reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Meggie a akurat tarczyca bardzo wazna, ja robilam kilkanascie badan, ale wszystko prywatnie, ale toxo,cytomegalie,rozyczke, kile,hiv,grupe krwi, morfo, mocz, tarczycowe ft3 ft4 tsh, i wiecej nie pamietam ale cos tam bylo jeszcze na pewno... edit: wzw c

Madagos A z toxo i tak musialabys powtarzac badania, a przy takim wyniku nie dyskutowalabym z lekarzami tylko robila ye szczegolowe badania jak trzeba

Juz kupujecie wozki i rzeczy? Ja sie wstrzymam przynajmniej do polowkowych, Dzisiaj wizyta i trzese sie z nerwow:(

Roza jak do tej pory Bruno byl sam, to może być zazdrosny :-) mój Franek pewnie też będzie, ale już oczami wyobraźni widze jak pilnuje naszej Kruszynki i nie spuszcza jej z oka ;-)

Meggie a akurat tarczyca bardzo wazna, ja robilam kilkanascie badan, ale wszystko prywatnie, ale toxo,cytomegalie,rozyczke, kile,hiv,grupe krwi, morfo, mocz, tarczycowe ft3 ft4 tsh, i wiecej nie pamietam ale cos tam bylo jeszcze na pewno...

Madagos A z toxo i tak musialabys powtarzac badania, a przy takim wyniku nie dyskutowalabym z lekarzami tylko robila ye szczegolowe badania jak trzeba

Juz kupujecie wozki i rzeczy? Ja sie wstrzymam przynajmniej do polowkowych, Dzisiaj wizyta i trzese sie z nerwow:(
Na tarczycę często nie zlecają, jeśli nie ma historii choroby w rodzinie:) A toxo pomijają jak nie masz zwierząt. Co lekarz to historia:D

Na tarczycę często nie zlecają, jeśli nie ma historii choroby w rodzinie:) A toxo pomijają jak nie masz zwierząt. Co lekarz to historia:D
No a ja w rodzinie nie miałam historii choroby a miałam robione, a zwierzę mam - kota, u rodziców pies i przez 18 lat był kot i nie miałam toxo :D

No a ja w rodzinie nie miałam historii choroby a miałam robione, a zwierzę mam - kota, u rodziców pies i przez 18 lat był kot i nie miałam toxo :D
A mówiłaś lekarzowi że masz kota? I pytanie czy to kot domowy.Najlepiej zbadać kota:D Ja zbadałam kiciaka - zdrów. No ale co lekarz to opinia. Ja za nich myśleć nie mam zamiaru;) Siedzieli tyle na studiach to niech kombinują:p

A mówiłaś lekarzowi że masz kota? I pytanie czy to kot domowy.Najlepiej zbadać kota:D Ja zbadałam kiciaka - zdrów. No ale co lekarz to opinia. Ja za nich myśleć nie mam zamiaru;) Siedzieli tyle na studiach to niech kombinują:p
Mówiłam, ale stwierdziła że nie jest potrzebne to badanie więc tak zostało;) kot na szczęście domowy, nie wychodzi nawet na balkon, surowego mięsa nie je.

Ale masz rację, co lekarz to inna opinia. Dlatego się zastanawiam czy iść w między czasie na usg prywatnie zobaczyć co tam słychać (bo następne mam mieć w 21 tyg :o to wychodzi drugi tydzień czerwca :o ) bo co lekarz to inaczej mierzy, patrzy i tak dalej. Chyba najlepiej się trzymać jednego i nie zawracać sobie głowy mieszkaniem "kompetencji" bo tylko strachu można sobie narobić..

Chociaż z grigoej strony jak pójdę w międzyczasie czyli np koło 17-19 tygodnia to nie zamieszam sobie za bardzo, co innego jakbym w tym samym tygodbiu szła do dwóch lekarzy. Co myślicie?

ja miałam i toxo i hiv do tego na kiłę i jeszcze pełno innych. Na szczeście za nic nie płaciłam i wszystkie wyniki ok.U mnie też kot był od zawsze, niestety w tym roku już został uśpiony. Oprócz tego miałam królika w zeszłym roku go pożegnałam i mam psa Huberta. On jest pępkiem świata więc też się pewnie obrazi :D

reklama
Meggie- jest w zaleceniach ptg, (standardy ptg opieka poloznicza nad ciezarna )wiec lekarz ktory go nie zleca po prostu nie zleca zalecanych badan dla kobiet ciezarnych.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry