reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam z rana wszystkie Panie :) mi wczoraj trochę twardnial brzuch z lewej strony tak jakby mi ścierpnął (nie wiem czy dobrze napisalam). Dziś już przeszło. Zaraz się wybieram kupić detektor i mam nadzieję że coś usłyszę. Boję się że jak się nie uda to będzie panika... Czy wszystkie kobitki które mają tu taki sprzęt słyszy już Serduszko? Ten niby ma być od 12 Tc więc nie powinno być problemu ale ostatnio to i moja gin nie mogła swoim znaleźć. Pozdrawiam

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A te pierwsze pieluszki do szpitala kupujecie z wycięciem na pępuszek? Tak znajoma mi radziła
Ja 1,5 roku temu jak urodziłam córkę nie mogłam ich znaleźć i kupiłam te zwykle pampersy tylko z tą linią kontrolną która zmienia kolor jak maluszek nasika, ale jak teraz znajdę to chętnie zakupie bo z synem używałam i były ok a jak nie to znowu te zwykle będę wywijac [emoji3]

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Moj chrapie jak gdzieś z kolegami popije i wtedy też śmierdzi alkoholem. Ale ja śpię jak zabita, nic nie słyszę.
Ja wizytuje w pi. Znaczy w środę mam wizytę u położnej, a w pi u lekarza. Oficjalnie powinna być tylko położna, ale mam jakaś dodatkowa błonę w pęcherzu płodowym i doktorka chce sprawdzić czy się wchłonie.

Kasia, a kiedy masz wizytę? Ja bym o tym kocie powiedziała lekarzowi i zobaczysz co powie.

A co do rozmiarów, to moja córcia się urodziła 48cm, w terminie i w ogóle wszystko normalnie, wiec wszystko było na nią za duże. Musiała nosić 56, bo mniejszych nie miałam, ale na początku to w nich pływała i na 62 zmieniałam dopiero jak miała 2 miesiące. Wiec to zależy od dziecka. Moze tez chłopcy rodzą sie więksi.

Powiem, ze jakby teraz był chłopiec, to tez nie wiedziałabym jak sie do chłopca zabrać. Ale pewnie po tygodniu człowiek sie szybko ogarnie.

Do mnie przyjechała w czwartek teściowa. Miała złamana rękę i musiała mieć operacje i teraz przyjechała odpocząć. Moja teściowa jest super - najpierw powiedziała, ze schudłam w tej ciąży. [emoji4] A teraz z rana zabrała córcię i sie z nią bawi, żebym mogła jeszcze pospać. Niby sama potrzebuje opieki, a jednak mi bardzo pomaga. Córcia tez w siódmym niebie oczywiście. Jakies piosenki teraz śpiewają. [emoji4]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Zazdroszczę teściowej! Moja to nawet przy prośbie odmówiła zostania z małą (raz mąż poprosił ją, bo musieliśmy zrobić zakupy, zima była, już ciemno i zimno niechcieliśmy 1,5 rocznego dzieciaka ciągać, ale gdzie tam; za drugim razem to kilka tyg później jak mąż dostał zaproszenie od szefa na taką posiadówke raczej niż impreze- parapetówke robił, to go wyśmiała mówiąc "no już, ja już swoje odchowałam"; na jakiś termin do lekarza musieliśmy i też chciał ją zostawić, żeby sie nie nudziła w poczekalni, ale gdzie tam), było mi przykro. Potem już się tak wkurzyłam, że powiedziałam mu, że nie chcę, żeby ją pytał no i tak to u nas wygląda.

Ja 1,5 roku temu jak urodziłam córkę nie mogłam ich znaleźć i kupiłam te zwykle pampersy tylko z tą linią kontrolną która zmienia kolor jak maluszek nasika, ale jak teraz znajdę to chętnie zakupie bo z synem używałam i były ok a jak nie to znowu te zwykle będę wywijac [emoji3]

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom
Te pieluchy z wycięciem są na pewno bella happy ok 22zl za 44szt i chyba huggiesy[emoji4]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry!
U mnie dziś w końcu nieśmiałe słonko [emoji295] Na pewno na jakiś spacer dłuższy się wybiorę. Chciałabym wyciągnąć Młodego, ale nie wiem czyi zdolności negocjacyjnych wystarczy [emoji6] W razie czego, do ulubionej sąsiadki córka przyjechała, która też jest w ciąży (3 tyg później niż ja-początek listopada) i może z nią się przejdę.

Jeszcze nie wiem jakie pampersy będę kupować, te z wycięciem wygodne, ale że zwykłymi też sobie poradzę. Jakoś tak mam bez spiny i stresu z Maleństwem. Najpierw wogóle nie myślałam o wyprawce, bo nie wiadomo było czy ciąża się utrzyma. Potem czekałam na prenatalne. Teraz chyba na najbliższe badanie, żeby płeć poznać. Na wszystko zerkam w necie, czasem jak coś jest akurat w sklepie, gdzie robię zakupy. Jedyne co, to ustawiłam wirtualnie pokój, żeby był kącik dla Maleństwa (a raczej kąt [emoji2]). To było dla mnie ważne [emoji38] chyba sobie stworzę listę i wrzucę na lodówkę i będę odhaczać kolejne zakupy [emoji4] Aaa! To nie jedyne, jeszcze mężowi powiedziałam, żeby u siebie w Belgii zerkał na ciuszki dla Maleństwa, bo tam może być dużo taniej niż u nas. Nie martwię się o zakupy przez niego robione, bo dobry w nich jest, porządną bawełnę umie rozpoznać, na rozmiarach się zna, w końcu to jego trzecie dziecko, a nie był biernym ojcem [emoji4]
Miłego dnia Nam wszystkim!

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Hej ja rano się przebudzilam coś koło 8.30 to słoneczko mi do sypialni wchodziło A teraz jak się obudziłam to się pochmurzylo i słońca wgl nie widać [emoji54] mąż wróci na 13 do domu a ja jeszcze ani nic nie mam ogarniete ani pomysłu na obiad [emoji5] A teraz to mnie ta pogoda totalnie zdemotywowala.
Mnie się może uda mojego namówić po wypłacie na małe zakupy. Chociaż na te rzeczy na 56. Generalnie nie planuje ubierać dziewczynki na różowo więc chciałabym same neutralne kolory. Raczej coś białego bezowego może coś zielone czy żółte. Zobaczymy jak to w praniu wyjdzie [emoji3]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie wróciłam ze spaceru, chwilę poleże i biorę sie za sprzątanie w komodzie. Już połowę mam za sobą ;-)

Zobaczcie jak ładnie kwitną jabłonie ;-)
rps20170506_103724.jpg
rps20170506_103541.jpg

I mój zdrowy Franek ;-)
rps20170506_103754.jpg

Załączniki

• rps20170506_103724.jpg
    rps20170506_103724.jpg
    205,3 KB · Wyświetleń: 451
  • rps20170506_103541.jpg
    rps20170506_103541.jpg
    212 KB · Wyświetleń: 439
  • rps20170506_103754.jpg
    rps20170506_103754.jpg
    252,9 KB · Wyświetleń: 449
Hej kochane, ale sie wyspalam - moje dziecko dziś przespała w swoim pokoju [emoji4]

AMysz moj sie nie zmienił po kastracji ani jeden ani drugi [emoji4] , choć wolalam na okres ciąży i w ogóle Rudego oddać do mojej siostry bo to szatan mały był , więc został mi 13letni + pies aaa i chomcio [emoji23][emoji23]

Eglentine nie no z dziewczynka nie ma zbytnio co tam czarowac, a pipke to ja dokładnie przy lapaniu byłam, bo tam kremu mi zawsze pochodziło i za każdym przewijaniem to bym musiała 15 min poświecić by wszystko dokładnie tam powycierac [emoji38]

ewkap666 ja nie wiem co oni tak chrapia ....
Dzięki , jakos nie chce mi sie iść - ale chociaż torta wsune i sałatek zjem haha [emoji2]

Mesmerise ja kupuje 2 paczki tylko właśnie tych Dada 1 - one maja taka ochronę pepka a potem ino 2 [emoji4]

Kornelcia to do wizyty jeszcze troszkę [emoji4]

ewkap piekna pogoda u mnie szaro buru i zapewne dziś deszczowo...
Widać , ze Franek tryska energia [emoji7][emoji7]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t3d [emoji272]

reklama
Dziewczyny, ktora z Was przechowuje zupy w sloikach? Trzeba je zapasteryzowac tak jak inne weki? Pytam bo zazwyczaj mroze, ale zostalo mi pulpetow i barszczyk czerwony i chcialabym na tydzien to zapakowac w sloiki, a potem zjesc[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry