reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
te meble co kupiliśmy maja długość 3,8 m , ja mam kuchnie a raczej nie kucnie a aneks kuchenny niewielki bo tylko 22m2 ale udało nam się pomieścić i jeszcze barek dorobiliśmy oddzielnie żeby oddzielić delikatnie strefę kuchenną od tej salonowej

Ja mam 3,5 na 2 w kształcie L i druga sciana chciałam blat z szafkami 1,8 metra

No moi rodzice maja z castoramy i wlasnie jest ok :)

Chce zrobic za gotówkę mie chce kredytu jal słucham o kuchniach za 100 tysiecy to słabo ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ja teraz mam remont łazienki koszmar wszędzie pył fuuu alee juz końcówka to wytrzymam ^^ jak skończone będzie to zrobię fotki ^^. Powiedzcie mi dziewczyny bo ginekolog powiedziała mi ze za wcześnie jeszcze na badania i powiedziała ze na razie mogę kupić sobie witaminy i zaproponowała Prenatal Uno miała któraś z was to ?

ja teraz mam remont łazienki koszmar wszędzie pył fuuu alee juz końcówka to wytrzymam ^^ jak skończone będzie to zrobię fotki ^^. Powiedzcie mi dziewczyny bo ginekolog powiedziała mi ze za wcześnie jeszcze na badania i powiedziała ze na razie mogę kupić sobie witaminy i zaproponowała Prenatal Uno miała któraś z was to ?

Ja biore falvit mama i omega 3, badania z krwi podstawowe bede miec 13.02 u rodzinnego a usg potwierdzające w klinice za 4 tygofnie potem tylko polowkowe

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie tez bedzie remont , został nam 1 pokój do wykonczenia docelowo ma być dziecięcy z tym że u nas kupa pracy przy tym będzie , zrywanie starych drewnianych desek pod którymi niestety nie ma wylewki więc trzeba będzie beton lać , równanie ścian karton gipsem, obniżanie sufitu bo pokój wysoki na 3,20
Słuchaj przy takiej posadzki nie potrzeba o zgrozo 30 cm betonu, na grunt czyli na ziemie wystarczy 10 cm, musi wyschnąć potem kładziesz na to folie i rozkładasz styropian tak by do poziomu 0 czyli posadzki zostało Ci jakieś 8 cm, potem na ten styropian dajesz folie i jeszcze raz wylewkę już cienką bo 6 cm ale dodajcie zbrojenie rozproszone takie kłaczki polipropylenowe jak pocięty i rozdrobiony sznurek. Jak wyschnie gdzie polecam faktycznie osuszacze i jeszcze dodatkowo grzanie i wietrzenie kładziesz piankę i panele i gotowe.
Bum łazienka wyglada coraz lepiej, na gotowo niech pomalują ci fugi takim impregnatem do fug - łatwiej je potem umyć.
My dom wybudowaliśmy sobie po tym jak sie urodził nam Jaś. Mamy parter i poddasze które nie jest jeszcze wykończone, wiele nie brakuje bo tylko pomalować ściany i ułożyć podłogę, no i łazienkę zrobić. Z tym ze nie ma tam kto na razie mieszkać, więc nie kończymy. Na parterze mamy 2 sypialnie dla nas i dla Jasia a na poddaszu jeszcze dwie. Na parterze nam wiele nie zostało do zrobienia. Po tych 3 latach mieszkania pasuje odmalować naszą sypialnie i Jasia pokój.
My kuchnię robiliśmy sami, mamy jakieś 4,5 mb kosztowała nas 2,300zł, mamy bambusowy blat i prawie same szuflady w dolnych szafkach, jestesmy z niej bardzo zadowoleni bo jest wygodna i zrobiona tak jak chcieliśmy.
Ilona ja też brałam prenatal uno, duo ale teraz genetyk poleciła mi witaminy febibion bo lepsze sa te co mają w składzie metylowanie witaminy - metylowanie tz bardziej naturalne bo te wszystkie kwasy foliowe za 4 zł to czysta chemia. Ja mam taka mutację i mój organizm nie przyswaja tych chemicznych, witaminy na 1,5 miesiąca kwas B6 i B12 to koszt ponad 100zł

Ahaaaa dzięki za podpowiedz ^^ od listopada 2016 jem raz dziennie kwas foliowy. Zapisałam nazwy i spytam się farmaceuty ;):)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry