reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny, ktora z Was przechowuje zupy w sloikach? Trzeba je zapasteryzowac tak jak inne weki? Pytam bo zazwyczaj mroze, ale zostalo mi pulpetow i barszczyk czerwony i chcialabym na tydzien to zapakowac w sloiki, a potem zjesc[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Ja zawsze jak gotuje duzo zupy, to od razu po ugotowaniu wlewam wrzącą w słoiki i odwracamy do góry dnem :-) jak ostygnie to do lodowki i nawet 2-3 tygodnie stoja , ale sosów nigdy tak nie robiłam, raczej zawsze zamrazam :-)

reklama
Ja zawsze jak gotuje duzo zupy, to od razu po ugotowaniu wlewam wrzącą w słoiki i odwracamy do góry dnem :-) jak ostygnie to do lodowki i nawet 2-3 tygodnie stoja , ale sosów nigdy tak nie robiłam, raczej zawsze zamrazam :-)
To i mój mąż z tego skorzysta bo jak zostanie sam to i gotować sobie musi. A już mu powiedziałam ze nie chce słyszeć ze jedzie na pizzy i ma mi zdj obiadów robić [emoji5] więc ostatnio mnie podpytuje jak robię to czy to. [emoji5]chyba się przejął rola kucharza

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a takiego noworodka jak się nakarmi to trzeba podnieść żeby mu się odbiło ? Pytam bo mi koleżanka mówiła ze jej w nocy Maz dziecko podawał pod pierś i ona nakarmila i czasem zasypiala przy tym karmieniu. .. A mnie się wydawało ze trzeba go podnieść żeby się odbilo

A jeszcze takie pytanie mam. Jak to jest z tą lewatywa przed porodem i goleniem okolic intymnych? Ja w miarę możliwości postaram się sama załatwić sprawę z goleniem. Jeszcze nwm Jak Ale będę chciała to ogarnąć jakoś [emoji5]mam nadzieję ze Maz wcześniej wróci i damy radę razem [emoji5] Ale ta lewatywa. .. hmmm ciężka sprawa...A znów bez lewatywy też chyba ciężko [emoji3]

Dziewczyny a takiego noworodka jak się nakarmi to trzeba podnieść żeby mu się odbiło ? Pytam bo mi koleżanka mówiła ze jej w nocy Maz dziecko podawał pod pierś i ona nakarmila i czasem zasypiala przy tym karmieniu. .. A mnie się wydawało ze trzeba go podnieść żeby się odbilo

Powiem Ci ze ja na poczatku zawsze podnosilam do odbicia, potem juz nie mialam siły, spałam z małą, cyc i spimy dalej[emoji6]

A jeszcze takie pytanie mam. Jak to jest z tą lewatywa przed porodem i goleniem okolic intymnych? Ja w miarę możliwości postaram się sama załatwić sprawę z goleniem. Jeszcze nwm Jak Ale będę chciała to ogarnąć jakoś [emoji5]mam nadzieję ze Maz wcześniej wróci i damy radę razem [emoji5] Ale ta lewatywa. .. hmmm ciężka sprawa...A znów bez lewatywy też chyba ciężko [emoji3]

Ja nie mialam lewatywy, mialam biegunke caly dzien poprzedzajacy poród. Teraz chyba lewatywa nie jest normą.

Właśnie teraz mnie to tak zastanawia jak to jest. No bo w sumie bez lewatywy to chyba w czasie porodu można wydalic co nieco [emoji54] no ciężka sprawa dla mnie przynajmniej

Właśnie teraz mnie to tak zastanawia jak to jest. No bo w sumie bez lewatywy to chyba w czasie porodu można wydalic co nieco [emoji54] no ciężka sprawa dla mnie przynajmniej

Powiem Ci, że podczas porodu nawet byś nie zauważyła gdybyś coś zrobila[emoji2]a nawet jesli, to przy widoku dziecka
zapomnisz o wszystkim.
Ja np. leze sobie po porodzie z nogami na fotelu gin i czekam na szycie....nagle wchodzi facet i pyta gdzie jego żona[emoji2][emoji2][emoji2]fajny miał widok[emoji2]a ja się tak zaczelam śmiać jak wariatka.

Mi robili parę godzin przed kroplowka z oxy, no ale nie potrzebnie bo byla cc.
Ale nie trzeba sie na nią godzić

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t4d [emoji272]

reklama
Ja chyba poproszę o lewatywe :-) nie chciałabym im tam za bardzo nabrudzic, jeszcze jakby maz chciał być przy porodzie, to wolałabym żeby nie oglądał takich sytuacji ;-) moja koleżanka też miała biegunkę przed porodem, ale druga dla odmiany tylko wymiotowala... więc chyba nie ma na to reguły...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry