reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
20170506_134235.jpg
20170506_134228.jpg

Załączniki

• 20170506_134235.jpg
    20170506_134235.jpg
    554,6 KB · Wyświetleń: 273
  • 20170506_134228.jpg
    20170506_134228.jpg
    603 KB · Wyświetleń: 275
reklama
Dasia jak robiłaś ten ryż?? Nigdy takiego nie jadłam ;-)

U mnie dziś była kasza jaglana i pulpety z indyka w sosie koperkowo - śmietanowym ;-) do tego pekinka ze starta marchewka i kukurydzą ;-)

Dasia jak robiłaś ten ryż?? Nigdy takiego nie jadłam ;-)

U mnie dziś była kasza jaglana i pulpety z indyka w sosie koperkowo - śmietanowym ;-) do tego pekinka ze starta marchewka i kukurydzą ;-)
Bardzo szybko![emoji2]
Ryż gotuję aldente w bulionie warzywnym (w razie braku, normalna sól). W tym czasie na dużej patelni, na oliwie duszę pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany lub sprasowany czosnek, do tego zmiksowane pomidory albo koncentrat. Przyprawiam majerankiem, pieprzem, papryką ostrą. Duszę chwilę. Dorzucam odcedzony ryż i jeszcze ok. 10 min wszystko razem podsmażam i doprawiam do smaku, na pikantnie. I gotowe. Chłopakom robię do tego np. filety z kurczaka, albo udka.

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Mam pytanie do dziewczyn posiadających detektory tętna malucha :D, gdzie je kupiłyście stacjonarnie (apteka, sklep medyczny) czy przez internet?
Widziałam mnóstwo ofert na olx ale cenowo wystarczyłoby dołożyć 30 zł i są nowe na stronie producenta.
Kurcze tak mnie korci kupić, mam w domu stetoskop (co prawda od ciśnieniomierza) ale nim nic nie jest słychać... a ten miesiąc pomiędzy wizytami strasznie się dluży:(

Witajcie.
Kornelia nie wiem co to za firma bo odkupiłam. Ale nie ma podglądu video. Tylko dźwięk. Ale mi to wystarczy.
Mąż w pracy a że u mnie siostrzenica to nie było czasu wejść na forum :-)
A zaraz jak mąż wróci jedziemy do siostry na grilla. U nas pogoda cudna.
Pamiętam jak przy pierwszej kąpieli syna bardzo chciała pomóc mi ciocia i strasznie mnie to irytowało. Jakoś sama wiedziałam jak to zrobić. A po porodzie pielęgniarka przyszła i kazała mi przebrać syna żeby w razie co mnie poinstruować ale stwierdziła że nie musi bo robię to jak matka 6 dzieci:-) a też robiłam to instynktownie :-)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja dzis na szybko zrobilam synowi frytki i nugetsy...
A dla siebie ugotowalam mloda kapustke...ale mi pyszna wyszla...
A zara wychodzimy na spacer bo piekna pogoda...mezusia nie ma w domu pojechal do matki kosic trawe i samochod sprzatac...tak wiec do wieczora jestesmy sami...
Milego popoludnia....

reklama
Ja mam tą gąbkę , osobiście przy Lenie mi sie bardzo przydała a suszylam przy piecu [emoji4][emoji4]

U mnie na poczatku dzidzia bedzie w rozku a potem pod kolderka [emoji5]

Ewii mam takie ale inne kolory body i skarpety [emoji38][emoji5]

My u teściowej , juz chce do domu bo spac mi sie chce...

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t4d [emoji272]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry