reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Tak jak wszystko inne jest szkodliwe...
Ja przy malej uzywalam sudocremu tez szkodliwy a dla nas byl wybawieniem , wiec co osoba to opinia.
Przy malej uzywalam do 3mz , teraz tez bede [emoji5]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t6d [emoji272]

reklama
Oilatum stosowałam 11 lat temu z polecenia położnej w szpitalu. Nam się sprawdził rewelacyjnie. Nigdy córcia nie miała żadnych problemów skórnych. Teraz też zamierzam go kupić.

[emoji177] Maja - 05.04.2006r.

[emoji177] czekamy na drugą córeczkę, termin na 05.10.2017r.

My mamy karuzele z projektorem i z 3 dźwiękami do wyboru i jeden to jest taki szum fal/odgłosy lasu, drugi bicie serca a trzeci bach mozart i bethoven i też super się sprawdziła nawet teraz słyszę szum fal bo właśnie młoda sama zasypia w łóżeczku przy tym dzwieku[emoji6] Projektor też super może się wyświetlać na tym zależy lub jak zdejmie się górna część to na suficie.
1494272378-aaaaaa.jpeg

Jeszcze malutka dostała od chrzestnej misia z projektorem i polskimi kołysankami więc jego zabieramy jak gdzieś wyjeżdżamy
1494272386-aaaaaa.jpeg

Wiesz co tez mi się tak wydaje. Jakby było większe niż norma to napewno by Tobie coś powiedział ze szykuje się duży dzidziuś czy coś ;) a jak na 19 tydzień to aż prawie niemożliwe
Ja idę 18 na połówkowe to się dowiem, ja mam skłonności do dużych dzieciaczków haha wiec teraz pewnie tez tak będzie
no właśnie, zwłaszcza, ze 25 kwietnia ważyło 183g,więc nie mogło tak przybrać na wadze. Ufff, bo już się bałam :p

Hejka:) Nadrobiłam Was z całego dnia ale nadrukowałyście;) Witam nową Mamę:)
Dzisiaj przyszły moje spodnie ciążowe które sobie zamówiłam na allegro. Bałam się że nie trafię z rozmiarem ale są ok:)
1494270714-aaaaaa.png

Szumisia też mam zamiar kupic :) Ponoć bardzo przydatny [emoji14] A co myślicie na temat tych sensorów oddechu które kładzie sie pod materacyk do łóżeczka? Czy któraś z doświadczonych mamusiek używała?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
KasiaxD wrzucisz nam tu proszę link do tych spodni? Bo do tej pory widziałam same takie proste bez niczego dla mamusiek, a te wyglądają naprawdę fajnie :) Wprawdzie jeszcze mieszczę się w swoje dotychczasowe ciuchy, ale kiedyś w końcu chyba przestanę, no nie? ;)

Co do sensorów oddechu, to planuję kupić. Tylko zastanawiam się nad zakupem takiego z drugiej ręki. Mój kuzyn kupił dla swojego syna i raz włączył im się alarm. Mały się gdzieś przydusił w łóżeczku i dzięki temu sensorowi zareagowali, bo nawet nie byli świadomi, że coś się dzieje. Od tamtej pory on mówi, że gdyby miał to kupić jeszcze sto razy dla uchronienia się przed taką sytuacją, jaką mieli, to bez wahania by te sto razy w to urządzenie zainwestował. Ja boję się tego, że leżąc w łóżeczku coś dziecku mogłoby się stać, więc jestem na tak i planuję kilka stówek przeznaczyć na to urządzenie.

A co do niezdrowej chemii w kosmetykach, to dziewczyny- nie czarujmy się, wszystko co kupujemy w sklepach/ aptekach/ drogeriach ma w sobie chemię. Mniej, lub lepiej zakamuflowaną, ale jednak. Bez tego się po prostu w dzisiejszych czasach nie da. Chyba, że ktoś nastawi się tylko na sklepiki typu eko, to może jeszcze. Taki sudocrem to chyba jest na rynku od stu lat i gdyby był szkodliwy, to na pewno już dawno by go nie produkowali. Chyba jak jeszcze byłam nastolatką, to był dostępny i już też dostałam u siebie w pracy kilka takich małych próbek od jednej lekarki i na pewno kupię normalne opakowanie dla maluszka. Nie można dać się zwariować, bo inaczej wyjdzie na to, że jedyne co wolno, to zioła, woda, szare mydło i pieluchy tetrowe.

Ja tez zastanawiam sie.nad.tym sensorwm, ale na razie tylko o tym myślę. Nie jestem nastawiona ani na zakup, ani na jego brak ;-)

Justa Jutra mi się podobało ;-) duz o ciekawych rzeczy się dowiedziałam i posmialam na wykładzie Pani Tereski ;-) to położna z Białegostoku i tak śmiesznie wszystko opowiadała, że był niezły kabaret ;-) ona akurat mówiła o pieluchach Pampers , ale przy okazji kilka innych tematów pociągnęła ;-) jakby była organizowana jakaś druga część tych warsztatów, to bez zastanowienia pojechałabym jeszcze raz ;-)

My mamy karuzele z projektorem i z 3 dźwiękami do wyboru i jeden to jest taki szum fal/odgłosy lasu, drugi bicie serca a trzeci bach mozart i bethoven i też super się sprawdziła nawet teraz słyszę szum fal bo właśnie młoda sama zasypia w łóżeczku przy tym dzwieku[emoji6] Projektor też super może się wyświetlać na tym zależy lub jak zdejmie się górna część to na suficie.
1494272378-aaaaaa.jpeg

Jeszcze malutka dostała od chrzestnej misia z projektorem i polskimi kołysankami więc jego zabieramy jak gdzieś wyjeżdżamy
1494272386-aaaaaa.jpeg
Kornelcia, ta karuzela, to niezły bajer! :D Mała zasypia przy tych falach, jakby była ciągle na wakacjach ;)
A co do tej mąki ziemniaczanej na odparzenia, to już gdzieś się z tym spotkałam, ale nie mam pojęcia o co z tym chodzi. Może mi któraś wytłumaczyć jak się to stosuje? Tak samą mąkę na pupkę?

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry