reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Jeju!!! Dwa dni mnie nie było a tu tyle nadrabiania. Wracam pociągiem do domu i prawie cała droga mi z wami upłynęła :) Miło.

Widzę ze coraz cześciej o porodach rozmawiamy i rozmyślamy :) Zaczyna się!

O do zdrowego odżywiania - staram sie jeść zdrowo i naturalnie, do ciąży nie jadłam mięsa ale teraz przyznaje że czasem o McDonalds nawet zahaczę.. I coca cola! Na brzuch najlepiej robi mi niestety coca cola i tak co drugi dzien sobie pozwalam. Jadam tez sushi ale pieczone to chyba wolno..

Jetem jednym z pierwszych terminów w naszej grupie i musze wam powiedzieć, ze dolegliwości mi powoli przechodzą. Zdecydowanie mniej mi niedobrze i siły mam więcej i energii i humor lepszy. Do niedawna tez myślałam sobie, że już nie zniosę dłużej. Także jeszcze troszkę dziewczyny i chyba bedzie lepiej!!!

Co do Disneyowej - nie am i w ogóle dyskutować bo to nie o nas i nie o forum chodzi, myślę ze tak ma. Nie jest normalnym poczuć się tak głęboko urażonym takim czymś i tak przezywać. Jakieś zaburzenia osobowości czy coś... Mogę polecić dobrych terapeutów - sorry za złośliwość.

Trzymam kciuki za poprawę samopoczucia. Jadę z południa do Warszawy i aura całą drogę kiepska i smętna, może stąd te smutki :* Buziaki dla wszystkich!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
I byłaś zadowolona? Moja ginekolog która mnie prowadzi poradziła mi klinike św Łukasza w Częstochowie A jeśli mi zależy żeby było taniej to właśnie dr Łukasika. Na razie wstępnie umówiłam się do czestochowy.

34bw3e3kof41ymjj.png
Byłam bardzo zadowolona! Dr Łukasik odpowiadał na każde pytanie, już na pierwszym badaniu określił płeć, nie stresował, a dodatkowo trafnie przewidział wagę urodzeniową córki już w 30 tygodniu. Właściwie mam tylko jedno 'ale'- badanie nigdy nie trwało dłużej niż 20 minut (a mówi się o 40 minutach), być może u nas nie było potrzeby dłuższego badania.

Kinga - 4.04.2015
c55fskjo5b420o5x.png

Ah no i witam nowe mamy!!!

Jeszcze co do brzucha - mam poczucie ze zrobił mi sie lekki brzuszek tali dolny, przez który nie wchodzę w niektóre spodnie. Ale przede wszystkim to mam wywalony bandzior przez gazy [emoji23][emoji23][emoji23] Wieczorami 8mc normalnie az skóra ciągnie [emoji15]

Któraś z was pisała o twardym brzuchu.. Co to znaczy brzuch jak kamień ?? Od wczoraj tak mi po głowie chodzi ze taki mo sie twardy ten dolny brzuch zrobił jakiś ale mysla ze to moze powoli ciąża. Mam sie niepokoić? Usg i Peppa mam 15.03

Ja też rozważam Godulę. Mam blisko, mój gin tam dyżuruje, mam znajomą położną. Ale co do opinii- nie sugeruję się bo bywają skrajne jak wszędzie.

Kinga - 4.04.2015
c55fskjo5b420o5x.png
Ja mam na Godule z domu 15min , rodziłam tam córkę i przeleżałam tam ostatnie tygodnie ... Lekarz jak lekarz , warto mieć tam swojego prowadzącego to podchodzą do pacjentki inaczej z córką nie miałam tam swojego teraz w ciąży mój na NFZ tam pracuje , więc spoko ,ale pielęgniarki to niezłe jędze - dramat.
Na patologi ciąży brak tv - za to na porodówce jak leżysz z dzieciątkiem to tv na ścianie - gdzie przecież nie masz czasu patrzeć ...

Ah no i witam nowe mamy!!!

Jeszcze co do brzucha - mam poczucie ze zrobił mi sie lekki brzuszek tali dolny, przez który nie wchodzę w niektóre spodnie. Ale przede wszystkim to mam wywalony bandzior przez gazy [emoji23][emoji23][emoji23] Wieczorami 8mc normalnie az skóra ciągnie [emoji15]

Któraś z was pisała o twardym brzuchu.. Co to znaczy brzuch jak kamień ?? Od wczoraj tak mi po głowie chodzi ze taki mo sie twardy ten dolny brzuch zrobił jakiś ale mysla ze to moze powoli ciąża. Mam sie niepokoić? Usg i Peppa mam 15.03

pokaż brzuszek :)
ja tak często mam , ale podbrzusze takie twardsze ... Jednak jak boli to może no spa ? :)

1489070213-aaaaaa.jpeg

1489070238-aaaaaa.jpeg

Ja nie robilam nigdy pasztetu ale do karty ciazy dostalam takie cudo i tam jest jakis idealny pasztet, ktory z czystym sumieniem mozesz jesc! :)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom
Też teraz znalazłam to w tej teczce od lekarza, szczerze to nawet nie zajrzałam do niej do teraz [emoji28] a mam tam kartę ciąży w której lekarz kazał mi wypełnić pierwszą stronę [emoji6] muszę to zrobić bo w poniedziałek wizyta [emoji6]

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji71]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji142]synek 08/2009.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry