reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
U mnie z pieluszkami bylo roznie, pamper i rosamana byly ok a z tych z lidla i biedronki wysypywal sie granulat. Teraz na start kupie paczke najmniejszych noworodkowych pampersa.

Ewka piekny widok :)

Sunday przechowuje zupy, bigos, flaczki, nawet fasolke i gulasz. Pasteryzuje 30 min i zostawiam na noc do wystudzenia w tej wodzie. Wlasnie dzis "robie" bigos bo nie mam sily gotowac. Bigos ugotowalam po nowym roku i trzymam w chlodzie ale nie w lodowce.

Ja o lewatywe zapytam poloznych w szkole rodzenia. Moze uda sie ja mi samej zrobic bo to i cewnikowanie jest dla mnie bardzo krepujace. Mi przed cc lewatywe robili wiec to zalezy od szpitala.

Lili na pierwsze kilka myc dobra jest gabka mis, Bum chyba jakis czas temu ja pokazywala. Tylko po kapaniu trzeba ja przeplukac.
Na nia klaflam pieluszke i dziecko nie latalo, glowka ladnie lezala. 2 tyg po cc musialam mlodego sama wykapac i bylo super a na pieluszce jedno trzyma drugie myje a kregoslup strzela

Lili taki wlasnie spiworek jest super zamiast kombinezonu na zime jak ma dziurki na pasy. Dla mnie do spania to to samo prawie co rozek taki bet troche wygodny i fajny.

Pojechalam dzis z rana na targ. Kupilam sobie dwie workowate sukienki, getry i trafilam na uzywane ciuszki z Angli.. no i sie nie oparlam
1494066579-aaaaaa.jpeg
1494066596-aaaaaa.jpeg
1494066614-aaaaaa.jpeg

Mezowi mowie ze jak siusiak urosnie to wystawie na sprzedaż :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie z pieluszkami bylo roznie, pamper i rosamana byly ok a z tych z lidla i biedronki wysypywal sie granulat. Teraz na start kupie paczke najmniejszych noworodkowych pampersa.

Ewka piekny widok :)

Sunday przechowuje zupy, bigos, flaczki, nawet fasolke i gulasz. Pasteryzuje 30 min i zostawiam na noc do wystudzenia w tej wodzie. Wlasnie dzis "robie" bigos bo nie mam sily gotowac. Bigos ugotowalam po nowym roku i trzymam w chlodzie ale nie w lodowce.

Ja o lewatywe zapytam poloznych w szkole rodzenia. Moze uda sie ja mi samej zrobic bo to i cewnikowanie jest dla mnie bardzo krepujace. Mi przed cc lewatywe robili wiec to zalezy od szpitala.

Lili na pierwsze kilka myc dobra jest gabka mis, Bum chyba jakis czas temu ja pokazywala. Tylko po kapaniu trzeba ja przeplukac.
Na nia klaflam pieluszke i dziecko nie latalo, glowka ladnie lezala. 2 tyg po cc musialam mlodego sama wykapac i bylo super a na pieluszce jedno trzyma drugie myje a kregoslup strzela

Lili taki wlasnie spiworek jest super zamiast kombinezonu na zime jak ma dziurki na pasy. Dla mnie do spania to to samo prawie co rozek taki bet troche wygodny i fajny.

Pojechalam dzis z rana na targ. Kupilam sobie dwie workowate sukienki, getry i trafilam na uzywane ciuszki z Angli.. no i sie nie oparlam
1494066579-aaaaaa.jpeg
1494066596-aaaaaa.jpeg
1494066614-aaaaaa.jpeg

Mezowi mowie ze jak siusiak urosnie to wystawie na sprzedaż :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Z ta gąbka to rzeczywiście fajna sprawa [emoji5] chyba się nad tym zastanowię..

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

A wczoraj rozmawiałam z koleżanką na temat wkładki do wanienki dla noworodka i mi pow ze to zbędny wydatek. Bo i tak trzeba pilnować się z maluchem żeby się na boki nie przewrócił. I ze jak dziecko jest na tej wkladce to cały ciężar cialka idzie na pupę i ze to nie do końca dobre. Więc chyba się zdecyduje na tradycyjną pielusze w wanience... e hhh do tego porodu to mi łeb pęknie od tego wszystkiego [emoji23]

A ja tak nie do końca jestem przekonana co do tej gąbki do wanienki... przecież zanim to wyschnie to tyle bakterii się w niej zalegnie... raczej położę pieluszke albo zwykły nasz ręcznik... Strasznie boję sie tych kąpieli, ubierania, pielęgnacji pepuszka, siusiaka (jeśli będzie siusiak) ;-) . Wszystko mnie przeraża... To nasze 1 dziecko i oboje nie mamy żadnego doświadczenia w tych sprawach... jeszcze mój mąż będzie pierwszy miesiąc nieobecny... będę musiała mamę ściągnąć do pomocy...

No ja też uważam że kolderka praktyczniejsza bo spiworek na chwilę chyba że się rozpina w kołderkę. A maluszka na początku i tak trzeba kłaść na twardym materacyku żeby się nie przydusil i na boczku żeby się nie zachlysnelo przy ulewaniu i główka nie zplaszczyla.
Propo odbijania to ja starałam się zawsze odbijać wiem że to męczące w nocy ale może mniej brzuszek potem bolał i tak się nie ulewalo a jak już dzieci były silniejsze i mięśnie brzucha mocniejsze to już tak nie ulewalo i spały że mną ciągnąć cyca [emoji3]

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny,
wczoraj już nie miałam czasu ani siły zajrzeć- to był szalony dzień!
Rano kolejne badania krwi, potem prędko obiad robić, odwiedziny u Babci, która w majówkę była w szpitalu, odbiór młodej ze żłobka, potem ja leciałam do gina... spędziłam tam 2 godziny! Tyle babek przyszło. Tym razem bez usg, bo niedługo połówkowe. Zbadał mnie, pogadałam z nim- stwierdził, że ginekologicznie i objawowo wszystko jest super. Tarczyca sama się uspokoiła (miałam przejściową nadczynność). Popołudniu jechaliśmy po dostawkę do łóżeczka (dopiero teraz bo u tej znajomej był domowy szpital). Potem wstawię zdjęcia. Znajomi wyciągnęli nas na zlot food trucków w Rudzie Śląskiej- warto było! Najadłam się pyszności a po powrocie do domu tylko kąpiel i poszłam spać razem z córką [emoji5] ufff!!! I się wyspałam!

Dziewczyny! Justa, Bum, hajmal- ale super zakupy! Ja czekam też do połówkowych, a potem najpierw sprawdzę ciuchy po córce i dopiero coś kupię.

Co do pielęgnacji dziecka - przyszło to instynktownie i bardzo naturalnie. Zarówno przewijanie (zawijałam tylko pieluchę pod pępuszkiem i przemywałam kikut octeniseptem- odpadł po tygodniu) jak i kąpiel to była przyjemność (od razu zwykła wanienka, wyłożona pieluszką). Ech fajnie będzie wrócić do tego.
A do tego znalazłam swoją doradcę laktacyjną! Mam nadzieję że tym razem się uda!
Miłego dnia!

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 17+4

A jak tak się czyta te wszystkie rady Internetu to można po pierwsze zbankrutować A po drugie oszalec z nadmiaru info [emoji23]

Dzisiaj kupilam pierwsze body dla maluszka + skarpetki ze słonikiem, nie znam płci ale wydały mi się uniwersalne :D
Zobacz załącznik 805297
Poza tym uwielbiam ten odcień niebieskiego:)
A ja dzis bylam na lumpie i wychaczylam pare ciekawych rzeczy dla maluszka :) dwie czapusie grajka do lozeczka kilka bodziakow, geterki :) niby pare rzeczy a uzbierala sie cala reklamowka :) teraz nic tylko wyprac i bedzie czekac :) jak bede w domku to wrzuce foto :)

reklama
Czesc dziewczyny u mnie dzis sluczna pogoda..bylam z synem na probie bo komunia tuz tuz...
O wkladce do wanienki dla dziecka to nawet nie mysle...bo to zbedny wydatek...
A z ta gabka misiem...to tez bym sie zastanowila...kupilam przy synu bo to 1 dziecko bylo i nie wiedzialam cY bede umiala kapac...uzylam moze raz...potem wiecej lezalo az w koncu wyrzucilam...a poza tym to jedno wielkie skladowisko bakterii sie zrobi po kilki uzyciach...
Najlepiej to polozyc na dnie pieluszke...potem ja wyprac i ja tak bede robila...
A poza tym w tym misiu to i tak trzeba zwracac uwage na pepuszek dopoki sie nie wygoi i uszy zeby sie wody nie nalalo...ktos do kapania na poczatek by sie przydal...
A co do pieluszek to na poczatek kupie pampersy a pozniej sie zobaczy...ponoc i te z lidla i te z biedry nie sa zle...zobaczymy czy nie beda uczulac...
A wiecie co ja tez sie boje czy bede umiala obchodzic sie z dziewczynka bo to dla mnie nowosc bedzie...ale mysle ze sie wszystkiego nauczymy...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry