reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam
Miało padać od rana więc myślałam że będę w domu siedziała ale pogoda mnie zaskoczyła więc z niej jeszcze skorzystałam
Witam nowe mamusie :):)
Super że po wczorajszych wizytach wszystko w porządku i trzymam kciuki za dzisiejsze, ja jeszcze 2tyg muszę czekać na swoją :tak::tak:
Biedronka współczuję cukrzycy, ja miałam podejrzenie na początku ciąży ale jak w szpitalu wylądowałam i zaczęłam się żywić tamtym jedzeniem to cukier od razu spadł :-D:-D mam nadzieję że krzywa cukrowa też mi w normie wyjdzie
Sunday i jak Ci smakowały gołąbki z włoskiej kapusty, bo ja się jakoś nie mogę przekonać
Co do obiadu to u nas dzisiaj pierogi z mięsem alla teściowa ;);) tzn. ona nam zawsze lepi pierogi a my je tylko przywozimy jak u niej jesteśmy ;);)
Co do ruchów to ja niestety jeszcze nic nie czuję nad czym bardzo ubolewam

reklama
Witam
Miało padać od rana więc myślałam że będę w domu siedziała ale pogoda mnie zaskoczyła więc z niej jeszcze skorzystałam
Witam nowe mamusie :):)
Super że po wczorajszych wizytach wszystko w porządku i trzymam kciuki za dzisiejsze, ja jeszcze 2tyg muszę czekać na swoją :tak::tak:
Biedronka współczuję cukrzycy, ja miałam podejrzenie na początku ciąży ale jak w szpitalu wylądowałam i zaczęłam się żywić tamtym jedzeniem to cukier od razu spadł :-D:-D mam nadzieję że krzywa cukrowa też mi w normie wyjdzie
Sunday i jak Ci smakowały gołąbki z włoskiej kapusty, bo ja się jakoś nie mogę przekonać
Co do obiadu to u nas dzisiaj pierogi z mięsem alla teściowa ;);) tzn. ona nam zawsze lepi pierogi a my je tylko przywozimy jak u niej jesteśmy ;);)
Co do ruchów to ja niestety jeszcze nic nie czuję nad czym bardzo ubolewam
Pyszne są, jakiejś specjalnej różnicy nie czuję :)

Hej Dziewczyny,
piszę w wątku, bo też spodziewam się dzidziusia w październiku. Jestem w 12 tyg i zastanawiam się nad badaniami i ogólnie opieką medyczną. To moja pierwsza ciąża, więc za bardzo nie wiem czego oczekiwać. Do tej pory wszystkie wizyty i badania były na nfz. W 13 tyg (za tydzień) mam pierwsze usg, mam nadzieję, że to usg genetyczne. Zastanawiam się nad testem PAPP-A, musiałabym go zrobić prywatnie - koszt 500-700zł u mnie, napiszcie proszę czy robiłyście? a jak ktoś robił w Warszawie, to może poleci gdzie wykonać...
Pozdrawiam Mamusie

Hej Dziewczyny,
piszę w wątku, bo też spodziewam się dzidziusia w październiku. Jestem w 12 tyg i zastanawiam się nad badaniami i ogólnie opieką medyczną. To moja pierwsza ciąża, więc za bardzo nie wiem czego oczekiwać. Do tej pory wszystkie wizyty i badania były na nfz. W 13 tyg (za tydzień) mam pierwsze usg, mam nadzieję, że to usg genetyczne. Zastanawiam się nad testem PAPP-A, musiałabym go zrobić prywatnie - koszt 500-700zł u mnie, napiszcie proszę czy robiłyście? a jak ktoś robił w Warszawie, to może poleci gdzie wykonać...
Pozdrawiam Mamusie
Hej Kampi. U mnie test pappa w przychodni obok (tylko badanie krwii) kosztowalo ok 150zł. Osobno jest USG. Najlepiej się umówić na to USG do kogoś kto ma certyfikat FMF i może od razu nam wyniki z krwii i USG wrzucić do programu i przeliczyć prawdopodobieństwo chorób. I krew i USG fajnie robić w bliskim odstępie czasu (u mnie w pt krew we wtorek było USG).

Mogę Ci wysłać gdzie robiłam w Warszawie. W sumie wyszło mi 400zł.

Hej Kampi. U mnie test pappa w przychodni obok (tylko badanie krwii) kosztowalo ok 150zł. Osobno jest USG. Najlepiej się umówić na to USG do kogoś kto ma certyfikat FMF i może od razu nam wyniki z krwii i USG wrzucić do programu i przeliczyć prawdopodobieństwo chorób. I krew i USG fajnie robić w bliskim odstępie czasu (u mnie w pt krew we wtorek było USG).

Mogę Ci wysłać gdzie robiłam w Warszawie. W sumie wyszło mi 400zł.

Becky, dziękuję za odpowiedź, będę wdzięczna jak podasz namiary, bo jednak się zdecyduję na to badanie dodatkowo i będę mogła porównać usg na nfz z prywatnym;)

Witam nowe mamusie :) troche dzisiaj Was przybyło:)

Jeśli chodzi o prenatalne to jak trafisz na fajnego lekarza prywatnego to wypisze Ci skierowanie na NFZ na prenatalne. Ja tak miałam i sam od siebie mi wypisał skierowanie ze po co mam płacić,skoro może byc za darmo, musiał tylko zaznaczyć ze ma podejrzenia chociaż ich nie miał. Zrobiłam te badania w prywatnej klinice która ma umowę z NFZ i mieli tam dobry sprzęt. Nie kosztowało mnie to nic prócz paliwa :)

Ja mam wizytę za 2 tygodnie dopiero.. Po ostatnich plamieniach bardzo sie denerwuje co z dzieckiem bo od prenatalnych to 3tyg.

Becky, dziękuję za odpowiedź, będę wdzięczna jak podasz namiary, bo jednak się zdecyduję na to badanie dodatkowo i będę mogła porównać usg na nfz z prywatnym;)

Krew robiłam tutaj: Link do: Dobry Doktor - Centrum Medyczne Platany (wyniki na nastepny dzień)
A USG tutaj (mieli aplikacje zeby policzyc ryzyko) Link do: Zieniewicz Medical - O nas

Jeśli chcesz płacić to to sprawdzone miejsca, miła obsługa :) Możesz zadzwonić i dopytać co i jak. Ja byłam na USG u Link do: lek. Michał Lipa. Wszystko ładnie opowiedział :) Nie wiem jak na NFZ, bo wolałam zapłacić i mieć wszystko na pewno dobrze zrobione i sprawdzone.

Ale dużo nowych mam przybyło :-) fajnie
A ja się tak najadłam zupy kalafiorowej, już dawno nic mi tak nie smakowało :-)
Dzisiaj przyszła paczka z kilkoma ubrankami. Dziewczyna sprzedawała rożki i dorzuciła mi parę uniwersalnych ubranek. Mała rzecz a cieszy

Ale dużo nowych mam przybyło :-) fajnie
A ja się tak najadłam zupy kalafiorowej, już dawno nic mi tak nie smakowało :-)
Dzisiaj przyszła paczka z kilkoma ubrankami. Dziewczyna sprzedawała rożki i dorzuciła mi parę uniwersalnych ubranek. Mała rzecz a cieszy

Pochwal sie zdobyczami :) coraz bardziej mnie kusi kupić cos dzidzi, jeszcze nie zaczęliśmy nic kupować. Mam tylko pantofelki i skarpetki ktore kupiłam zanim byłam w ciązy :) tylko pantofle z różowymi sznurówkami a na niecałe 70% to chłopczyk podobno :)
image.jpeg

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    845,4 KB · Wyświetleń: 349
reklama
igusiad ha a ja dzisiaj 2 miski ogorkowej zjadlam [emoji4][emoji4]

Kto chce dołączyć do tabelki , zmienić. Info na priv lub w wątku - tabelka.

Sunday twoje tez mi napisz na priv bo wiem ze tu gdzieś pisałas i xandzia tak samo [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 15t0d [emoji272]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry