reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Ja już po wizycie. Na szczęście wszystko dobrze, Maluszek rośni jak na drożdzach. Waży 440g, wydaje mi się, że to dużo jak na tydzień 19. No i okazało się, że będzie córeczka :) Ta dr od samego pocżatku twierdziła, że dziewczynka. W przyszłym tyg mam wizytę u drugiego lekarza, który twierdził, że będzie syn, zobaczymy co tym razem zobaczy :p
Połówkowe mam na 26 maja, nie płacę za nie ani grosza, bo będzie mi go robić dr, do którego chodze prywatnie. Umawia pacjentki do siebie do szpitala i robi za darmo :)

Powiem Wam dziewczyny ze synka rodziło mi się łatwiej niż córkę (3800) jakby mi to ktoś powiedział to bym sama nie uwierzyła ale na serio tak było :)
Z córka mnie nacieli i to nacięcie bardzo czułam, wydaje mi się ze nie wycelowali w skurcz i dlatego tak bolało a z synkiem peklam (w Niemczech wcale nie nacinają) i nie czułam tego wcale.
Po porodzie z córka byłam trochę bardzoej obolała a z synkiem tego samego dnia (urodziłam rano) dosłownie biegałam po sali :)
Ja to podziwiam Mamy które miały cc bo tego bym się panicznie bała, po sn się szybko dochodzi a po cc ból jest chyba duży, dlatego szacunek dla Was
My byliśmy z synkiem i mężem pograć w piłkę, teraz jemy kolacje i będę kapać małego :)
Potem tu jeszcze oczywiście wrócę

Ja nie mam wyjścia, muszę mieć cc i tyle się o tym naczytałam, że głowa puchnie. Tzn. naturalny poród też mnie przeraża- zwłaszcza ból i staram się sobie tłumaczyć, że cc na pewno nie będzie takie złe i że dam radę, ale tak naprawdę, to mam pietra, jak jeszcze nigdy w życiu :o

Ja już po wizycie. Na szczęście wszystko dobrze, Maluszek rośni jak na drożdzach. Waży 440g, wydaje mi się, że to dużo jak na tydzień 19. No i okazało się, że będzie córeczka :) Ta dr od samego pocżatku twierdziła, że dziewczynka. W przyszłym tyg mam wizytę u drugiego lekarza, który twierdził, że będzie syn, zobaczymy co tym razem zobaczy :p
Połówkowe mam na 26 maja, nie płacę za nie ani grosza, bo będzie mi go robić dr, do którego chodze prywatnie. Umawia pacjentki do siebie do szpitala i robi za darmo :)

No no. Super, że wszystko dobrze! Gratulacje! :)
dhi4xzkrtf7duw3h.png

Ja tez 280zl bede placic. Termin na 18.05 mam.

Dziewczyny a uzywala ktoras z Was tych sylikonowych nakladek na sutki do karmienia? Do szpitala w ktorym chce rodzic jako podstawowa wyprawke nalezy je zabrac. Tak sie zastanawiam o co z tym chodzi :)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Nakładki na piersi to temat trochę jak ze smoczkiem lub butelką odnośnie laktacji. Gdybym miała świadomość- nie użyłabym ich po namowach personelu szpitala przy córce. Jak dla mnie to powinno się je stosować tylko gdy nie ma innej metody żeby dziecko chwyciło pierś.
Poczytajcie artykuł: Link do: Nakładki silikonowe – szkodzą czy pomagają?

Malinowa ja mam termin na 14.10 ale moja gin trochę inaczej liczy tygodnie jakby do tyłu bo u mnie 16+4 więc niby 17 tydzień a ona liczy jako 16

Ginekolodzy zawsze tak liczą- biorą pod uwagę skończone tygodnie a nie trwające. Fajny artykuł napisała na ten temat Mama Ginekolog
Link do: Czy ciąża trwa 9 miesięcy? - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Hej dziewczyny [emoji3]
Vanialin super że już córa odpieluszkowana [emoji3]
Moja ma 1,5 roku więc dopiero w nowym roku będziemy próbować bo na razie zwiewa z nocnika.
A mam pytanie kiedy smoczka odstawialyscie? Miałam to zrobić po wakacjach ale sama nie wiem bo potem pojawi się maluszek...i pewnie by jemu zabierała.

U nas już od marca są majtusie a więc miała 23 miesiące. Smoczek miała tylko do spania- odstawiła gdy miała 20 miesięcy (nie potrafiła oddychać z nim gdy miała katar i potem już spała bez).

Moze ktoras z mlodszych mam poleci któras torbe. Wygodna i nie olbrzymia. Tylko taka w sam raz (...)

Ja używam starszego modelu torby z BabyOno (jednak to jest olbrzym!)
1494268581-aaaaaa.jpeg

Polecam natomiast coś takiego (widziałam na żywo ale dla mnie za mała bo lubie te olbrzymy)
Link do: TORBA DO WÓZKA NA RAMIĘ KAREX KOLORY GRATISY!!

Ja mam kocyk polarkowy taki , ale zamierzam neszcze z 2 kupić jakies większe + reczniczek [emoji16]
1494255843-aaaaaa.jpeg

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t6d [emoji272]

Mam takie dwa ręczniki dla córki! Są genialne!!!

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 17+6

Ostatnia edycja:
Ja już po wizycie. Na szczęście wszystko dobrze, Maluszek rośni jak na drożdzach. Waży 440g, wydaje mi się, że to dużo jak na tydzień 19. No i okazało się, że będzie córeczka :) Ta dr od samego pocżatku twierdziła, że dziewczynka. W przyszłym tyg mam wizytę u drugiego lekarza, który twierdził, że będzie syn, zobaczymy co tym razem zobaczy [emoji14]
Duży dzidziuś [emoji7] na kiey ty masz termin? Moj wczoraj ważył 236gr [emoji6]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]

Nakładki na piersi to temat trochę jak ze smoczkiem lub butelką odnośnie laktacji. Gdybym miała świadomość- nie użyłabym ich po namowach personelu szpitala przy córce. Jak dla mnie to powinno się je stosować tylko gdy nie ma innej metody żeby dziecko chwyciło pierś.
Poczytajcie artykuł: Link do: Nakładki silikonowe – szkodzą czy pomagają?

Ginekolodzy zawsze tak liczą- biorą pod uwagę skończone tygodnie a nie trwające. Fajny artykuł napisała na ten temat Mama Ginekolog
Link do: Czy ciąża trwa 9 miesięcy? - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

U nas już od marca są majtusie a więc miała 23 miesiące. Smoczek miała tylko do spania- odstawiła gdy miała 20 miesięcy (nie potrafiła oddychać z nim gdy miała katar i potem już spała bez).

Ja używam starszego modelu torby z BabyOno (jednak to olbrzym!)
1494267925-aaaaaa.jpeg

Polecam natomiast coś takiego (widziałam na żywo ale dla mnie za mała bo lubie te olbrzymy)
Link do: TORBA DO WÓZKA NA RAMIĘ KAREX KOLORY GRATISY!!

Mam takie dwa ręczniki dla córki! Są genialne!!!

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 17+6
Widzę szumisia na zdjęciu :) tez go miałam dla synka (nadal mam tylko ze schowany czeka na siostrę) ja byłam z niego bardzo zadowolona

Duży dzidziuś [emoji7] na kiey ty masz termin? Moj wczoraj ważył 236gr [emoji6]

Z daty ostatniej miesiączki wychodzi mi na 1 październik, a z usg na 3-5 październik. Dr twierdzi, ze z racji tego, że jestem szczupłej budowy i ze sama byłam wcześniakiem, to najprawdopodobniej urodzę we wrzesniu. Martwię się trochę tą wagą Maluszka, bo bardzo chce urodzić naturalnie, a jak będzie duże to pewnie nie dam rady :/

reklama
Duża dziewczynka :) mój pulpecik ważył w 20 tygodniu 340g

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry