reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej dziewczyny, duzo napisałyście dziś, ale nie mam zupełnie głowy, żeby przeczytać wszystko bo od rana boli mnie strasznie ząb, rośnie mi ząb mądrości, akurat teraz :( nie wiem co ze soba robic, gloduje od kilku godzin bo nie moge nic do ust wlozyc, leze plackiem i zasnac nawet nie moge, jakies rady? Poza tabletkami :(

12.10.2017 [emoji480]

Pare lat temu miałam podobnie, poszłam do dentysty i mi powiedziała, ze jak w moim wieku te zęby mądrości nie urosły, to juz nie urosną, bo pewnie nie maja miejsca. Tylko tam się cały czas wdawało jakieś zapalenie i dlatego mnie co jakiś czas tak bolało.
W sumie usunęłam wszystkie u chirurga szczękowego.
Wiec moze idź do dentysty to sprawdź.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kasia straszny facet.

Mnie zaczal we wtorek bolec brzuch a ginka powiedziala ze mam miekka szyjke. Zestresowalam sie i pojechalam na ip do szpitala w ktorym nigdy wczesniej nie bylam. Zrobili mi usg, badanie, lekarz stwierdzil ze wg niego jest wszystko ok ale jeszcze zbada czy szyjka sie nie zmniejsza. Dali mi nospe, luteine, magnez w kroplowkach i kazali leżeć. Jak jutrzejsze badania dobrze wyjda to w sobote rano mnie wypisza do domu.
Ciesze sie ze przyjechalam i zostalam w szpitalu, zbadali mnie bardzo dokladnie i diagnozuja co sie dzieje. Poznalam przy okazji 3 super ludzkich, chwalonych przez pacjetki w pokoju lekarzy. Na razie z pobytu jestem bardzo zadowolona bo nie ma olewki tylko chodza pytaja sie, lekarz ktory mnie przyjął na oddzial w poludnie byl do wieczora u mnie jeszcze 2 razy nie liczac obchodu, to normalnie fenomen a to nie moj gin. Nigdy nie mialam w szpitalu takiej opieki nawet jak dalam w łapę, a tu nie dalam nic!!!!!!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dasia , to faktycznie cham. Nie rozumiem takich ludzi. Jak mu robota nie pasuje, to niech zmieni. Chyba logiczne, że kobiety w ciąży chcą wiedzieć jak najwięcej o Malenstwie ;-)

Mój lekarz był za to bardzo uprzejmy :-)
Długo mnie oglądał, wszystko mierzył i opowiadał, nawet bardziej szczegółowo niż na prenatalnych, ale wtedy był w szpitalu na dyżurze i nie miał czasu.
Śmiałam się, ze siurka widzę, a on że "mamie to tylko seks w glowie" , potem coś męża zapytał, a ten coś żartem mu odpowiedział i zaczął lekarz się śmiać ze porządnie wyposzczeni jesteśmy, ale z przykrością musi powiedzieć, że jeszcze nie odwołuje zakazu seksu... ;-)

Zaraz zmniejszam rozmiar zdjęć i wstawię dzidzie i dzisiejsze zakupy ;-)

Hej. Ale mnie trzymał i o siebie ten doktorek, ponad 40 minut! Ale tak mnie przeswietlil ze nawet na prenatalnych się tyle od niego nie dowiedziałam co dziś. Z dzidzia wszystko dobrze, wszystko ma na miejscu i nic jej nie brakuje :-) wody w normie, dziecko ma miejsce, żeby się obracać ;-) odklejac mi sie łożysko.. . Kazał się bardzo oszczędzać... no i mam bardzo liczne bakterie i leukocyty leukocytów w moczu, morfologia też trochę słabo wyszła... Kazał zrobić posiew i morfologia z przeciwcialami na cito. I mam jakaś infekcje.

Lili pytałam o Twoje sprawy. Powiedział, że powinnaś sie zgłosić na badanie ginekologiczne, bo suchość pochwy może byc ( ale nie musi) oznaką stanu zapalnego pochwy. I lekarz powinien sprawdzić, ewentualnie wykluczyć i przepisać jakieś probiotyki.

Zdjęcie wrzucę później, bo zaraz
Dziewczyny polecicie mi jakiegoś ginekologa w Katowicach gdzie zrobię usg? Chce poznać płeć dzidzi. Bo z ostatniego zdjecia to nic nie widac:(
d3bd5cc2de9648732e15c0561e68afe8.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Pisałam juz tutaj wcześniej ze polecam w Katowicach dr Pawła Juraszka w centrum Angelius przy ul. fabrycznej. Ogólnie posiadają tam dobry sprzęt do usg wiec może uda sie podejrzeć płeć :) chociaż tu więcej zależy od dziecka jak sie obróci niż od lekarza :)

Hajmal a myślałam dzisiaj o tobie, że się nie odzywasz. Dobrze, że trafiłaś na super opiekę.
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Ja do swojej też odliczam ale ciągle dużo wychodzi :-)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia straszny facet.

Mnie zaczal we wtorek bolec brzuch a ginka powiedziala ze mam miekka szyjke. Zestresowalam sie i pojechalam na ip do szpitala w ktorym nigdy wczesniej nie bylam. Zrobili mi usg, badanie, lekarz stwierdzil ze wg niego jest wszystko ok ale jeszcze zbada czy szyjka sie nie zmniejsza. Dali mi nospe, luteine, magnez w kroplowkach i kazali leżeć. Jak jutrzejsze badania dobrze wyjda to w sobote rano mnie wypisza do domu.
Ciesze sie ze przyjechalam i zostalam w szpitalu, zbadali mnie bardzo dokladnie i diagnozuja co sie dzieje. Poznalam przy okazji 3 super ludzkich, chwalonych przez pacjetki w pokoju lekarzy. Na razie z pobytu jestem bardzo zadowolona bo nie ma olewki tylko chodza pytaja sie, lekarz ktory mnie przyjął na oddzial w poludnie byl do wieczora u mnie jeszcze 2 razy nie liczac obchodu, to normalnie fenomen a to nie moj gin. Nigdy nie mialam w szpitalu takiej opieki nawet jak dalam w łapę, a tu nie dalam nic!!!!!!

To może wybierzesz ten szpital do porodu? Super że Cię tak przebadali i tego nie zbagatelizowali- teraz będziesz spokojniejsza [emoji4]
Na szczęście mój prowadzący jest ordynatorem na oddziale gdzie chcę rodzić, położne też są tam cudowne...

w57v3e3kdnfl41ek.png

reklama
Hej, nadrobilam :)
Igusiad współczuję przeżyć zarówno siostrze jak i Tobie :(
Co do okien mój pomył, poodkurzał, pościerał kurze...
Za to od wczoraj całe 2 dni z nim nie rozmawiam, nagrabil sobie i nie mam ochoty spędzać z nim czasu...

Dzisiaj na wizycie średnio. Niczego się za bardzoo nie dowiedziałam, dzidzia obrocona tynkiem i plecami także nic nie widać :) kolejna wizyta 11 maja.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry