reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mielismy dziś leniuchować a wpadli znajomi i tak już się zasiedzieli do wieczora, ale było bardzo fajnie. Nie miałam jednak czasu zaglądać i pisać ale już wszystko nadrobiłam.
Ja tez mam komunie w maju synka męża brata i nie mam pojęcia co ubiorę, chyba jakieś zakupy mnie czekają
Co do olejku to jak kupowałam to nie było wyboru i nie wiem jakie są inne, mój jest na blizny rozstępy itp ale po prostu świetnie nawilża skore
Taka sałatkę owocowa to teraz chetnie bym zjadła, z owoców to zostały mi tylko pomarańcze i jabłka haha muszę się wybrać na jakieś zakupy owocowe bo u mnie znikają w błyskawicznym tempie obojętnie ile mamy :)
Xbum ja tez jakiś czas temu poczułam pierwsze ruchy, oczywiście wciąż są bardzo delikatne ale ta byly dni kiedy nawet po położeniu płasko nie czułam nic także myśle ze to nic złego, to jednak jeszcze dość wcześnie jest i dzidzia ma naprawdę dużo miejsca do wygłupów. Lekarz powiedział mi ze na tym etapie to całkowicie normalne
Ja już po kąpieli w łóżku leżę i chyba zaraz idę spać

reklama
Ewka zazdroszczę takich fajnych rzeczy!!! :)

Wam też się dziewczyny tak ciężko oddycha? Ja maam jakby węższe dziurki z nosa i ciężej mi, ponoć to normalne [emoji14]
Ja byłam dziś u lekarza z plamieniem, miałam dziś odpocząć i obserwować się z dwa dni... z dzidzią ok, jakk zwykle bardzo leniwa, ledwo rączka ruszyła, jak czytam o Waszych fikolkach to się dziwię [emoji14]

Nie wiem która wrzucila brzuuszek, ale fajny, spory już ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Czy ja wiem czy lepiej , strasznie mnie męczy katar i gardło ...
Nie wiem moze faktycznie mialam cos nie wyleczonego a po wzięciu antybiotyku mi to wyszło , nie mam pojęcia trochę się tym martwie bo ja panikara jestem ...
Jeszcze kompletnie młodego nie czuje , a czułam choć na wieczór jak sie na płasko polozylam teraz nic i znow czarne myśli ...
Jutro mam usg prywatnie , gdzie prenatalne robilam , podpytam co i jak bo tam ordynator szpitala je robi ...
Mam nadzieje , ze choć psychicznie po wizycie będzie lepiej jak będzie z dzidzia wszystko w porządku...
Zapewne u Ciebie jest juz ok , choć i ciebie to takie minimalne to bylo [emoji6]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 16t5d [emoji272]
Z tego co kojarze, to do 21-22 tyg ciąży mogą być ruchy dziecka niewyczuwalne nawet 3 dni pod rząd i nie oznacza to nic złego. U Ciebie jeszcze wcześnie jest więc nie martw się na zapas. Tak naprawde mogłabyś przecież jeszcze wcale dzidziusia nie czuć i byłoby w porządku.

Z tego co kojarze, to do 21-22 tyg ciąży mogą być ruchy dziecka niewyczuwalne nawet 3 dni pod rząd i nie oznacza to nic złego. U Ciebie jeszcze wcześnie jest więc nie martw się na zapas. Tak naprawde mogłabyś przecież jeszcze wcale dzidziusia nie czuć i byłoby w porządku.
To jest moja 2 ciąża , więc spokojnie idzie to rozpoznać czy to maluch czy nie hehe [emoji6] z młodą w 22tc to już ruchy były sporo wyczuwalne a od 25tc to brzuch falowal [emoji6]
Co do ruchów wiem jak jest, bo młoda mi sie ruszała z 10 razy na dzień a jak uslyszlaam , ze powinna 10 razy na godzinę to bym juz dawno na zawał zeszla...
Boje sie bo mnie te podbrzusze boli i mam taką bule , ale jutro sie wszystko wyjaśni na usg.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]

To jest moja 2 ciąża , więc spokojnie idzie to rozpoznać czy to maluch czy nie hehe [emoji6] z młodą w 22tc to już ruchy były sporo wyczuwalne a od 25tc to brzuch falowal [emoji6]
Co do ruchów wiem jak jest, bo młoda mi sie ruszała z 10 razy na dzień a jak uslyszlaam , ze powinna 10 razy na godzinę to bym juz dawno na zawał zeszla...
Boje sie bo mnie te podbrzusze boli i mam taką bule , ale jutro sie wszystko wyjaśni na usg.

Tak, ja wiem, że to Twoja druga ciąża. Wiem też, że wieszjak to rozpoznać i nie neguje tego. Wiem też, że w kolejnych ciążach ruchy czuje się szybciej.
Z tym 22 tyg to chodziło mi o to, że czytałam (i chyba mi moja gin też powiedziała w pierwszej ciąży -teraz pewności nie mam), że medycznie ginekolodzy dopuszczają taką możliwość kilkudniowej "ciszy", która do tego tygodnia nie oznacza nic złego.
Sama ruchy córki poczułam w 18 tyg i te w 22 były już tak jak piszesz konkretne.
Także niezanegowałam nigdzie, że już czujesz. Hmm albo Ty mnie źle zrozumiałaś, albo teraz ja źle zrozumiałam Ciebie ;)

No ale dobrze, że skonsultujesz się z ginem, będziesz spokojniejsza.

Tak, ja wiem, że to Twoja druga ciąża. Wiem też, że wieszjak to rozpoznać i nie neguje tego. Wiem też, że w kolejnych ciążach ruchy czuje się szybciej.
Z tym 22 tyg to chodziło mi o to, że czytałam (i chyba mi moja gin też powiedziała w pierwszej ciąży -teraz pewności nie mam), że medycznie ginekolodzy dopuszczają taką możliwość kilkudniowej "ciszy", która do tego tygodnia nie oznacza nic złego.
Sama ruchy córki poczułam w 18 tyg i te w 22 były już tak jak piszesz konkretne.
Także niezanegowałam nigdzie, że już czujesz. Hmm albo Ty mnie źle zrozumiałaś, albo teraz ja źle zrozumiałam Ciebie ;)

No ale dobrze, że skonsultujesz się z ginem, będziesz spokojniejsza.
czasem mam takie głupie przeczucia, ze cos jest nie tak ...
A jeszcze mnie te CRP zdolowalo + teraz te przeziebienie i mi wali...
To chyba o to bardziej chodzi [emoji14]

czasem mam takie głupie przeczucia, ze cos jest nie tak ...
A jeszcze mnie te CRP zdolowalo + teraz te przeziebienie i mi wali...
To chyba o to bardziej chodzi [emoji14]

masz prawo być tym wszystkim przygnębiona i wystraszona...pewnie zdecydowana większość ciężarnych by była...najważniejsze, żebyś jutro usłyszała od lekarza, że wszystko jest ok i będziesz mogła spać spokojnie.

a tak pozostając w temacie doła, a nieco z innej beczki.
Też tak macie?
czasem, całkowicie bez przyczyny (nawet najmniejszej - nic) nagle czuję taki "strach". Nie usłyszę żadnej złej wiadomości, a jednak nagle zaczynam się bać! Czego? nie wiem! nie mam pojęcia, nie potrafię wtedy określić czego się boję i po co...normalnie chore to jest. (i nieprzyjemne - wiadomo)
To hormony? ma tak któraś z Was? czy po prostu ja jestem nienormalna?

Dzien dobry:)
Ja już powoli do pracy się szykuje, cale szczescie dziś do 11.30. Jeszcze tylko ten tydzień i po majowce zamierzam isc na zwolnienie 2tyg. Potem polowa maja, czerwiec i wakacje:biggrin2:

Nie moglam zasnąć wieczorem, w brzuchu mialam dyskotekę, małe tak szalalo jak nigdy, chyba dobre rzeczy zjadlam na kolacje. Z tymi ruchami to jest tak, ze tez chyba 2 dni nagle nic nie czułam a potem znowu. Także dziewczynki nie martwić mi się tu.

Zaczynam dziś 18tc, ale to zleciało:szok:
4 maja ide po l4, 11 maja mam wizytę i pewnie zapiszę się wtedy na usg polowkowe.

Milego dnia Mamusie i Dzidziusie;)

Witam o poranku [emoji1]
Ja w końcu od wcZoraj dobrze się czuje. Dzis o 18.30 mam wizytę i zobaczę mojego dzidziolka. Może nawet będę znała płeć. Wieczorem wstawie zdjęcie. Trzymam kciuki za Wasze wizyty.
Ja już sobie sniadanko zrobiłam
1493007244-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny :-)

BUM trzymam kciuki za Twoja wizytę! Oby wszystko było dobrze i żebyś już nie musiała się denerwować :-)

Spark mi najgorzej się oddycha jak leżę na prawym boku i plecach, więc ostatnio ciągle na lewym odpoczywam. I czuje ogromną suchość w nosie.

Malinowa no niestety ja też ostatnio ciągle sie boję... nie tak, ze nagle mnie łapie chwila strachu. Ciągle się boję. Jak poczułam 1 raz ruchy, to miałam nadzieje, ze że to dzidzia, ale wyparlam to z siebie. Za drugim razem byłam pewna i cieszyłam się jak głupia. Potem chyba 2 dni ciszy podczas której myślałam, zwariuje... wczoraj rano tak fikolkowal, ze z 2 minuty czułam dzidziusia non stop jakby. Znaczy co chwilę. Od wczoraj do teraz cisza...

Sunday miłego dnia w pracy, dobrze chociaż, ze tylko na kilka godzin idziesz, to szybko Ci zleci :-)

Sylwuska ale głodna się przez Ciebie zrobiłam :-) muszę jeszcze trochę poleżeć po tej luteine i idę i ja coś oszamac.

Obudziłam się mega niewyspana przez mojego Franka... nie wiem które z nas bardziej się męczy... :-( wczoraj jak go klula tymi zastrzykami to płakałam razem z nim. Dziś w nocy też go bolalo, nie mógł sobie miejsca znaleźć. Muszę znów z nim jechać, ale chyba teścia poproszę żeby nas zawiózł, bo mąż dziś nie może...

Do tego potwornie boli mnie gardło i w nocy z suchości popekaly mi usta... strasznie słabo dziś się czuje. Muszę sobie zrobić syrop z cebuli i zamierzam ratować się czosnkiem.

A na śniadanie kanapki z dżemem i gorące mleko z miodem.

Miłego dnia dziewczyny!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry