- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Mesmerise
Fanka BB :)
Ja już po wizycie. Na szczęście wszystko dobrze, Maluszek rośni jak na drożdzach. Waży 440g, wydaje mi się, że to dużo jak na tydzień 19. No i okazało się, że będzie córeczka Ta dr od samego pocżatku twierdziła, że dziewczynka. W przyszłym tyg mam wizytę u drugiego lekarza, który twierdził, że będzie syn, zobaczymy co tym razem zobaczy
Połówkowe mam na 26 maja, nie płacę za nie ani grosza, bo będzie mi go robić dr, do którego chodze prywatnie. Umawia pacjentki do siebie do szpitala i robi za darmo
Połówkowe mam na 26 maja, nie płacę za nie ani grosza, bo będzie mi go robić dr, do którego chodze prywatnie. Umawia pacjentki do siebie do szpitala i robi za darmo
Powiem Wam dziewczyny ze synka rodziło mi się łatwiej niż córkę (3800) jakby mi to ktoś powiedział to bym sama nie uwierzyła ale na serio tak było
Z córka mnie nacieli i to nacięcie bardzo czułam, wydaje mi się ze nie wycelowali w skurcz i dlatego tak bolało a z synkiem peklam (w Niemczech wcale nie nacinają) i nie czułam tego wcale.
Po porodzie z córka byłam trochę bardzoej obolała a z synkiem tego samego dnia (urodziłam rano) dosłownie biegałam po sali
Ja to podziwiam Mamy które miały cc bo tego bym się panicznie bała, po sn się szybko dochodzi a po cc ból jest chyba duży, dlatego szacunek dla Was
My byliśmy z synkiem i mężem pograć w piłkę, teraz jemy kolacje i będę kapać małego
Potem tu jeszcze oczywiście wrócę
Ja nie mam wyjścia, muszę mieć cc i tyle się o tym naczytałam, że głowa puchnie. Tzn. naturalny poród też mnie przeraża- zwłaszcza ból i staram się sobie tłumaczyć, że cc na pewno nie będzie takie złe i że dam radę, ale tak naprawdę, to mam pietra, jak jeszcze nigdy w życiu
U
użytkownik 1723
Gość
Ja już po wizycie. Na szczęście wszystko dobrze, Maluszek rośni jak na drożdzach. Waży 440g, wydaje mi się, że to dużo jak na tydzień 19. No i okazało się, że będzie córeczka Ta dr od samego pocżatku twierdziła, że dziewczynka. W przyszłym tyg mam wizytę u drugiego lekarza, który twierdził, że będzie syn, zobaczymy co tym razem zobaczy
No no. Super, że wszystko dobrze! Gratulacje!
VanjaLind
Ja tez 280zl bede placic. Termin na 18.05 mam.
Dziewczyny a uzywala ktoras z Was tych sylikonowych nakladek na sutki do karmienia? Do szpitala w ktorym chce rodzic jako podstawowa wyprawke nalezy je zabrac. Tak sie zastanawiam o co z tym chodzi
Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom
Nakładki na piersi to temat trochę jak ze smoczkiem lub butelką odnośnie laktacji. Gdybym miała świadomość- nie użyłabym ich po namowach personelu szpitala przy córce. Jak dla mnie to powinno się je stosować tylko gdy nie ma innej metody żeby dziecko chwyciło pierś.
Poczytajcie artykuł: Link do: Nakładki silikonowe – szkodzą czy pomagają?
Malinowa ja mam termin na 14.10 ale moja gin trochę inaczej liczy tygodnie jakby do tyłu bo u mnie 16+4 więc niby 17 tydzień a ona liczy jako 16
Ginekolodzy zawsze tak liczą- biorą pod uwagę skończone tygodnie a nie trwające. Fajny artykuł napisała na ten temat Mama Ginekolog
Link do: Czy ciąża trwa 9 miesięcy? - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet
Hej dziewczyny [emoji3]
Vanialin super że już córa odpieluszkowana [emoji3]
Moja ma 1,5 roku więc dopiero w nowym roku będziemy próbować bo na razie zwiewa z nocnika.
A mam pytanie kiedy smoczka odstawialyscie? Miałam to zrobić po wakacjach ale sama nie wiem bo potem pojawi się maluszek...i pewnie by jemu zabierała.
U nas już od marca są majtusie a więc miała 23 miesiące. Smoczek miała tylko do spania- odstawiła gdy miała 20 miesięcy (nie potrafiła oddychać z nim gdy miała katar i potem już spała bez).
Moze ktoras z mlodszych mam poleci któras torbe. Wygodna i nie olbrzymia. Tylko taka w sam raz (...)
Ja używam starszego modelu torby z BabyOno (jednak to jest olbrzym!)
Polecam natomiast coś takiego (widziałam na żywo ale dla mnie za mała bo lubie te olbrzymy)
Link do: TORBA DO WÓZKA NA RAMIĘ KAREX KOLORY GRATISY!!
Ja mam kocyk polarkowy taki , ale zamierzam neszcze z 2 kupić jakies większe + reczniczek [emoji16]
[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t6d [emoji272]
Mam takie dwa ręczniki dla córki! Są genialne!!!
[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 17+6
Ostatnia edycja:
Duży dzidziuś [emoji7] na kiey ty masz termin? Moj wczoraj ważył 236gr [emoji6]Ja już po wizycie. Na szczęście wszystko dobrze, Maluszek rośni jak na drożdzach. Waży 440g, wydaje mi się, że to dużo jak na tydzień 19. No i okazało się, że będzie córeczka Ta dr od samego pocżatku twierdziła, że dziewczynka. W przyszłym tyg mam wizytę u drugiego lekarza, który twierdził, że będzie syn, zobaczymy co tym razem zobaczy [emoji14]
[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Widzę szumisia na zdjęciu tez go miałam dla synka (nadal mam tylko ze schowany czeka na siostrę) ja byłam z niego bardzo zadowolonaNakładki na piersi to temat trochę jak ze smoczkiem lub butelką odnośnie laktacji. Gdybym miała świadomość- nie użyłabym ich po namowach personelu szpitala przy córce. Jak dla mnie to powinno się je stosować tylko gdy nie ma innej metody żeby dziecko chwyciło pierś.
Poczytajcie artykuł: Link do: Nakładki silikonowe – szkodzą czy pomagają?
Ginekolodzy zawsze tak liczą- biorą pod uwagę skończone tygodnie a nie trwające. Fajny artykuł napisała na ten temat Mama Ginekolog
Link do: Czy ciąża trwa 9 miesięcy? - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet
U nas już od marca są majtusie a więc miała 23 miesiące. Smoczek miała tylko do spania- odstawiła gdy miała 20 miesięcy (nie potrafiła oddychać z nim gdy miała katar i potem już spała bez).
Ja używam starszego modelu torby z BabyOno (jednak to olbrzym!)
Polecam natomiast coś takiego (widziałam na żywo ale dla mnie za mała bo lubie te olbrzymy)
Link do: TORBA DO WÓZKA NA RAMIĘ KAREX KOLORY GRATISY!!
Mam takie dwa ręczniki dla córki! Są genialne!!!
[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 17+6
Mesmerise
Z daty ostatniej miesiączki wychodzi mi na 1 październik, a z usg na 3-5 październik. Dr twierdzi, ze z racji tego, że jestem szczupłej budowy i ze sama byłam wcześniakiem, to najprawdopodobniej urodzę we wrzesniu. Martwię się trochę tą wagą Maluszka, bo bardzo chce urodzić naturalnie, a jak będzie duże to pewnie nie dam rady :/Duży dzidziuś [emoji7] na kiey ty masz termin? Moj wczoraj ważył 236gr [emoji6]
reklama
Duża dziewczynka mój pulpecik ważył w 20 tygodniu 340gJa już po wizycie. Na szczęście wszystko dobrze, Maluszek rośni jak na drożdzach. Waży 440g, wydaje mi się, że to dużo jak na tydzień 19. No i okazało się, że będzie córeczka Ta dr od samego pocżatku twierdziła, że dziewczynka. W przyszłym tyg mam wizytę u drugiego lekarza, który twierdził, że będzie syn, zobaczymy co tym razem zobaczy
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.