reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Byłam u lekarza i podobno zapalenie pęcherza dostałam antybiotyk amoxicillin 500 , ktoś brał ? Czy to zapalenie bardzo groźne ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam dziewczyny jakiegoś doła, chce mi się płakać z byle jakiego powodu. Mąż mi działa na nerwy, zero wsparcia i zrozumienia z jego strony. Siedzi sobie na dole i pije kawkę ze swoimi rodzicami, nawet nie przyjdzie i nie zapyta czy mi lepiej albo coś.Jestem już dzisiaj załamana. Może wymyślam.
Ja z moim mam to samo... Niczym si nie interesuje, nie pyta jak się czuję, nawet nie obejrzał dzisiejszego o Zdjęcia z USG. Co wieczór się z nim kłócę, żeby zmienił podejście, żeby poczytał o tych wszystkich zmianach jakie zachodzą w moim ciele, żeby spróbował zrozumieć moje zmiany nastrojów i to wszystko co się dzieje, a on nic... Nigdy bym nie pomyślała, że taki się zrobi... Jak nie on...

Szkoda dziewczyny ze Wasi faceci tak reagują... najchętniej takich wyslalabym na jakaś symulacje bycia w ciąży i porodu to może by zmienili podejście.

Byłam u lekarza i podobno zapalenie pęcherza dostałam antybiotyk amoxicillin 500 , ktoś brał ? Czy to zapalenie bardzo groźne ?

ja nie powiem to nie pomogę , ale pij również dużo wody z cytryną też pomaga na układ moczowy :)

Mój P w pierwszej ciąży bardzo przeżywał i wszystko go interesowało dookoła - może , że z córką byłam w stanie umierającym i współczuł , ale był ze mną na każdym USG i naprawdę angażował się bardziej - teraz też go dużo interesuje , ciekawi , ale jakoś nie jest tak jak z córką ... - przykro mi czasem jest , no ale to facet oni często duszą to w sobie - choć na prenatalne to wziął wolne by ze mną jechać :)

Witam się w końcu i ja :) Od rana was czytam,ale nie miałam najpierw weny,a potem czasu. :D
Ja się też z moim P. dzisiaj strasznie pokłóciłam,zrobiłam dziką awanturę na środku ulicy..:szok::zawstydzona/y: No bo byliśmy z młodą u dentysty,on miał zostać w poczekalni z synem (a to specjalnie dla dzieci,mnóstwo zabawek itp.),a ja poszłam do gabinetu z córką - miałam zaraz wyjść i wrócić do niego do poczekalni,ale jakoś tak wyszło,że zostałam w tym gabinecie do końca. I ten wyskoczył z pretensjami,że co ja sobie myślę,miałam zaraz wracać,ja na to "a co ci się takiego stało?",a ten,że musiał cały czas latać za młodym,pilnować go itp. Oh,reallllyyyyy??????!!! A ostatnio kretyńsko się pytał co ja taka zmęczona przy młodym jestem!!:angry::angry::angry: Więc dostałam autentycznego szału,zaczęłam się drzeć jak wariatka,że co z niego za człowiek,skoro z własnym dzieckiem nie potrafi 20 minut posiedzieć w miejscu,gdzie są zabawki!! Że ja nie byłam na kawce i bzykaniu z 18-letnim tancerzem go-go, tylko u lekarza ze starszym dzieckiem. No normalnie furii dostałam. Dopiero w domu ochłonęłam,ale też nie od razu.:sorry2: Wybaczcie ,ale musiałam to z siebie wyrzucić.
Jutro mam wizytę o 11:15 :D Nie mogę się doczekać.:-) :) Ktoś jeszcze jutro ma?

Ja brałam w poprzedniej ciąży,ale to był już 21 tydzień; z tego co wiem,to jest bezpieczny. Ale ja nie miałam zapalenia pęcherza,tylko byłam zwyczajnie chora.:sorry: Myślę,że nie powinien zaszkodzić.

Oj,tragiczny dziś dzień mam.:no: Marzę o łóżku i przespaniu się do rana.

Ja robię w laboratorium szpitalnym ze skierowaniem ale dziwi mnie tak długo czas oczekiwania... położna kazała się przygotować nawet na 10 dni!

Kinga - 4.04.2015
c55fskjo5b420o5x.png

Jak pierwszy raz robiłam te badania w przychodni, ale prywatnie, to na wyniki HIV czekałam 2 tygodnie. Więcej już tam nie poszłam :) Teraz wolę pojechać do innego miasta, bo wyniki są bardzo szybko i dostępne przez neta.

Witam nową mamusię :)

Jak pierwszy raz robiłam te badania w przychodni, ale prywatnie, to na wyniki HIV czekałam 2 tygodnie. Więcej już tam nie poszłam :) Teraz wolę pojechać do innego miasta, bo wyniki są bardzo szybko i dostępne przez neta.

Witam nową mamusię :)
u mnie wyniki są zawsze na drugi dzień :)

Ja idę jutro robić badania, wyniki będę miała w poniedziałek (w inne dni jak się robi to są na następny dzien).
Mam mocz, morfologie, grupę krwi, glukoze, tsh, vdrl i HIV. W poniedziałek po 10 wyniki będą w przychodni i albo w pon po godz 10 albo we wtorek sobie podejdę i założą mi kartę ciazy.
Mój mąż ogólnie jest kochany. Jak ma wolne to obiad zrobi, cały czas pyta jak się czuje, całuje brzucha a nawet do niego gada czasami [emoji23] jak mam usg to robi tak żeby mieć wolne w ten dzień. Na pierwszym ze mną nie był bo nie wiedział że idę :) tylko chyba nie jest w stanie zrozumieć że hormony mi szaleją i czasami bez powodu płacze albo mam kiepski humor

f2w33e3k4iz3rar2.png

reklama
Trzymam kciuki za wasze wszystkie badania. Oby wyniki byly dobre.

Na drogi moczowe mozna brac tabletki z wyciagiem z zurawina- profilaktycznie szczegolnie :)

Co do twardego brzucha to dopiero w drugiej polowie raczej i nie jest no nic fajnego- wstajesz i czujesz ze z brzucha robi sie kamien ciagnacy w dol.. a to sie moze przerodzic w skurcze i porod przedwczesny...albo w nic.. wiec roznie byc moze. Oby trzymalo sie od nas z daleka :)

Co do fochow forumowych to zawsze sie znajda osoby ktrym cos nie pasuje, taka kolej rzeczy. Mam nadzieje ze zostana juz mamusie mniej konfliktowe :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry