reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
W ciąży na ból kręgosłupa zaleca się pływanie w basenie i rozciąganie. Tyle we własnym zakresie. Istnieją masaże typowo dla kobiet ciężarnych ale sa one zdecydowanie inne od klasycznego masażu grzbietu :)

reklama
Ja Ci radzę raczej uważać. Z wykształcenia jestem fizjoterapeutom i jeżeli mąż nie ma doswiadczenia w masażach to efekt może być wprost odwrotny do zamierzonego. Moja siostra jest technikiem masażysta i nie podejmuje się masowania mnie. Ciąża jest generalnie przeciwwskazaniem do wykonywania zabiegu masażu.

To trudno nazwać masażem... w ten sposób mi robili jak leżałam w szpitalu. Pomagało i to bardzo. A ból kręgosłupa miałam taki, że aż nogi mi drętwiały.

Kasia właśnie , wiem bo z małą mi sie łożysko przecieralo [emoji17]

madagos no to pójdę we wtorek do rodzinnego i obejrzymy czy mi wystawi jakieś skierowanie , jak nie to jestem skazana na prywatną wizyte, juz ostatnio mialam isc a mi sie uspokoiło ...

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 15t4d [emoji272]

To trudno nazwać masażem... w ten sposób mi robili jak leżałam w szpitalu. Pomagało i to bardzo. A ból kręgosłupa miałam taki, że aż nogi mi drętwiały.
Powolne ruchy nie powinny wyrządzić krzywdy, ale bawienie się w masowanie we własnym zakresie tym bardziej u ciężarnej jest nieodpowiedzialne. W szpitalu robili to specjaliści

W ciąży na ból kręgosłupa zaleca się pływanie w basenie i rozciąganie. Tyle we własnym zakresie. Istnieją masaże typowo dla kobiet ciężarnych ale sa one zdecydowanie inne od klasycznego masażu grzbietu :)

W zagrożonej ciąży basen, a tym bardziej rozciąganie jest surowo zakazane. Przynajmniej tak mi lekarz mówił. o_O

reklama
Kasia właśnie , wiem bo z małą mi sie łożysko przecieralo [emoji17]

madagos no to pójdę we wtorek do rodzinnego i obejrzymy czy mi wystawi jakieś skierowanie , jak nie to jestem skazana na prywatną wizyte, juz ostatnio mialam isc a mi sie uspokoiło ...

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 15t4d [emoji272]
Trzymam kciuki Kochana, będzie dobrze tylko trzeba zadziałać w tym kierunku [emoji110][emoji110][emoji110][emoji4]

w57v3e3kdnfl41ek.png

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry