reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wrocilam z wizyty, maluszek ma 48 mm i tetno 121 na minute. Troche maly bo wiek z usg 6,1 a ja mam dzis 7,1. Ciaze mam trudna poprenatalnych lekarz bedzie sie zastanawial czy nie zalozyc mi szwu na szyjke

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Duży maluszek , moj miał w 5t6d 3.2mm , wiec spora różnica jak na 6t1d [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169]
Lenusia 24.09.14 [emoji254]
Fasolka [emoji271] październik 2017
6t1d [emoji235]

reklama
dzieki za odpowiedz za wsparcie:) wierze,ze bedzie dobrze. Macie racje,czasami objawy bardziej odczuwalne,nastepnego dnia nie pojawialja sie,i nie powinnam sie niepotrzebnie stresowac :) .Nastepne usg 9 marca,juz sie nie moge doczekac.
Wisnia...mysle ze z taką aplikacja lezalabym i caly czas obserwowala co sie dzieje u maluszka:biggrin2:

Myslalyscie juz o badaniach prenatalnych?

Mi gin na NFZ na pierwsej wiycie zaznaczał o prenatalnych i nawet musialam podpisać , ze zostalam poinformowana o nich.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169]
Lenusia 24.09.14 [emoji254]
Fasolka [emoji271] październik 2017
6t1d [emoji235]

Super wiadomości. :-) Dobrze, że lekarz chce zapobiec szybciej ewentualnemu szybszemu porodowi

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Mowil ze maly jak na wiek, ale ja ow mam w 17-18 dc na 29 dc.
Zeby bylo dobrze z maluszkiem to dam rade. Mowil ze to dla mnie niebezpieczne bo mialam ciecie i sie musi zastanowic.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Bulbinka gdzie mieszkasz w uk? Pytam bo ja mieszkam w Edinburghu [emoji6]
Na wizyte pewnie idziesz prywatnie, bo cos za szybko na nhs [emoji6]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Mieszkam koło rugby. Nie idę prywatnie, mam tak szybko wizytę bo rok temu miałam ciąże pozamaciczna i musza sprawdzić czy wszystko ok.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

olgape witaj :) U mnie dopiero 5 tc,w zasadzie jutro zacznę 6 tc,ale objawów brak. Każda ciąża jest inna,także myślę,że wszystko powinno być w porządku. Bardzo współczuję poronienia i oczywiście trzymam kciuki,aby tym razem było wszystko ok do samego końca. :)
Ja się czuję taka senna,że szok...:szok: Już o 17 dzisiaj na chwilę wzięłam tableta i mi się oczy zamykały. No cóż,nikt nie mówił,że będzie łatwo.:-D
Jeśli lubicie takie programy,to mogę wam polecić np. na Youtube jest taka seria "Położne" po kilka odcinków, to jest program dokumentalny z brytyjskich szpitali i pokazuje pracę położnych,przy okazji też oczywiście sporo o pacjentkach,pokazane są porody itp. Niestety,po polsku jest tylko kilka odcinków 2 sezonu,ale jeśli znacie dobrze angielski,to 1 sezon jest też dostępny po angielsku. :-) :) Ja się niesamowicie wciągnęłam i już kilkakrotnie oglądałam wszystkie odcinki.
A może znacie jakieś inne tego typu programy dostępne online (niestety u mnie np. tvn player odpada,bo mieszkam w Niemczech,a to działa tylko w Polsce.:realmad:) ?
Na kolację będę jeść camemberta na gorąco. Uwielbiam,i do tego jeszcze maczam w tym chlebek albo bułeczkę. :-D Mój P. kupił aż 3 sztuki, śmiał się,że ze mną teraz nic nie wiadomo, czy np. nie wstanę o 2 w nocy z wilczym głodem i awanturą,że nie ma w lodówce tego,co chcę. Ale do humorów jeszcze chwilę trzeba poczekać,to dopiero koniec 5 tygodnia.:sorry2:

Oj kochana nie chce cie martwic ale camembert odpada w ciazy jak inne plesniaki .....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Emenems to nie tak,że odpada,należy tylko ograniczyć :) W obydwu ciążach jadłam,ale faktycznie ginka w poprzedniej ciąży mówiła,żeby uważać; tzn. oczywiście nie przesadzać i jeśli mam ochotę,to mogę zjeść,ale nie za dużo.
A w pierwszej ciąży gin (facet) w ogóle luzackie podejście, chłop ze 123 -letnim stażem chyba :-D i on wychodził z założenia,że jak się nie dzieje nic poważnego,to można wszystko. Oczywiście bez alkoholu,narkotyków itp.,chodziło o jedzenie. :)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry