reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
U nas w szkole rodzenia wyjaśniała położna z ta lewatywa. Powiedziała, że jelita i macica sa bardzo blisko, wiec jak poród sie nie chce zacząć to czasem robią lewatywę, żeby to wszystko ruszyć i rozkręcić. Ale tak to nie.
U mnie jak sie zaczęły skórcze to tylko do łazienki latałam. Wiec to potwierdza słowa położnej, ze to jest powiązane i skórcze porodowe wywołały najpierw rozwolnienie.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

reklama
U nas w szkole rodzenia wyjaśniała położna z ta lewatywa. Powiedziała, że jelita i macica sa bardzo blisko, wiec jak poród sie nie chce zacząć to czasem robią lewatywę, żeby to wszystko ruszyć i rozkręcić. Ale tak to nie.
U mnie jak sie zaczęły skórcze to tylko do łazienki latałam. Wiec to potwierdza słowa położnej, ze to jest powiązane i skórcze porodowe wywołały najpierw rozwolnienie.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Ja jak miałam czasem.okres to w pierwszy dzień mialam lekkie rozwolnienie.. Takze Juz się boje co to będzie jak się poród zacznie.. Chyba w gacie będę srac ;p

A wczoraj rozmawiałam z koleżanką na temat wkładki do wanienki dla noworodka i mi pow ze to zbędny wydatek. Bo i tak trzeba pilnować się z maluchem żeby się na boki nie przewrócił. I ze jak dziecko jest na tej wkladce to cały ciężar cialka idzie na pupę i ze to nie do końca dobre. Więc chyba się zdecyduje na tradycyjną pielusze w wanience... e hhh do tego porodu to mi łeb pęknie od tego wszystkiego [emoji23]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

A co myślicie o takim spiworku zamiast koluderki do łóżeczka

?
1494065832-aaaaaa.jpeg

A wczoraj rozmawiałam z koleżanką na temat wkładki do wanienki dla noworodka i mi pow ze to zbędny wydatek. Bo i tak trzeba pilnować się z maluchem żeby się na boki nie przewrócił. I ze jak dziecko jest na tej wkladce to cały ciężar cialka idzie na pupę i ze to nie do końca dobre. Więc chyba się zdecyduje na tradycyjną pielusze w wanience... e hhh do tego porodu to mi łeb pęknie od tego wszystkiego [emoji23]

Ja nie zamierzam kupować wkladki.zbedny wydatek a filmiki też ogladalam ;p

He he dacie radę to tylko się wydaje że to takie skaplikowane ale jak dzidzia się pojawia to już robimy wszystko instynktownie [emoji3]
U nas w W-wie nie robią już lewatywy i położne są złe z tego powodu bo tak to miały mniej sprzątania i smrodu. Jak rodzilam syna 8 lat temu to jeszcze robiły a teraz zalecają żeby sobie kupić taką wlewke doodbytnicza w aptece i zrobić w domu jak zaczną się pierwsze skurcze, przy córce mi taką zrobiła położna w szpitalu przed cesarka.
W ogóle takie wlewki są wskazane żeby robić 1-2 razy w roku aby zapobiec nowotworowi jelita grubego.

My już po spacerku
1494066273-aaaaaa.jpeg

teraz malutka śpi a ja mam czas na sprzątanie i bb.[emoji2]

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć :) AMysz mój się raczej nie zmienił po kastracji, widzę że ze swoim masz niezle przeboje [emoji14] Ewka no mam nadzieje ze to nic poważnego ale mimo ze koty są czystymi zwierzakami maja w sobie dużo bakterii, mój wychodzi na dwór więc ma styczność z innymi kotami :/ xjennyx następna wizyte mam dopiero 29 maja, nie wiem czy iść po prostu wczesniej zrobić sobie jakieś badanie krwi czy co. Chociaż noga nie puchnie, już nic nie piecze więc mam nadzieję że jest ok. Ewka ale pięknie dzisiaj u Was:) Zazdroszczę bou nas szaro buro i ponuro;) Ja89 fajnie że zakup się sprawdził:) lili91 śpiworek fajny ale ja chyba kupie tradycyjnie kołderke:)

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry