reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny, ktora z Was przechowuje zupy w sloikach? Trzeba je zapasteryzowac tak jak inne weki? Pytam bo zazwyczaj mroze, ale zostalo mi pulpetow i barszczyk czerwony i chcialabym na tydzien to zapakowac w sloiki, a potem zjesc[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Ja zawsze jak gotuje duzo zupy, to od razu po ugotowaniu wlewam wrzącą w słoiki i odwracamy do góry dnem :-) jak ostygnie to do lodowki i nawet 2-3 tygodnie stoja , ale sosów nigdy tak nie robiłam, raczej zawsze zamrazam :-)

reklama
Ja zawsze jak gotuje duzo zupy, to od razu po ugotowaniu wlewam wrzącą w słoiki i odwracamy do góry dnem :-) jak ostygnie to do lodowki i nawet 2-3 tygodnie stoja , ale sosów nigdy tak nie robiłam, raczej zawsze zamrazam :-)
To i mój mąż z tego skorzysta bo jak zostanie sam to i gotować sobie musi. A już mu powiedziałam ze nie chce słyszeć ze jedzie na pizzy i ma mi zdj obiadów robić [emoji5] więc ostatnio mnie podpytuje jak robię to czy to. [emoji5]chyba się przejął rola kucharza

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a takiego noworodka jak się nakarmi to trzeba podnieść żeby mu się odbiło ? Pytam bo mi koleżanka mówiła ze jej w nocy Maz dziecko podawał pod pierś i ona nakarmila i czasem zasypiala przy tym karmieniu. .. A mnie się wydawało ze trzeba go podnieść żeby się odbilo

A jeszcze takie pytanie mam. Jak to jest z tą lewatywa przed porodem i goleniem okolic intymnych? Ja w miarę możliwości postaram się sama załatwić sprawę z goleniem. Jeszcze nwm Jak Ale będę chciała to ogarnąć jakoś [emoji5]mam nadzieję ze Maz wcześniej wróci i damy radę razem [emoji5] Ale ta lewatywa. .. hmmm ciężka sprawa...A znów bez lewatywy też chyba ciężko [emoji3]

Dziewczyny a takiego noworodka jak się nakarmi to trzeba podnieść żeby mu się odbiło ? Pytam bo mi koleżanka mówiła ze jej w nocy Maz dziecko podawał pod pierś i ona nakarmila i czasem zasypiala przy tym karmieniu. .. A mnie się wydawało ze trzeba go podnieść żeby się odbilo

Powiem Ci ze ja na poczatku zawsze podnosilam do odbicia, potem juz nie mialam siły, spałam z małą, cyc i spimy dalej[emoji6]

A jeszcze takie pytanie mam. Jak to jest z tą lewatywa przed porodem i goleniem okolic intymnych? Ja w miarę możliwości postaram się sama załatwić sprawę z goleniem. Jeszcze nwm Jak Ale będę chciała to ogarnąć jakoś [emoji5]mam nadzieję ze Maz wcześniej wróci i damy radę razem [emoji5] Ale ta lewatywa. .. hmmm ciężka sprawa...A znów bez lewatywy też chyba ciężko [emoji3]

Ja nie mialam lewatywy, mialam biegunke caly dzien poprzedzajacy poród. Teraz chyba lewatywa nie jest normą.

Właśnie teraz mnie to tak zastanawia jak to jest. No bo w sumie bez lewatywy to chyba w czasie porodu można wydalic co nieco [emoji54] no ciężka sprawa dla mnie przynajmniej

Właśnie teraz mnie to tak zastanawia jak to jest. No bo w sumie bez lewatywy to chyba w czasie porodu można wydalic co nieco [emoji54] no ciężka sprawa dla mnie przynajmniej

Powiem Ci, że podczas porodu nawet byś nie zauważyła gdybyś coś zrobila[emoji2]a nawet jesli, to przy widoku dziecka
zapomnisz o wszystkim.
Ja np. leze sobie po porodzie z nogami na fotelu gin i czekam na szycie....nagle wchodzi facet i pyta gdzie jego żona[emoji2][emoji2][emoji2]fajny miał widok[emoji2]a ja się tak zaczelam śmiać jak wariatka.

Mi robili parę godzin przed kroplowka z oxy, no ale nie potrzebnie bo byla cc.
Ale nie trzeba sie na nią godzić

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t4d [emoji272]

reklama
Ja chyba poproszę o lewatywe :-) nie chciałabym im tam za bardzo nabrudzic, jeszcze jakby maz chciał być przy porodzie, to wolałabym żeby nie oglądał takich sytuacji ;-) moja koleżanka też miała biegunkę przed porodem, ale druga dla odmiany tylko wymiotowala... więc chyba nie ma na to reguły...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry