reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
gratuluje wszytskim pazdziernikowym mamom :) jestem w 7 tygodniu ciąży,jest to moja druga ciąża,niestety rok temu poronilam,w zwiazku z tym zaczynam swirowac gdy przez jeden dzien nie mam objawów ciązy..a jak wyglada to u Was jesli chodzi o objawy?sa codziennie czy tak jak u mnie jeden dzien sa,nastapengo nie?jakie macie objawy?
Pozdrawiam :)

reklama
Cześć. Z pewną nieśmiałością śledzę ten wątek. Dwie kreski zobaczyłam 13 lutego. Potwierdziłam za dwa dni innym testem. Termin wyliczony z kalendarzyka mam na 15 października. Do lekarza idę we wtorek. Mam dwoje dzieci: córka ma prawie 14 a syn 12 lat . A ja w porównaniu do Was też jestem starowinka bo mam lat 40.

O super [emoji3]Mój lekarz nie mierzył bicia serca, powiedział ze jeszcze za male.
Pytałam bo u mnie równo 100 było czyli malutko , co prawda nic mi moja dr nie mówiła niepokojącego na temat ciązy a to ile było uderzeń na minutę wyczytałam z karty ciązy ( skrót FHR ) więc mam nadzieję że ten słaby wynik uderzen to dlatego że tak naprawdę serduszko dopiero co wtedy zaczeło bić i się rozkręca :)

Magdziocha spokojnie,czytałam gdzieś że do 12t.c. bicie serduszka może być na poziomie 70ud/min i to będzie normalne... Serduszko dopiero "uczy się bić"

olgape witaj :) U mnie dopiero 5 tc,w zasadzie jutro zacznę 6 tc,ale objawów brak. Każda ciąża jest inna,także myślę,że wszystko powinno być w porządku. Bardzo współczuję poronienia i oczywiście trzymam kciuki,aby tym razem było wszystko ok do samego końca. :)
Ja się czuję taka senna,że szok...:szok: Już o 17 dzisiaj na chwilę wzięłam tableta i mi się oczy zamykały. No cóż,nikt nie mówił,że będzie łatwo.:-D
Jeśli lubicie takie programy,to mogę wam polecić np. na Youtube jest taka seria "Położne" po kilka odcinków, to jest program dokumentalny z brytyjskich szpitali i pokazuje pracę położnych,przy okazji też oczywiście sporo o pacjentkach,pokazane są porody itp. Niestety,po polsku jest tylko kilka odcinków 2 sezonu,ale jeśli znacie dobrze angielski,to 1 sezon jest też dostępny po angielsku. :-) :) Ja się niesamowicie wciągnęłam i już kilkakrotnie oglądałam wszystkie odcinki.
A może znacie jakieś inne tego typu programy dostępne online (niestety u mnie np. tvn player odpada,bo mieszkam w Niemczech,a to działa tylko w Polsce.:realmad:) ?
Na kolację będę jeść camemberta na gorąco. Uwielbiam,i do tego jeszcze maczam w tym chlebek albo bułeczkę. :-D Mój P. kupił aż 3 sztuki, śmiał się,że ze mną teraz nic nie wiadomo, czy np. nie wstanę o 2 w nocy z wilczym głodem i awanturą,że nie ma w lodówce tego,co chcę. Ale do humorów jeszcze chwilę trzeba poczekać,to dopiero koniec 5 tygodnia.:sorry2:

gratuluje wszytskim pazdziernikowym mamom :) jestem w 7 tygodniu ciąży,jest to moja druga ciąża,niestety rok temu poronilam,w zwiazku z tym zaczynam swirowac gdy przez jeden dzien nie mam objawów ciązy..a jak wyglada to u Was jesli chodzi o objawy?sa codziennie czy tak jak u mnie jeden dzien sa,nastapengo nie?jakie macie objawy?
To chyba normalne,że jednego dnia jesteś w stanie zauważyć każdy objaw i to dość intensywnie,po czym na drugi jest totalna cisza...
Mnie np. dzisiaj cały dzień boli podbrzusze i okolice pachwin

jakie macie objawy
Olga, ja mam różne. Zazwyczaj padam na pysk wieczorem, ale też dużo pracuję. Piersi mam bardziej tkliwe i jakby większe niestety ( bo na rozmiar nie mogłam narzekać). Czasami mam mdłości, a czasami nie. Mam albo jadłowstręt, albo wilczy głód. Czasami jest mi słabo. A czasami nic i wtedy myślę sobie, że bym chciała mieć funkcję USG w komórce by sprawdzać co minutę, czy mi się nie wydaje, że jestem w ciąży i czy wszystko u mojej kijanki ok. Pozdrowienia :)

Później uzupełnie i wkleje [emoji6]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169]
Lenusia 24.09.14 [emoji254]
Fasolka [emoji271] październik 2017
6t1d [emoji235]

reklama
Wrocilam z wizyty, maluszek ma 4,8 mm i tetno 121 na minute. Troche maly bo wiek z usg 6,1 a ja mam dzis 7,1. Ciaze mam trudna poprenatalnych lekarz bedzie sie zastanawial czy nie zalozyc mi szwu na szyjke

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry