reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Moja gin mówiła że dziewczyna była przede mną na usg w 21 tyg i też się dzidziuś nie ułożył

Właśnie odebrałam wyniki moczu i nie ma cukru więc chyba nie ma obaw co do cukrzycy ale za to mi wyszło nablonki płaskie liczne wiecie co to może znaczyć? W necie nie ma za duzo na ten temat. Pamiętam że ktoras pisała że miała bakterie w moczu to wychodzi w tym badaniu ogólnym czy musi być posiew?
Ja również miałam wszystko ok w wynikach z moczu więc tym bym radziła się nie sugerować. Jeśli chodzi o wcześniejsze pytanie o której jeść żeby wynik był wiarygodny to na pewno minimum 8h przed badaniem bo w tym czasie cukier powinien spaść poniżej 90. Jak wcześniej pisałam (albo nie, wiecie problemy z pamięcią teraz) ja przed krzywą mogłam jeść tylko do 21 a pić wodę do 23. Teraz też jem ostatni posiłek o 21 i po godzinie mierze cukier a później po 8 rano na czczo. Jutro czekają mnie prenatalne u jakiegoś genetyka i sama jestem go ciekawa a następnie diabetolog/endokrynolog.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Następne badanie mam dopiero 23 maja.
Jestem w uk i tutaj sa tylko 2 usg przez cała ciąże i jak mi nie powiedzą na tym drugim usg to juz nie będę wiedziała. Za tydzień będę w Polsce 2 dni i pomyślałam, ze warto iść do lekarza. Będę w 15 tygodniu:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zobacz załącznik 802568 Ja po prenatalnych. Z dzidzia wszystko ok.
Wszystkie parametry w normie. Termin porodu przesunal się z 31.10 na 27.10.
Pani doktor nawet powiedziała że na jej oko to będzie ....
Zgadnijcie same. Dolaczam zdjęcie :)
Panienka [emoji171]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 15t1d [emoji272]

Następne badanie mam dopiero 23 maja.
Jestem w uk i tutaj sa tylko 2 usg przez cała ciąże i jak mi nie powiedzą na tym drugim usg to juz nie będę wiedziała. Za tydzień będę w Polsce 2 dni i pomyślał, ze warto iść do lekarza. Będę w 15 tygodniu:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Aha no to masz dużo czasu do następnego badania.
Ja mam we wtorek (ale niewiem czy bedzie usg) ale u mnie na płeć za wcześnie....a bardzo bym chciała wiedzieć.

Moja dzisiejsza wizyta to masakra [emoji34] Opóźnienie 1,5 godziny, lekarz od usg gbur, nic mi nie mówił, nie pokazywał i zdjęcia nie dał [emoji34] Jedynie z jego rozmowy z położną zrozumiałam że wszystko jest Ok, kończyny i nosek na miejscu. Mamy już 5,6cm. A jak zapytałam o płeć to powiedział że dopiero w 20tc będzie mógł powiedzieć. Tak mi głowicą przyciskał na kość łonową że chyba będę miała siniaka [emoji33]
Na szczęście we wtorek idę jeszcze raz na to usg prywatnie i mam nadzieję że wtedy dowiem się i zobaczę więcej [emoji4]

w57v3e3kdnfl41ek.png

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry