reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Jak będzie drugi chlopak to będzie łatwiej zrobić pokój ale oglądałam super pomysły na wypadek pokoju dwuplciowego :) każde będzie miało swoją strefę haha pokój jest duży wiec wystarczy go ciekawie podzielić na strefy
Już nie mogę się doczekać remontu

Hejka :) Gratuluje udanych wizyt dziewczyny. U mnie też dobrze, chociaż mój diabełek stwierdził, że najlepszy moment na drzemke to podczas usg. Ale seruszko bije i bylo jeden fikołek. Niestety zdjęć nie ma, płeć jeszcze też nie znana. I już 14 tydzień. Mdłości zaczynają przechodzić, chociaż jeszcze meczy np podczas mycia zębów i apetytu brak. Jedzenie tylko na siłę, ale jestem dobrej myśli :) A jak u was? Zazdroszcze, że macie wybrane wózki. Mnie ten temat przeraża. Za duży wybór i za dużo opcji :) wiec chyba się podziele z facetem i on wybierze wózek bo lubi gadzety a ja mebelki :) Oglądałyście też już łóżeczka, przewijaki itd? Pozdrawiam was i trzymam kciuki za fasolki :)

Hejka :) dawno Cie tu nie było :)
A mi po prenatalnych przesunął sie termin i jestem juz w 14t 1d według crl :) wiec. Przeskoczyłam na 8 października z terminem :) mdłości mi przeszły juz w 12 tygodniu :)

Co do łóżeczek to juz mam spatrzone ale jeszcze go nie wyprodukowali zeby było ogólnodostępne :p byliśmy kiedyś na targach w Kielcach i było takie śliczne z Klupsia :)
image.jpeg

Nie możemy sie zdecydować czy białe czy drewniane :) ale pewnie białe bedzie nam bardziej pasować do mebli :) chyba ze wystawia dużą cenę to poprosimy o podobne u stolarza :)

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    67,4 KB · Wyświetleń: 371
NataliaaJ czytam na bierząco codziennie :) tylko nie zawsze coś dopisze od siebie. Obserwator ze mnie ;)

Białe śliczne. Przejrzę ich stronę :) Ja szukam z szufladami na dole, żeby przestrzeń była wykorzystana. I chciałabym, żeby dalo się wyjąć szczebelki i potem caly bok, żeby było już dla większego malucha łóżeczko. W porówania do wózka to przy łóżeczku wiem czego chce :D

Jejku a ja ruchów wcale nie czuje, czekam i czekam
Super ze wszystkie badania wyszły dobrze :) tez już nie mogę się doczekać bo mam nadzieje ze w końcu poznam płeć
A czy Wasze maluszki będą miały osobny pokoik? Jak to u Was wyglada?
Nasz będzie miał pokój z braciszkiem, różnica będzie 2,5 roku wiec myśle ze szybko się zatrze. Adam nie lubi być w pokoju sam, potrafi się pięknie bawić ale ktoś musi po prostu być :) Często z zabawkami przenosi się do salonu i powstaje mały plac zabaw, na szczęście wie ze pod koniec dnia zabawki trzeba poukładać (tak naprawdę wrzuca do swoich komod :) No ale pomaga i to się liczy
Córka jest już starsza i wiadomo ze musi mieć pokój sama, bez małolatów
Szukamy większego mieszkania bo tak naprawdę brakuje nam jednego pokoju ale nie chcemy zmienić dzielnicy wiec nie jest łatwo :/
U nas poddasze jest dla dzieci, tzn corka ma swoj pokój, malenstwo bedzie mialo swoj, jest tam jeszcze gabinet, lazienka i pralnia:)my sypialnię mamy na dole. Na początku malenstwo bedzie z nami w sypialni, potem pójdzie do siebie, tzn corka odda mu swoj pokój bo jest jeszcze dziecięcy a jej zrobimy bardziej szkolny, z biurkiem i garderoba:)

Hejka :) Gratuluje udanych wizyt dziewczyny. U mnie też dobrze, chociaż mój diabełek stwierdził, że najlepszy moment na drzemke to podczas usg. Ale seruszko bije i bylo jeden fikołek. Niestety zdjęć nie ma, płeć jeszcze też nie znana. I już 14 tydzień. Mdłości zaczynają przechodzić, chociaż jeszcze meczy np podczas mycia zębów i apetytu brak. Jedzenie tylko na siłę, ale jestem dobrej myśli :) A jak u was? Zazdroszcze, że macie wybrane wózki. Mnie ten temat przeraża. Za duży wybór i za dużo opcji :) wiec chyba się podziele z facetem i on wybierze wózek bo lubi gadzety a ja mebelki :) Oglądałyście też już łóżeczka, przewijaki itd? Pozdrawiam was i trzymam kciuki za fasolki :)

My niby wózek mamy wybrany, ale nie wykluczam tego, że jak pojedziemy i wpadnie nam w oko coś innego, to kupimy inny :-)
Tak osobiście w sklepie jeszcze nic nie oglądałam, ale sklepy internetowe ciągle przeszukuję :-)

Jejku a ja ruchów wcale nie czuje, czekam i czekam
Super ze wszystkie badania wyszły dobrze :) tez już nie mogę się doczekać bo mam nadzieje ze w końcu poznam płeć
A czy Wasze maluszki będą miały osobny pokoik? Jak to u Was wyglada?
Nasz będzie miał pokój z braciszkiem, różnica będzie 2,5 roku wiec myśle ze szybko się zatrze. Adam nie lubi być w pokoju sam, potrafi się pięknie bawić ale ktoś musi po prostu być :) Często z zabawkami przenosi się do salonu i powstaje mały plac zabaw, na szczęście wie ze pod koniec dnia zabawki trzeba poukładać (tak naprawdę wrzuca do swoich komod :) No ale pomaga i to się liczy
Córka jest już starsza i wiadomo ze musi mieć pokój sama, bez małolatów
Szukamy większego mieszkania bo tak naprawdę brakuje nam jednego pokoju ale nie chcemy zmienić dzielnicy wiec nie jest łatwo :/

U nas na początku dziecko będzie z nami w pokoju, wstawimy łózeczko obok naszego, a później będzie miało swój pokój, a czuwać będzie nad nim niania elektroniczna :-) Komody narazie nowej nie będziemy kupować, bo mamy wielką szafę i dużą komodę w sypialni, więc bez problemu na początek wygospodaruję miejsce na rzeczy dzidziusia. Jak przejdzie do drugiego pokoju, to chciałabym cały umeblować, żeby nie było za pusto i surowo :-)

Mnie od wczoraj masakrycznie boli głowa..
ja nie czuje ruchów a podobno u szczupłych czuć szybciej, wizytę mam za tydzien we wtorek. Chodzę prywatnie i wvzesniej sobie myslalam ze jak tak często nie będę chodzić na wizyty to nie wydam tyle kasy a teraz nie mogę się doczekać i zastanawiam czy wszystko ok
Ja mam dużą nadwagę a czuję ruchy już od tygodnia, czyli mniej więcej od początków 12tc [emoji6]

w57v3e3kdnfl41ek.png

reklama
My mamy zrobione maleńkie mieszkanie u teściów w domu na parterze, sypialnia kuchnia łazienka i przedpokój. Nie ma miejsca na pokój dziecka niestety :( ale będziemy mieć łóżeczko w sypialni i póki co będziemy sie jakos gnieździć :) mamy osobne wejścia z teściami także ciasne ale własne :) mam nadzieje ze koedys teściowa odda nam garaż bo jest duzy i można by było tam wygospodarować dwa pokoiki:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry