reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Moj m tez nie jest krysztalowy...czasami mam ochote go udusic...ale kocham go jak cholera...i nie wyobrazam sobie zeby go nie bylo..
Ja przyznam sie ze tez szperam po necie i ogladam rzeczy dla maluszka...ale narazie nic nie kupuje...nie chce zapeszyc po swoich doswiadczeniach....

reklama
paulinka weź nospe i staraj sie poleżeć to na takie bule najlepiej pomaga,

róża oni sie interesują ale inaczej to przezywają niż my, mój maż też ma swoje wady i zalety ale to dobry człowiek, chyba żeśmy sie dotarli po 12 latach razem

Justa ja podobnie, nie chce o rzeczach dla dziecka na razie nawet myśleć, dla mnie teraz kazdy dzien jest darem, a co ma być tto będzie

Mój od paru dni robi mi kolację i wczoraj posprzatal w kuchni bo był dzień kobiet [emoji12]
na usg pojedzie bo nie ma wyjścia no i ostatnio sie lituje i wieczorami zajmie się dziećmi żebym mogła poleżeć ale tak pozatym to też resztę ma w nosie gdybym nie narzekala to by nic nie robil [emoji6]
jutro chyba dzień mężczyzny?

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji71]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji142]synek 08/2009.

No ja też dużo dostaje po innych dzieciach ale do szpitala kupuję nowe, a na wyprzedażach nie mogę przejść obojętnie bo te ubranka takie sliczne [emoji1]i przewaznie oblegam pepco bo tam bodziaki nawet po 5 zł można trafić [emoji6]
Ja też buszuję po Pepco, ciuszki takie tanie, nawet 2 już kupiłam, żeby móc na nie patrzeć i czuć, ze jestem w ciąży ;)

Zazdroszczę wam,że część z was ma sporo ciuszków po dzieciach koleżanek,rodzeństwa itp. Ja akurat jestem jedynaczką,w dodatku nie mam w tym okresie akurat żadnych znajomych z malutkimi dziećmi,także jestem skazana na ebay i ewentualnie nowe ciuszki.:sorry:
Też zazdroszczę, bo w mojej rodzinie to raczej ciężko. Siostra 8 lat młodsza, to nawet chłopaka jeszcze nie ma, a tylko jeden kuzyn teraz ma małe dziecko, drugi kuzyn pewnie swoje ciuszki pooddawał jemu, a tamten nie wiem, czy mi coś odda. Nie jesteśmy jakoś bardzo blisko w kontakcie i nie wiem, czy oni nie będą teraz drugiego dziecka planować. Poza tym chyba jego najlepszy kumpel będzie miał dziecko szybciej niż ja, to moje szanse maleją. Z koleżanek jedna ma małe dziecko, ale właśnie jest w drugiej ciąży. Czyli jednym słowem zostaje kupować :)

Jak tak pisałyście o tym zdrowym odżywianiu, to ja teraz świruję, że zjadłam kilka plasterków takiego żółtego sera, co to chyba jest wędzony, a ktoś tu pisał, że to szkodzi... ech... może te kilka plasterków nie zaszkodzi Fasolce?
A poza tym mam bardzo mały apetyt, od początku ciąży już schudłam do stanu sprzed świąt. Staram się jeść tak, jak mi mówiła ginekolog, czasem z małymi odstępstwami, bo zakazała słodyczy, a jak tu nie zjeść ptasiego mleczka? W tej chwili najlepiej mi wchodzą owoce. Jabłko, banan, winogrona, to bym jadła. Albo surówka z marchewki z jabłkiem.

Ja tez uwielbiam pepco i lumpki córkę w nich ubieram [emoji38]
W przyszłym tyg w poniedziałek raczej sie wybiore [emoji4]

A od koleżanki dostalam takie cudenka po synku od niej , rozmiar 62 a to takie maleńkie a gdzie tam 56 ...
Po synku bo wszyscy u mnie mają przeczucia , ze będzie chłopak [emoji4]
1489092728-aaaaaa.jpeg
1489092761-aaaaaa.jpeg
1489092805-aaaaaa.jpeg
1489092812-aaaaaa.jpeg
1489092817-aaaaaa.jpeg

[emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
[emoji701][emoji782][emoji702]2 październik 2017 [emoji271]
10t2d [emoji235]

Xbummx jakie slodkie te ubranka...u mnie bratowa miesiac temu urodzila..
Moze cos podaruje..jak sie dowie ze w ciazy jestem...bo narazie wie tylko moja mama i siostra...
A jak nie to trzrba bedzie kupic...bo po synu wszystkp rozdalam...ppniewaz nie mialabym gdzie tego trzymac

Witam się w końcu i ja :) Od rana was czytam,ale nie miałam najpierw weny,a potem czasu. :D
Ja się też z moim P. dzisiaj strasznie pokłóciłam,zrobiłam dziką awanturę na środku ulicy..:szok::zawstydzona/y: No bo byliśmy z młodą u dentysty,on miał zostać w poczekalni z synem (a to specjalnie dla dzieci,mnóstwo zabawek itp.),a ja poszłam do gabinetu z córką - miałam zaraz wyjść i wrócić do niego do poczekalni,ale jakoś tak wyszło,że zostałam w tym gabinecie do końca. I ten wyskoczył z pretensjami,że co ja sobie myślę,miałam zaraz wracać,ja na to "a co ci się takiego stało?",a ten,że musiał cały czas latać za młodym,pilnować go itp. Oh,reallllyyyyy??????!!! A ostatnio kretyńsko się pytał co ja taka zmęczona przy młodym jestem!!:angry::angry::angry: Więc dostałam autentycznego szału,zaczęłam się drzeć jak wariatka,że co z niego za człowiek,skoro z własnym dzieckiem nie potrafi 20 minut posiedzieć w miejscu,gdzie są zabawki!! Że ja nie byłam na kawce i bzykaniu z 18-letnim tancerzem go-go, tylko u lekarza ze starszym dzieckiem. No normalnie furii dostałam. Dopiero w domu ochłonęłam,ale też nie od razu.:sorry2: Wybaczcie ,ale musiałam to z siebie wyrzucić.
Jutro mam wizytę o 11:15 :D Nie mogę się doczekać.:-) :) Ktoś jeszcze jutro ma?

Haha :D Ale się uśmiałam :D wyobrażam siobie tą sytuację :D
Przepraszam, Tobie pewnie nie było do śmiechu, ale jak widzę to oczami wyobraźni, to nie mogę przestać się śmiać :D

Xbummx jakie slodkie te ubranka...u mnie bratowa miesiac temu urodzila..
Moze cos podaruje..jak sie dowie ze w ciazy jestem...bo narazie wie tylko moja mama i siostra...
A jak nie to trzrba bedzie kupic...bo po synu wszystkp rozdalam...ppniewaz nie mialabym gdzie tego trzymac
Jak nie ma między wami zgrzytow to zapewne się podzieli [emoji4]
Ja miałam podobnie z córka bo moja siostra w grudniu urodziła córkę 2013 a ja młodą we wrześniu 2014 i duzo dostalam tez ubranek [emoji4]

[emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
[emoji701][emoji782][emoji702]2 październik 2017 [emoji271]
10t2d [emoji235]

Ale Ci
Dziewczyny jak tak czytam o waszych mężach i Waszych reakcjach to wy na prawdę cierpliwe jesteście. Ja bym kopnęła w dupę i się wyprowadziła chyba [emoji23] nie wyobrażam sobie żeby mąż się nie interesował mną w takiej chwili tym bardziej ze nawet jego pracodawca jak dzwoni to się pyta jak ja się czuje..
Mój mąż akurat pod tym względem jest wymarzony. Interesuje się, jest wyrozumiały, czyta książki o dzieciach, różne fora psychologiczne i blogi....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
zazdroszczę... Ja mojemu dziś podstawiłam na siłe 2 artykuły, żeby chociaż trochę świadomości złapał o co kaman... Przeczytał, to tyla:D haha :D ale wypilam sobie zakupioną dziś meliskę i mam to w nosie :D
Ile tej melisy można dziennie pić?
Bo mi to pewnie co 2 godziny by się przydało :D

reklama
Z moich planów robienia pasztetu dzisiaj nici ale za to był wesoły dzień. Najpierw utopiliśmy 120 zł w restauracji a żarcie było niedobre a potem pojechaliśmy oglądać wózki. I co lepsze jest początek ciąży a my już chyba mamy wybrany [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też już wybrałam, ale w internecie, bo nie mogę pojechać i obejrzeć :-(
3 dni szukałam mojego ideału, czytałam setki opinii i udało się :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry