reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mesmerise a na fotce z usg ci nie pisze? [emoji4]
No ja mam na 2 październik termin , a dzidzia o 3/4 dni do tylu.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t6d [emoji272]

reklama
Moja tez ino do spania brała, ale mialam wtedy postanowienie noworoczne bo to akurat z sylwestra na nowy rok było, ze smoka nie ma i wyrzucilam i jakos nawet młoda sie nie zorientowała [emoji4] miała rok i 3 msc , a potem postanowienie z pamprem rok i 7msc i sie pozbylismy i tez jakos bezproblemowo [emoji4]
Dacie radę [emoji8]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Zazdroszczę :) mój dwulatek obowiązkowo do spania smoczek i pieluszka i niestety nawet nie chce usiąść na kibelek z nakładka albo nocniczek. Nie chce na sile ale jednak już na to czas, córka w tym czasie juz dawno bez pampersow była a z nim mamy duży kłopot
Nie wiem co zrobić żeby udało się namówić chociaż na samo siadanie na nocnik, na początek i to dobre żeby sam chciał

ja kupiłam te osłonki i przydały mi sie jak sutki bolały przy karmieniu, one i bephanten, w sumie użyłam może 2 dni, w kazdym razie pomogło, teraz spróbuje sie przez pare tyg wczesniej jakos przygotowac, hartowac

Ale fajnie miec te nakładki pod ręka , jakby faktycznie dziecko nie umialo chwycić , sutki jakby były małe to one dadzą rade - lepiej ich użyć niz przejść od razu na mm [emoji4]

Nakładki niejednej mamie uratowały obolałe piersi, a dzieciom jej uchwycenie. Lepiej je mieć niż tak jak mój mąż po urodzeniu córki w święta wielkanocne szukał jak wariat [emoji23]
Ale tym razem jak będę ich potrzebować to niech mi je doradca dopasuje, bo za pierwszym razem chyba za duże brałam...

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 17+6

Zazdroszczę :) mój dwulatek obowiązkowo do spania smoczek i pieluszka i niestety nawet nie chce usiąść na kibelek z nakładka albo nocniczek. Nie chce na sile ale jednak już na to czas, córka w tym czasie juz dawno bez pampersow była a z nim mamy duży kłopot
Nie wiem co zrobić żeby udało się namówić chociaż na samo siadanie na nocnik, na początek i to dobre żeby sam chciał
My mieliśmy nocnik taki zwykły zielony i tez mi nie chciała na niego siadać , szła za fotel i za fotelem robiła, raz pojechalismy z nią do sklepu i sama sobie wybrała nocnik zwykły z kaczucha różowy i od razu zaczeła do niego robić [emoji4] a pieluche zastapilismy misiem , a teraz nawet sie nim nie bawi [emoji4]

Hejka:) Nadrobiłam Was z całego dnia ale nadrukowałyście;) Witam nową Mamę:)
Dzisiaj przyszły moje spodnie ciążowe które sobie zamówiłam na allegro. Bałam się że nie trafię z rozmiarem ale są ok:)
1494270714-aaaaaa.png

Szumisia też mam zamiar kupic :) Ponoć bardzo przydatny [emoji14] A co myślicie na temat tych sensorów oddechu które kładzie sie pod materacyk do łóżeczka? Czy któraś z doświadczonych mamusiek używała?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Gdzie chodzisz? W ktorym szpitalu chcesz rodzic?

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

W szpitalu na Solcu będę rodzić; -) sam szpital wygląda mało zachęcająco, ale oddział jest odnowiony, czysty. Poza tym zależy mi, żeby rodzić tu gdzie pracuje mój lekarz ;-)

Serio? Zawsze myślałam, że Johnson i Nivea... Dzięki- będę to miała na uwadze.. A te emolieny typu Emolium, Oilatum, Oilan to chyba spoko są ???
dhi4xzkrtf7duw3h.png

Oilatum drogi w cholerę a podobno szajs. Bardzo podobne właściwości ma z Ziaji emulsja do kąpiel i, sama czasem ja dla siebie kupowałam ;-)

Miałam 90 wiadomości do nadrobienia i udało mi się ;-)
Ale sie pozarlam z moim.
Wracamy z tych warsztatów, głodna jestem jak diabli, to mówię żeby do Mc pojechał. Stał na pasie do lewoskretu w kolejce i idiocie tak się do żarcia spieszylo ze na czerwonym pojechał!! No żeby nie zdążył wyhamować, czy coś, a on wlokl się dojezdzajac, zakurwil pod nosem i pojechał!! No kretyn! 20 pkt ma na swoim koncie, przecież gdyby gdzieś policja stała to już by miał po prawny, a jemu akurat potrzebne jak cholera bo i C ma!
I się nie odzywam do niego. No jeszcze teraz mi takie rzeczy robi.

Oilatum ja mam zakupione , uzywalam przy Lenie i był super [emoji4] nawet jej oliwkowac nie musialam po kąpieli [emoji4]

Sroka napisała artykuł o oilatum.
Nie poleca go, bo ma coś szkodliwego w składzie. Nie znam się na tym, ale jej wierzę ;-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry