reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Trochę inaczej. Zarażasz się od kału kota bez względu na świezość, ALE kot od momentu kontaktu z toxo zaraża max. 4 dni, potem już nie sprzeda nikomu;)

Madagos, współczuje Ci bardzo. Mega stres i naprawdę nie potrzebnie, bo mogła Ci baba chociaż wytłumaczyć co i jak.
Ale może rzeczywiście te pierwsze wyniki złe w labie zrobili i dobrze powtórzyć dla pewności.
A to nie jest ten wynik, który oznacza, ze kiedyś toxo miałaś i poprostu masz przeciwciała?

U mnie to nawet nie wiem co za badania sa robione. Oni u lekarza biorą krew i sami to organizują. Wyników jak sa dobre to sie nawet nie widzi. A mnie np. takie rzeczy to nawet by interesowały.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Meggiee, współczuje Ci bardzo. Mega stres i naprawdę nie potrzebnie, bo mogła Ci baba chociaż wytłumaczyć co i jak.
Ale może rzeczywiście te pierwsze wyniki złe w labie zrobili i dobrze powtórzyć dla pewności.
A to nie jest ten wynik, który oznacza, ze kiedyś toxo miałaś i poprostu masz przeciwciała?

U mnie to nawet nie wiem co za badania sa robione. Oni u lekarza biorą krew i sami to organizują. Wyników jak sa dobre to sie nawet nie widzi. A mnie np. takie rzeczy to nawet by interesowały.

Czego mi współczujesz?

Nie widzisz wyników? To bardzo słabo...a jak prosisz też nie dają?:/

Czego mi współczujesz?

Nie widzisz wyników? To bardzo słabo...a jak prosisz też nie dają?:/

Meggiee, zły post skopiowałam - sorry! Chodziło mi i Madagos i to toxo, poprawie zaraz.

Jak poproszę to mogę obejrzeć wyniki, ale w sumie jak ich nie masz w ręku, to tez na nie nie patrzysz.

Miałaś raz robione badanie? Może w lab pomylili się, albo niewiem...kurcze.

A ja nie dostałam tu skierowania na toxo..
Joanna...Robią tu toxo normalnie czy tylko prywatnie?
Chyba prywatnie bo lekarz nic o tym nie mówił jak byłam ostatnio ale tez nie polecał mi robić nic więcej z wyjątkiem tych prenatalnych i Pappa

Leczenie polega na pdoawaniu antybiotykow do konca ciazy. Jest do zakazenia doszlo w trakcie ciazy wykonuje sie amniopunkcje i jesli w plynie jest toxo to do konca ciazy szpital i kilka antybiotykow na raz sie podaje. W UK wyglada to tak, ze nie robia badan na toxo. W 20 tyg. Na usg prenatalnym jesli wyjryja jakies zmiany to zlecaja badania na toxo, jesli sie potwierdzi to przerywaja ciaze.

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

A jesteś w UK?

reklama
Chyba prywatnie bo lekarz nic o tym nie mówił jak byłam ostatnio ale tez nie polecał mi robić nic więcej z wyjątkiem tych prenatalnych i Pappa
Malinowa sorry pomyliłam się , właśnie zajrzałam do książeczki. Miałam toxo a nawet niewiedzialam także tutaj to standardowe badanie. Z synkiem 2 lata temu tez miałam

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry