reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mesmerise a na fotce z usg ci nie pisze? [emoji4]
No ja mam na 2 październik termin , a dzidzia o 3/4 dni do tylu.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t6d [emoji272]

reklama
Moja tez ino do spania brała, ale mialam wtedy postanowienie noworoczne bo to akurat z sylwestra na nowy rok było, ze smoka nie ma i wyrzucilam i jakos nawet młoda sie nie zorientowała [emoji4] miała rok i 3 msc , a potem postanowienie z pamprem rok i 7msc i sie pozbylismy i tez jakos bezproblemowo [emoji4]
Dacie radę [emoji8]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Zazdroszczę :) mój dwulatek obowiązkowo do spania smoczek i pieluszka i niestety nawet nie chce usiąść na kibelek z nakładka albo nocniczek. Nie chce na sile ale jednak już na to czas, córka w tym czasie juz dawno bez pampersow była a z nim mamy duży kłopot
Nie wiem co zrobić żeby udało się namówić chociaż na samo siadanie na nocnik, na początek i to dobre żeby sam chciał

ja kupiłam te osłonki i przydały mi sie jak sutki bolały przy karmieniu, one i bephanten, w sumie użyłam może 2 dni, w kazdym razie pomogło, teraz spróbuje sie przez pare tyg wczesniej jakos przygotowac, hartowac

Ale fajnie miec te nakładki pod ręka , jakby faktycznie dziecko nie umialo chwycić , sutki jakby były małe to one dadzą rade - lepiej ich użyć niz przejść od razu na mm [emoji4]

Nakładki niejednej mamie uratowały obolałe piersi, a dzieciom jej uchwycenie. Lepiej je mieć niż tak jak mój mąż po urodzeniu córki w święta wielkanocne szukał jak wariat [emoji23]
Ale tym razem jak będę ich potrzebować to niech mi je doradca dopasuje, bo za pierwszym razem chyba za duże brałam...

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 17+6

Zazdroszczę :) mój dwulatek obowiązkowo do spania smoczek i pieluszka i niestety nawet nie chce usiąść na kibelek z nakładka albo nocniczek. Nie chce na sile ale jednak już na to czas, córka w tym czasie juz dawno bez pampersow była a z nim mamy duży kłopot
Nie wiem co zrobić żeby udało się namówić chociaż na samo siadanie na nocnik, na początek i to dobre żeby sam chciał
My mieliśmy nocnik taki zwykły zielony i tez mi nie chciała na niego siadać , szła za fotel i za fotelem robiła, raz pojechalismy z nią do sklepu i sama sobie wybrała nocnik zwykły z kaczucha różowy i od razu zaczeła do niego robić [emoji4] a pieluche zastapilismy misiem , a teraz nawet sie nim nie bawi [emoji4]

Hejka:) Nadrobiłam Was z całego dnia ale nadrukowałyście;) Witam nową Mamę:)
Dzisiaj przyszły moje spodnie ciążowe które sobie zamówiłam na allegro. Bałam się że nie trafię z rozmiarem ale są ok:)
1494270714-aaaaaa.png

Szumisia też mam zamiar kupic :) Ponoć bardzo przydatny [emoji14] A co myślicie na temat tych sensorów oddechu które kładzie sie pod materacyk do łóżeczka? Czy któraś z doświadczonych mamusiek używała?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Gdzie chodzisz? W ktorym szpitalu chcesz rodzic?

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

W szpitalu na Solcu będę rodzić; -) sam szpital wygląda mało zachęcająco, ale oddział jest odnowiony, czysty. Poza tym zależy mi, żeby rodzić tu gdzie pracuje mój lekarz ;-)

Serio? Zawsze myślałam, że Johnson i Nivea... Dzięki- będę to miała na uwadze.. A te emolieny typu Emolium, Oilatum, Oilan to chyba spoko są ???
dhi4xzkrtf7duw3h.png

Oilatum drogi w cholerę a podobno szajs. Bardzo podobne właściwości ma z Ziaji emulsja do kąpiel i, sama czasem ja dla siebie kupowałam ;-)

Miałam 90 wiadomości do nadrobienia i udało mi się ;-)
Ale sie pozarlam z moim.
Wracamy z tych warsztatów, głodna jestem jak diabli, to mówię żeby do Mc pojechał. Stał na pasie do lewoskretu w kolejce i idiocie tak się do żarcia spieszylo ze na czerwonym pojechał!! No żeby nie zdążył wyhamować, czy coś, a on wlokl się dojezdzajac, zakurwil pod nosem i pojechał!! No kretyn! 20 pkt ma na swoim koncie, przecież gdyby gdzieś policja stała to już by miał po prawny, a jemu akurat potrzebne jak cholera bo i C ma!
I się nie odzywam do niego. No jeszcze teraz mi takie rzeczy robi.

Oilatum ja mam zakupione , uzywalam przy Lenie i był super [emoji4] nawet jej oliwkowac nie musialam po kąpieli [emoji4]

Sroka napisała artykuł o oilatum.
Nie poleca go, bo ma coś szkodliwego w składzie. Nie znam się na tym, ale jej wierzę ;-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry