reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć :)
U mnie dzisiaj pobudka o 5 i jazda na uczelnię, jak się cieszę ze to już ostatni semestr i potem tylko obrona...
Co do rozmiaru stanika to dwa tygodnie temu kupilam sobie o 2 rozmiary większy a teraz juz widzę że robi się przymały :o
Przytyłam już 3 kilo (przed ciążą byłam bardzo szczupła) i gdzieś to musi się ulokować bo brzuszek jeszcze mały a w biodra leciutko poszło tylko :)

reklama
Mnie też gardło męczy od wczoraj. Próbuje leczyć się czosnkiem. Mam nadzieje, że nic poważniejszego z tego nie wyjdzie...

Ale mam ciężką noc... Franek nam przez cały wczorajszy dzień kompletnie nic nie zjadł, wieczorem kilka razy wymiotowal, teraz w nocy też już 3 razy zwracał, a że nie ma czym, to ślina wymiotuje... biedny spać nie może, chodzi z kąta w kat i popiskuje... Łezki mu lecą, nos ciepły... miałam nadzieje, że do rana mu przejdzie... gdzie ja w niedzielę znajdę weterynarza...
Chciałam mu dac kawałeczek nospy, bo ma bardzo twardy brzuszek, ale nic nie chce wziąć do pyszczka...
Proponuje daću espumisan. Mój pies od zawsze ma problemy żołądkowe i wet mówił że to można mu dać. Żadnych przeciwbólowych ludzkich tabsów. Oprócz tego polecam się z nim przejść na dłuższy spacer albo tak żeby pobiegal. Przez to jelita mu lepiej pracują. No i dziś dieta. Sama woda bez jedzonka. Przerabiam to średnio raz na dwa tyg jak nie zwrócę uwagi na to co mój zjada.

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Proponuje daću espumisan. Mój pies od zawsze ma problemy żołądkowe i wet mówił że to można mu dać. Żadnych przeciwbólowych ludzkich tabsów. Oprócz tego polecam się z nim przejść na dłuższy spacer albo tak żeby pobiegal. Przez to jelita mu lepiej pracują. No i dziś dieta. Sama woda bez jedzonka. Przerabiam to średnio raz na dwa tyg jak nie zwrócę uwagi na to co mój zjada.

Jamnik mojej babci miał ostatnio stan zapalny poduszeczki w łapce i weterynarz właśnie kazał podawać pół tabletki ibuprofenu dziennie i smarować Detromycyną, więc leczenie jak najbardziej ludzkimi lekami- pomogło. Ibuprofen podawałam też kiedyś chomikowi, po konsultacji w klinice- tak mi zalecili. Również pomogło [emoji4] A Espumisan myślisz że na wymioty pomoże? Przecież to lek na wzdęcia a nie wymioty...

w57v3e3kdnfl41ek.png

Hej moja córka też dzisiaj śpiąca królewna, jeszcze drzemie.
Bum nieźle Cię wzięło zdrówka życzę.

Ewka a sprawdzilas czy kleszcza nie złapał?

Miłej niedzieli wszystkim [emoji4]

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji221]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji197]synek 08/2009.

Kleszcza nie ma. Sprawdzałam w pt podczas kąpieli i dziś też, ale ciężko tak na sucho w tym jego futrze coś wypatrzec :-/

1492928659-aaaaaa.jpeg

U nas dziś kanapki na śniadanie, narobiłyście mi wczoraj smaka na kanapki "na bogato" [emoji12]

w57v3e3kdnfl41ek.png

No proszę :-) ja śniadanie zjadłam dziś biedne i w biegu, bo na 8 pojechałam z psem do wet. Teraz mąż gotuje ruskie pierogi z biedronki na 2 śniadanie.

No mój Franek to chodzący śmietnik niestety. Dbam o to, żeby jadł w domu i żeby nie wychodził głodny na dwór, ale jak widać nie da się go co do końca i pilnować. Wróciliśmy właśnie od weterynarza. Dostał 3 zastrzyki, kroplowke na wzmocnienie i jakaś tabletkę na wymioty. Dziś ma mieć glodowke i jutro na kontrolę... tylko on wczoraj nic nie jadł, dziś już napewno będzie bardzo głodny...

Kleszcza nie ma. Sprawdzałam w pt podczas kąpieli i dziś też, ale ciężko tak na sucho w tym jego futrze coś wypatrzec :-/

No proszę :-) ja śniadanie zjadłam dziś biedne i w biegu, bo na 8 pojechałam z psem do wet. Teraz mąż gotuje ruskie pierogi z biedronki na 2 śniadanie.

No mój Franek to chodzący śmietnik niestety. Dbam o to, żeby jadł w domu i żeby nie wychodził głodny na dwór, ale jak widać nie da się go co do końca i pilnować. Wróciliśmy właśnie od weterynarza. Dostał 3 zastrzyki, kroplowke na wzmocnienie i jakaś tabletkę na wymioty. Dziś ma mieć glodowke i jutro na kontrolę... tylko on wczoraj nic nie jadł, dziś już napewno będzie bardzo głodny...
Ważne że zobaczył go specjalista, a jeszcze jeden dzień głodówki mu nie zaszkodzi [emoji4] Będzie dobrze [emoji6]

w57v3e3kdnfl41ek.png

Hej dziewczynki :) zycze spokojnej niedzieli :) dla tych ktore nie widzialy, a moze chcialyby sie wybrac, znalazlam ostatnio na internecie bezplatne warsztaty dla mam dzieci 0-1, lub dla przyszlych mam. Mozna przyjsc z osoba towarzyszaca lub samemu, te warsztaty odbywaja sie w roznych miastach, moze akurat bedzie blisko, bedziecie chcialy sie wybrac. Tutaj wiecej na ten temat :)

Link do: Bezpłatne Warsztaty Mamo to Ja - Babyonline.pl

Ja ide w czwartek, na szczescie jest u mnie w miescie, takze bliziutko, mozna sie duzo rzeczy dowiedziec, beda konkursy, fajne rzeczy do wygrania :)

12.10.2017 [emoji480]

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry