reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Nivea tez ok, lubie ten balsam z pompką[emoji6]
Johnson to najgorszy syf, nawet dziś cos czytałam o tych kosmetykach. Emolienty są dobre, ale wtedy gdy dziecko ma problem ze skóra. Jeśli nie ma, to lepiej te normalne kosmetyki. U nas najlepiej te babydream się sprawdzily, chusteczki te różowe koniecznie[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Nivea mi się podoba ten delikatny zapach
dhi4xzkrtf7duw3h.png

reklama
Mnie też ten Sirion wpadł w oko.. I wiele innych.
Ale musimy się przejechać do jakiegoś sklepu sprawdzić żeby nie był zbyt niski bo Tatuśko ma 198 cm wzrostu..;-)
dhi4xzkrtf7duw3h.png

Jest bardzo zwinny...leciutki...
Ja tez nie naleze do najnizszych..mam 170 i dla mnie i mojego m byl ok..
Taki zgrabniutki i tak mysle o nim...
Roann tez byl ale ta gondola taka wielka mi sie wydawala...
Adamexow od cholery ladne ale juz takie troche oklepane...
Mam caly katalog camarelo i wybor jest zajebisty a i cena przyzwoita..

Hejka Dziewczynki!
Śliczne te kocyki macie!
Joanna- podziwiam! Urodzić sn dziecko o wadze 4,6 kg to dla mnie meega wyczyn!
Stanik też muszę zakupić większy-niby kupiłam taki miękki ale nie pasuje mi- taki babciny siė wydaje..
A ostatnio dziewczynki coś pisałyście o składach kosmetyków dziecięcych...
Wiecie może czego nie powinno być w takich kosmetykach? Nie mam o tym pojęcia..Albo które firmy są godne polecenia?
Buźki :)
dhi4xzkrtf7duw3h.png
To musiałabys poczytać jakiś artykuł, bo jest teraz nagonka na parabeny, a te kosmetyki, które ich nie mają, w zamian mają inny konserwant i z dwojga złego paraben jest lepszy, bo jest dobrze przebadany.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w sobotę znowu oglądałam Haucka w BabysRUs i chyba się zdecyduje. Model chyba oceanic. Jest 3w1, lekki, kółka ma piankowe. Spacerowka rozkłada się zupełnie na plasko, na czym mi zalezy. Jest duży i spacerowka jest długą. Cena normalna 350euro , teraz jest w promocji za 330

Jest bardzo zwinny...leciutki...
Ja tez nie naleze do najnizszych..mam 170 i dla mnie i mojego m byl ok..
Taki zgrabniutki i tak mysle o nim...
Roann tez byl ale ta gondola taka wielka mi sie wydawala...
Adamexow od cholery ladne ale juz takie troche oklepane...
Mam caly katalog camarelo i wybor jest zajebisty a i cena przyzwoita..

Tych Camarelo to więcej rodzai mi się podob ale już nie pamiętam. Jest tego wszystkiego tyle, że głowa mała. .
dhi4xzkrtf7duw3h.png

Witaj nowa mamo! Głowa do góry, tym razem na pewno wszystko będzie dobrze i w październiku powitasz na świecie swojego szkraba :)

Ewcia spróbuj tak, jak Ci razi BUM, zadzwoń w godzinach około południowych do przychodni i poproś o samą receptę. To nie jest żaden antybiotyk, więc nie powinno być problemu. U mnie w przychodni leki przyjmowane przez pacjentów na stałe, bądź dłuższy czas przepisujemy bez wizyty. Pacjent ma mniej chodzenia, a my mniej roboty ;) A na wizycie poproś lekarkę o to zaświadczenie, dołożysz do karty u ogólnego i już bez problemu będzie mógł Ci to wypisywać tak, żebyś miała zniżkę.

Hajmal, ale ta wyprawka pięknie wygląda. Niby to tylko trochę art. higienicznych i ubranek, a jednak cudo! <3

Kasia86 piszesz, że tym razem świadomie decydujesz się na cc. Możesz powiedzieć, jak Ci po pierwszym było? Naprawdę to taki dramat jak wszędzie opisują? Ile dochodziłaś do siebie? Ja wiem wprawdzie, że to indywidualna sprawa, ale jednak chciałam zapytać, jak się czułaś po tym. Mnie też czeka cc i przyznam, że stresuję się na samą myśl o tym.

Ja zaczynam świrować. Uzmysłowiłam sobie, że od ost. usg minął miesiąc i od miesiąca nikt nie zaglądał do malucha i zaczęłam się stresować. USG dopiero połówkowe za jakieś 2-3 tygodnie (Pewnie zapłacę z 3 stówy, to w tym moim Bełchatowie wszystko jest tak cholernie drogie, jakbyśmy tu co najmniej Stolicę mieli..) Ale zapłacę chociażby 500, byleby już wiedzieć co i jak u malucha i oby to były same dobre wieści. Dobrze, że się dziś z położną w pracy zgadałam i mi jutro ma serduszka posłuchać. Ostatecznie nie po to pracuję w tej przychodni, żeby nie móc oderwać się na pół godzinki od papierów, żeby posłuchać serduszka. Oby wszystko ładnie było słychać, to może uspokoję się trochę i do USG jakoś wytrwam ;)

To musiałabys poczytać jakiś artykuł, bo jest teraz nagonka na parabeny, a te kosmetyki, które ich nie mają, w zamian mają inny konserwant i z dwojga złego paraben jest lepszy, bo jest dobrze przebadany.

Ooo.. Powiem szczerze, że przy pierwszym dziecku nie zwracałam na to uwagi( bo sądziłam że jak dla dziecka to dobre).
Ale poszperam w wolnej chwili i się dokształcę w tej kwestii. ;)
dhi4xzkrtf7duw3h.png

reklama
Powiem Wam dziewczyny ze synka rodziło mi się łatwiej niż córkę (3800) jakby mi to ktoś powiedział to bym sama nie uwierzyła ale na serio tak było :)
Z córka mnie nacieli i to nacięcie bardzo czułam, wydaje mi się ze nie wycelowali w skurcz i dlatego tak bolało a z synkiem peklam (w Niemczech wcale nie nacinają) i nie czułam tego wcale.
Po porodzie z córka byłam trochę bardzoej obolała a z synkiem tego samego dnia (urodziłam rano) dosłownie biegałam po sali :)
Ja to podziwiam Mamy które miały cc bo tego bym się panicznie bała, po sn się szybko dochodzi a po cc ból jest chyba duży, dlatego szacunek dla Was
My byliśmy z synkiem i mężem pograć w piłkę, teraz jemy kolacje i będę kapać małego :)
Potem tu jeszcze oczywiście wrócę

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry