reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
20170506_134235.jpg
20170506_134228.jpg

Załączniki

• 20170506_134235.jpg
    20170506_134235.jpg
    554,6 KB · Wyświetleń: 269
  • 20170506_134228.jpg
    20170506_134228.jpg
    603 KB · Wyświetleń: 271
reklama
Dasia jak robiłaś ten ryż?? Nigdy takiego nie jadłam ;-)

U mnie dziś była kasza jaglana i pulpety z indyka w sosie koperkowo - śmietanowym ;-) do tego pekinka ze starta marchewka i kukurydzą ;-)

Dasia jak robiłaś ten ryż?? Nigdy takiego nie jadłam ;-)

U mnie dziś była kasza jaglana i pulpety z indyka w sosie koperkowo - śmietanowym ;-) do tego pekinka ze starta marchewka i kukurydzą ;-)
Bardzo szybko![emoji2]
Ryż gotuję aldente w bulionie warzywnym (w razie braku, normalna sól). W tym czasie na dużej patelni, na oliwie duszę pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany lub sprasowany czosnek, do tego zmiksowane pomidory albo koncentrat. Przyprawiam majerankiem, pieprzem, papryką ostrą. Duszę chwilę. Dorzucam odcedzony ryż i jeszcze ok. 10 min wszystko razem podsmażam i doprawiam do smaku, na pikantnie. I gotowe. Chłopakom robię do tego np. filety z kurczaka, albo udka.

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Mam pytanie do dziewczyn posiadających detektory tętna malucha :D, gdzie je kupiłyście stacjonarnie (apteka, sklep medyczny) czy przez internet?
Widziałam mnóstwo ofert na olx ale cenowo wystarczyłoby dołożyć 30 zł i są nowe na stronie producenta.
Kurcze tak mnie korci kupić, mam w domu stetoskop (co prawda od ciśnieniomierza) ale nim nic nie jest słychać... a ten miesiąc pomiędzy wizytami strasznie się dluży:(

Witajcie.
Kornelia nie wiem co to za firma bo odkupiłam. Ale nie ma podglądu video. Tylko dźwięk. Ale mi to wystarczy.
Mąż w pracy a że u mnie siostrzenica to nie było czasu wejść na forum :-)
A zaraz jak mąż wróci jedziemy do siostry na grilla. U nas pogoda cudna.
Pamiętam jak przy pierwszej kąpieli syna bardzo chciała pomóc mi ciocia i strasznie mnie to irytowało. Jakoś sama wiedziałam jak to zrobić. A po porodzie pielęgniarka przyszła i kazała mi przebrać syna żeby w razie co mnie poinstruować ale stwierdziła że nie musi bo robię to jak matka 6 dzieci:-) a też robiłam to instynktownie :-)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja dzis na szybko zrobilam synowi frytki i nugetsy...
A dla siebie ugotowalam mloda kapustke...ale mi pyszna wyszla...
A zara wychodzimy na spacer bo piekna pogoda...mezusia nie ma w domu pojechal do matki kosic trawe i samochod sprzatac...tak wiec do wieczora jestesmy sami...
Milego popoludnia....

reklama
Ja mam tą gąbkę , osobiście przy Lenie mi sie bardzo przydała a suszylam przy piecu [emoji4][emoji4]

U mnie na poczatku dzidzia bedzie w rozku a potem pod kolderka [emoji5]

Ewii mam takie ale inne kolory body i skarpety [emoji38][emoji5]

My u teściowej , juz chce do domu bo spac mi sie chce...

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t4d [emoji272]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry