reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kurczę to faktycznie wysokie to Twoje ciśnienie... A nie masz od kogo pożyczyć na kilka dni drugi ciśnieniomierz żeby sprawdzić? Ja mam naramienny z Microlife i jestem bardzo zadowolona...

w57v3e3kdnfl41ek.png
No własnie nie mam zbytnio :( zaraz poszukam tego o ktorym piszesz , a tak czy siak do lekarza rodzinnego muszę isc bo juz było ok , a teraz znow skacze ...
Albo kuzde do jakiegoś kaediologa sie zapisze prywatnie bo na NFZ to bede rok czekać.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 15t4d [emoji272]

reklama
Masz może jakieś sprawdzone sposoby na kręgosłup?? Mi też ostatnio dokucza, a leżenie na twardej podłodze nie pomaga, bo nawet wczoraj nie mogłam się podnieść... Mąż mnie podciągał do góry za ręce, a mi łzy ciurkiem leciały z bólu... Dziś jest lepiej, bo więcej leżałam, ale i tak odczuwam ból...

Poproś męża o pomoc. Połóż się na podłodze na brzuchu - wygodnie (pod biodra, poniżej piersi i na wysokości barków połóż zwinięte w rulony ręczniki). Mąż niech weźmie trochę oliwki na dłonie. Kciukami od pupy - na wysokości kości ogonowej, do karku niech przesuwa wzdłuż kręgosłupa (paznokcie palców w kierunku głowy). Kręgosłup musi być pomiędzy kciukami. Może na zmianę przesuwać kłykciami kciuków. Nie za mocno, przez 5 minut, aby nie przeforsować mięśni. I tak przez kilka dni. Z podłogi wstawaj powoli. Powinno pomóc. :)

Poproś męża o pomoc. Połóż się na podłodze na brzuchu - wygodnie (pod biodra, poniżej piersi i na wysokości barków połóż zwinięte w rulony ręczniki). Mąż niech weźmie trochę oliwki na dłonie. Kciukami od pupy - na wysokości kości ogonowej, do karku niech przesuwa wzdłuż kręgosłupa (paznokcie palców w kierunku głowy). Kręgosłup musi być pomiędzy kciukami. Może na zmianę przesuwać kłykciami kciuków. Nie za mocno, przez 5 minut, aby nie przeforsować mięśni. I tak przez kilka dni. Z podłogi wstawaj powoli. Powinno pomóc. :)

Bardzo Ci dziękuję, dziś spróbujemy :-)

Masz może jakieś sprawdzone sposoby na kręgosłup?? Mi też ostatnio dokucza, a leżenie na twardej podłodze nie pomaga, bo nawet wczoraj nie mogłam się podnieść... Mąż mnie podciągał do góry za ręce, a mi łzy ciurkiem leciały z bólu... Dziś jest lepiej, bo więcej leżałam, ale i tak odczuwam ból...
Powiem szczerze ze przed ciąża sobie radziłam z kręgosłupem chodząc do fizjoterapeuty. Mam przepuklinę międzykręgowa i obawiam sie ze im brzuch bedzie większy tym bardziej bedzie mi dokuczał bol kręgosłupa. Mi pomaga wylegiwanie sie w basenie lub w wannie (podobno w ciązy zalecana temp wody to max 36st przy dłuższej kąpieli) tylko my nie mamy wanny :/ normalnie bym sie chociaż porozciągala a w ciązy to nie za bardzo sie da rozciągać odcinek lędźwiowy... Wiec po świętach sie na basen koniecznie wybiorę :) mieszkam blisko Tatr także na termy mam blisko to chociaż jeden plus jest :D

No własnie nie mam zbytnio :( zaraz poszukam tego o ktorym piszesz , a tak czy siak do lekarza rodzinnego muszę isc bo juz było ok , a teraz znow skacze ...
Albo kuzde do jakiegoś kaediologa sie zapisze prywatnie bo na NFZ to bede rok czekać.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Ale odczuwasz te skoki w samopoczuciu? Może żeby sprawdzić ten Twój ciśnieniomierz, po zbadaniu swojego zmierz też ciśnienie dla męża?

w57v3e3kdnfl41ek.png

Ale odczuwasz te skoki w samopoczuciu? Może żeby sprawdzić ten Twój ciśnieniomierz, po zbadaniu swojego zmierz też ciśnienie dla męża?

w57v3e3kdnfl41ek.png
No głowa mi pulsuje po bokach wtedy mam koło 160 , ale nic nie robię bo siedze na doopie .
A czasem dobrze sie czuje ino przy mierzeniu juz czuje bo serce mi bije jak szalone..
Moj ma wiecznie 120/85 , bo juz tez tal robilismy.

No głowa mi pulsuje po bokach wtedy mam koło 160 , ale nic nie robię bo siedze na doopie .
A czasem dobrze sie czuje ino przy mierzeniu juz czuje bo serce mi bije jak szalone..
Moj ma wiecznie 120/85 , bo juz tez tal robilismy.

To może faktycznie ten kardiolog to nie jest zły pomysł... Jakby nie patrzeć zbyt wysokie ciśnienie jest w ciąży niebezpieczne... [emoji58]

w57v3e3kdnfl41ek.png

W styczniu wyszla ustawa "za zyciem" i wedlug niej placowka nfz do ktorej sie zglosisz ze skierowaniem od ginekologa, z dopiskiem ze ciaza ma obowiazek udzielic Ci swiadczenie w terminie max. 7 dni roboczych.
Celuj w Ochojec lub inne wieksze placówki bo tam sie beda do tego stosowac :)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bardzo Ci dziękuję, dziś spróbujemy :-)
Ja Ci radzę raczej uważać. Z wykształcenia jestem fizjoterapeutom i jeżeli mąż nie ma doswiadczenia w masażach to efekt może być wprost odwrotny do zamierzonego. Moja siostra jest technikiem masażysta i nie podejmuje się masowania mnie. Ciąża jest generalnie przeciwwskazaniem do wykonywania zabiegu masażu.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry