reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mi gin na NFZ na pierwsej wiycie zaznaczał o prenatalnych i nawet musialam podpisać , ze zostalam poinformowana o nich.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169]
Lenusia 24.09.14 [emoji254]
Fasolka [emoji271] październik 2017
6t1d [emoji235]
jakieś duże te wasze fasolki :) kurka u mnie w 6 tyg wg OM a w 5 tyg 6 dniu wg USG fasolka miała tylko 2,5 mm ale ginekolog mówiła że wszytsko w porzadku więc nie będę się nakręcać :0

reklama
jakieś duże te wasze fasolki :) kurka u mnie w 6 tyg wg OM a w 5 tyg 6 dniu wg USG fasolka miała tylko 2,5 mm ale ginekolog mówiła że wszytsko w porzadku więc nie będę się nakręcać :0
Troszkę różnicy, ważne ze jest dobrze [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169]
6t1d [emoji235]

Pewnie że nie ma co sie nakręcać [emoji6] To tak jak z wagą urodzeniową- moja przyjaciółka urodziła 2800 a mój mały ważył 4600- oboje zdrowi jak rybki [emoji16]

hchy3e3klmq5cy16.png

O i byłam na izbie przyjęć i jak mnie przywitali pielegniarka zadzwoniła do lekarza powiedziała mu i gdzie mnie oddesłali do ortopedy jeszcze obliczyła że 4tydz na kółeczku.A ostatni okres mialam 1.01. wychodzi 7tyd nawet po ow to 5-6tydz. A łokieć mam tylko potłuczony i zdarty moge ruszać.Powiedziałam że boli mnie troche brzuch o i tak zostalam potraktowana poszłam sprawdzić czy z ciążą oki a tu łokieć będą zadrapany badać. Musiałabym czekać na ortopede 3h bo tyle pacjentów. Więc do poniedziałku na swojego lekarza czekam chyba że będą jakieś objawy niepokojące to pojade.Mój wie już o upadku i powiedział ze jak bede spokojniejsza to moge jechać na izbe albo czekać na niego.A boję się bo w zeszłym roku miałam pusty pęcherzyk.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Emenems to nie tak,że odpada,należy tylko ograniczyć :) W obydwu ciążach jadłam,ale faktycznie ginka w poprzedniej ciąży mówiła,żeby uważać; tzn. oczywiście nie przesadzać i jeśli mam ochotę,to mogę zjeść,ale nie za dużo.
A w pierwszej ciąży gin (facet) w ogóle luzackie podejście, chłop ze 123 -letnim stażem chyba :-D i on wychodził z założenia,że jak się nie dzieje nic poważnego,to można wszystko. Oczywiście bez alkoholu,narkotyków itp.,chodziło o jedzenie. :)

To chodzi o pleśnie wiec raczej nie ryzykowalabym

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

karotka00 Emenems dobrze prawi , nie można jesć Camemberta w ciąży absolutnie , to że w dwóch poprzednich nic Ci się nie stało nie znaczy że teraz też tak będzie, lepiej zapobiegać nieszczęściom . Dziwi mnie podejście twojego lekarza

Bo z rym żywieniem w ciazy najelpiej wiedziec czemu czegos nie mozna

Np surowy losos, mozna, ale pierw musi byc zamrożony na minium -20 stopni na dobe i potem spoko bo te bakterie ktore sa s surowym i mogłyby byc niebezpieczne gina w tj temperaturze

Sery pleśniowe niestety nie da sie "ulepszyć" a dla mnie oczywiscie to cios bo ja kocham kazdy ser pleśniowy

Watróbka - jak u kazdego zwierzęcia wątroba służy do oczyszczania organizmu z syfu ergo, najwiecej syfu jest w wątrobie.

Pasztety i inne przetworzone produkty- pomijając ze pasztet prawdziwy jest z wątróbki, to chodzi głownie o składniki tskich produktow... Nic ciekawego.

Ja moze przsadzam i musicie brac czesto przez sito to co mowie ale po prostu wydsje mi sie zeby nie miec sobie absolutnie nic do zarzucenia mozna te 9 mieisecy ekstremalnie zdrowo sie odżywiać, zeby potrm nie było se mogłam cos tam bo moze cos miec znaczenie a moze byc totalnie bez dla dziecka ale do konca nie wiesz co akurat na twoje dziecko wpyw bedzie miec

Oczywiscie to moje zdanie i kady ma prawo sie nie zgadzać :)

Mieszkam koło rugby. Nie idę prywatnie, mam tak szybko wizytę bo rok temu miałam ciąże pozamaciczna i musza sprawdzić czy wszystko ok.

Ok, rozumiem. Ja nie mam jeszcze wyznaczonej wizyty z polozna i usg. Poki co zglosilam do gp i czekam na list z datami. Mam nadzieje, ze tez dostane szybciej...ja mam juz dwa Aniolki.
Za tydzien w sobote ide prywatnie na usg. To bedzie najdluzszy tydzien w moim zyciu [emoji6]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ok, rozumiem. Ja nie mam jeszcze wyznaczonej wizyty z polozna i usg. Poki co zglosilam do gp i czekam na list z datami. Mam nadzieje, ze tez dostane szybciej...ja mam juz dwa Aniolki.
Za tydzien w sobote ide prywatnie na usg. To bedzie najdluzszy tydzien w moim zyciu [emoji6]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Bedzie dobrze kochana [emoji171][emoji8]

6t1d [emoji235]

reklama
Baslan [emoji41]?

6t1d [emoji235]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry