reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kurczę to faktycznie wysokie to Twoje ciśnienie... A nie masz od kogo pożyczyć na kilka dni drugi ciśnieniomierz żeby sprawdzić? Ja mam naramienny z Microlife i jestem bardzo zadowolona...

w57v3e3kdnfl41ek.png
No własnie nie mam zbytnio :( zaraz poszukam tego o ktorym piszesz , a tak czy siak do lekarza rodzinnego muszę isc bo juz było ok , a teraz znow skacze ...
Albo kuzde do jakiegoś kaediologa sie zapisze prywatnie bo na NFZ to bede rok czekać.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 15t4d [emoji272]

reklama
Masz może jakieś sprawdzone sposoby na kręgosłup?? Mi też ostatnio dokucza, a leżenie na twardej podłodze nie pomaga, bo nawet wczoraj nie mogłam się podnieść... Mąż mnie podciągał do góry za ręce, a mi łzy ciurkiem leciały z bólu... Dziś jest lepiej, bo więcej leżałam, ale i tak odczuwam ból...

Poproś męża o pomoc. Połóż się na podłodze na brzuchu - wygodnie (pod biodra, poniżej piersi i na wysokości barków połóż zwinięte w rulony ręczniki). Mąż niech weźmie trochę oliwki na dłonie. Kciukami od pupy - na wysokości kości ogonowej, do karku niech przesuwa wzdłuż kręgosłupa (paznokcie palców w kierunku głowy). Kręgosłup musi być pomiędzy kciukami. Może na zmianę przesuwać kłykciami kciuków. Nie za mocno, przez 5 minut, aby nie przeforsować mięśni. I tak przez kilka dni. Z podłogi wstawaj powoli. Powinno pomóc. :)

Poproś męża o pomoc. Połóż się na podłodze na brzuchu - wygodnie (pod biodra, poniżej piersi i na wysokości barków połóż zwinięte w rulony ręczniki). Mąż niech weźmie trochę oliwki na dłonie. Kciukami od pupy - na wysokości kości ogonowej, do karku niech przesuwa wzdłuż kręgosłupa (paznokcie palców w kierunku głowy). Kręgosłup musi być pomiędzy kciukami. Może na zmianę przesuwać kłykciami kciuków. Nie za mocno, przez 5 minut, aby nie przeforsować mięśni. I tak przez kilka dni. Z podłogi wstawaj powoli. Powinno pomóc. :)

Bardzo Ci dziękuję, dziś spróbujemy :-)

Masz może jakieś sprawdzone sposoby na kręgosłup?? Mi też ostatnio dokucza, a leżenie na twardej podłodze nie pomaga, bo nawet wczoraj nie mogłam się podnieść... Mąż mnie podciągał do góry za ręce, a mi łzy ciurkiem leciały z bólu... Dziś jest lepiej, bo więcej leżałam, ale i tak odczuwam ból...
Powiem szczerze ze przed ciąża sobie radziłam z kręgosłupem chodząc do fizjoterapeuty. Mam przepuklinę międzykręgowa i obawiam sie ze im brzuch bedzie większy tym bardziej bedzie mi dokuczał bol kręgosłupa. Mi pomaga wylegiwanie sie w basenie lub w wannie (podobno w ciązy zalecana temp wody to max 36st przy dłuższej kąpieli) tylko my nie mamy wanny :/ normalnie bym sie chociaż porozciągala a w ciązy to nie za bardzo sie da rozciągać odcinek lędźwiowy... Wiec po świętach sie na basen koniecznie wybiorę :) mieszkam blisko Tatr także na termy mam blisko to chociaż jeden plus jest :D

No własnie nie mam zbytnio :( zaraz poszukam tego o ktorym piszesz , a tak czy siak do lekarza rodzinnego muszę isc bo juz było ok , a teraz znow skacze ...
Albo kuzde do jakiegoś kaediologa sie zapisze prywatnie bo na NFZ to bede rok czekać.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Ale odczuwasz te skoki w samopoczuciu? Może żeby sprawdzić ten Twój ciśnieniomierz, po zbadaniu swojego zmierz też ciśnienie dla męża?

w57v3e3kdnfl41ek.png

Ale odczuwasz te skoki w samopoczuciu? Może żeby sprawdzić ten Twój ciśnieniomierz, po zbadaniu swojego zmierz też ciśnienie dla męża?

w57v3e3kdnfl41ek.png
No głowa mi pulsuje po bokach wtedy mam koło 160 , ale nic nie robię bo siedze na doopie .
A czasem dobrze sie czuje ino przy mierzeniu juz czuje bo serce mi bije jak szalone..
Moj ma wiecznie 120/85 , bo juz tez tal robilismy.

No głowa mi pulsuje po bokach wtedy mam koło 160 , ale nic nie robię bo siedze na doopie .
A czasem dobrze sie czuje ino przy mierzeniu juz czuje bo serce mi bije jak szalone..
Moj ma wiecznie 120/85 , bo juz tez tal robilismy.

To może faktycznie ten kardiolog to nie jest zły pomysł... Jakby nie patrzeć zbyt wysokie ciśnienie jest w ciąży niebezpieczne... [emoji58]

w57v3e3kdnfl41ek.png

W styczniu wyszla ustawa "za zyciem" i wedlug niej placowka nfz do ktorej sie zglosisz ze skierowaniem od ginekologa, z dopiskiem ze ciaza ma obowiazek udzielic Ci swiadczenie w terminie max. 7 dni roboczych.
Celuj w Ochojec lub inne wieksze placówki bo tam sie beda do tego stosowac :)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bardzo Ci dziękuję, dziś spróbujemy :-)
Ja Ci radzę raczej uważać. Z wykształcenia jestem fizjoterapeutom i jeżeli mąż nie ma doswiadczenia w masażach to efekt może być wprost odwrotny do zamierzonego. Moja siostra jest technikiem masażysta i nie podejmuje się masowania mnie. Ciąża jest generalnie przeciwwskazaniem do wykonywania zabiegu masażu.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry