże
Wiesz co tez mi się tak wydaje. Jakby było większe niż norma to napewno by Tobie coś powiedział ze szykuje się duży dzidziuś czy coś ;) a jak na 19 tydzień to aż prawie niemożliwe
Ja idę 18 na połówkowe to się dowiem, ja mam skłonności do dużych dzieciaczków haha wiec teraz pewnie tez tak będzie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry