reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej dziewczyny, duzo napisałyście dziś, ale nie mam zupełnie głowy, żeby przeczytać wszystko bo od rana boli mnie strasznie ząb, rośnie mi ząb mądrości, akurat teraz :( nie wiem co ze soba robic, gloduje od kilku godzin bo nie moge nic do ust wlozyc, leze plackiem i zasnac nawet nie moge, jakies rady? Poza tabletkami :(

12.10.2017 [emoji480]

Pare lat temu miałam podobnie, poszłam do dentysty i mi powiedziała, ze jak w moim wieku te zęby mądrości nie urosły, to juz nie urosną, bo pewnie nie maja miejsca. Tylko tam się cały czas wdawało jakieś zapalenie i dlatego mnie co jakiś czas tak bolało.
W sumie usunęłam wszystkie u chirurga szczękowego.
Wiec moze idź do dentysty to sprawdź.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kasia straszny facet.

Mnie zaczal we wtorek bolec brzuch a ginka powiedziala ze mam miekka szyjke. Zestresowalam sie i pojechalam na ip do szpitala w ktorym nigdy wczesniej nie bylam. Zrobili mi usg, badanie, lekarz stwierdzil ze wg niego jest wszystko ok ale jeszcze zbada czy szyjka sie nie zmniejsza. Dali mi nospe, luteine, magnez w kroplowkach i kazali leżeć. Jak jutrzejsze badania dobrze wyjda to w sobote rano mnie wypisza do domu.
Ciesze sie ze przyjechalam i zostalam w szpitalu, zbadali mnie bardzo dokladnie i diagnozuja co sie dzieje. Poznalam przy okazji 3 super ludzkich, chwalonych przez pacjetki w pokoju lekarzy. Na razie z pobytu jestem bardzo zadowolona bo nie ma olewki tylko chodza pytaja sie, lekarz ktory mnie przyjął na oddzial w poludnie byl do wieczora u mnie jeszcze 2 razy nie liczac obchodu, to normalnie fenomen a to nie moj gin. Nigdy nie mialam w szpitalu takiej opieki nawet jak dalam w łapę, a tu nie dalam nic!!!!!!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dasia , to faktycznie cham. Nie rozumiem takich ludzi. Jak mu robota nie pasuje, to niech zmieni. Chyba logiczne, że kobiety w ciąży chcą wiedzieć jak najwięcej o Malenstwie ;-)

Mój lekarz był za to bardzo uprzejmy :-)
Długo mnie oglądał, wszystko mierzył i opowiadał, nawet bardziej szczegółowo niż na prenatalnych, ale wtedy był w szpitalu na dyżurze i nie miał czasu.
Śmiałam się, ze siurka widzę, a on że "mamie to tylko seks w glowie" , potem coś męża zapytał, a ten coś żartem mu odpowiedział i zaczął lekarz się śmiać ze porządnie wyposzczeni jesteśmy, ale z przykrością musi powiedzieć, że jeszcze nie odwołuje zakazu seksu... ;-)

Zaraz zmniejszam rozmiar zdjęć i wstawię dzidzie i dzisiejsze zakupy ;-)

Hej. Ale mnie trzymał i o siebie ten doktorek, ponad 40 minut! Ale tak mnie przeswietlil ze nawet na prenatalnych się tyle od niego nie dowiedziałam co dziś. Z dzidzia wszystko dobrze, wszystko ma na miejscu i nic jej nie brakuje :-) wody w normie, dziecko ma miejsce, żeby się obracać ;-) odklejac mi sie łożysko.. . Kazał się bardzo oszczędzać... no i mam bardzo liczne bakterie i leukocyty leukocytów w moczu, morfologia też trochę słabo wyszła... Kazał zrobić posiew i morfologia z przeciwcialami na cito. I mam jakaś infekcje.

Lili pytałam o Twoje sprawy. Powiedział, że powinnaś sie zgłosić na badanie ginekologiczne, bo suchość pochwy może byc ( ale nie musi) oznaką stanu zapalnego pochwy. I lekarz powinien sprawdzić, ewentualnie wykluczyć i przepisać jakieś probiotyki.

Zdjęcie wrzucę później, bo zaraz
Dziewczyny polecicie mi jakiegoś ginekologa w Katowicach gdzie zrobię usg? Chce poznać płeć dzidzi. Bo z ostatniego zdjecia to nic nie widac:(
d3bd5cc2de9648732e15c0561e68afe8.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Pisałam juz tutaj wcześniej ze polecam w Katowicach dr Pawła Juraszka w centrum Angelius przy ul. fabrycznej. Ogólnie posiadają tam dobry sprzęt do usg wiec może uda sie podejrzeć płeć :) chociaż tu więcej zależy od dziecka jak sie obróci niż od lekarza :)

Hajmal a myślałam dzisiaj o tobie, że się nie odzywasz. Dobrze, że trafiłaś na super opiekę.
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Ja do swojej też odliczam ale ciągle dużo wychodzi :-)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia straszny facet.

Mnie zaczal we wtorek bolec brzuch a ginka powiedziala ze mam miekka szyjke. Zestresowalam sie i pojechalam na ip do szpitala w ktorym nigdy wczesniej nie bylam. Zrobili mi usg, badanie, lekarz stwierdzil ze wg niego jest wszystko ok ale jeszcze zbada czy szyjka sie nie zmniejsza. Dali mi nospe, luteine, magnez w kroplowkach i kazali leżeć. Jak jutrzejsze badania dobrze wyjda to w sobote rano mnie wypisza do domu.
Ciesze sie ze przyjechalam i zostalam w szpitalu, zbadali mnie bardzo dokladnie i diagnozuja co sie dzieje. Poznalam przy okazji 3 super ludzkich, chwalonych przez pacjetki w pokoju lekarzy. Na razie z pobytu jestem bardzo zadowolona bo nie ma olewki tylko chodza pytaja sie, lekarz ktory mnie przyjął na oddzial w poludnie byl do wieczora u mnie jeszcze 2 razy nie liczac obchodu, to normalnie fenomen a to nie moj gin. Nigdy nie mialam w szpitalu takiej opieki nawet jak dalam w łapę, a tu nie dalam nic!!!!!!

To może wybierzesz ten szpital do porodu? Super że Cię tak przebadali i tego nie zbagatelizowali- teraz będziesz spokojniejsza [emoji4]
Na szczęście mój prowadzący jest ordynatorem na oddziale gdzie chcę rodzić, położne też są tam cudowne...

w57v3e3kdnfl41ek.png

reklama
Hej, nadrobilam :)
Igusiad współczuję przeżyć zarówno siostrze jak i Tobie :(
Co do okien mój pomył, poodkurzał, pościerał kurze...
Za to od wczoraj całe 2 dni z nim nie rozmawiam, nagrabil sobie i nie mam ochoty spędzać z nim czasu...

Dzisiaj na wizycie średnio. Niczego się za bardzoo nie dowiedziałam, dzidzia obrocona tynkiem i plecami także nic nie widać :) kolejna wizyta 11 maja.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry