W ciąży nie powinno się brać preparatów wieloskładnikowych, w sumie poza ciążą też Jedyne przypadki kiedy powinno się je brać, to gdy organizm jest niedożywiony, zaistniały niedobory, gdy osoba ma choroby towarzyszące, które wymagają ich zażywania oraz gdy ma się problemy ze spożywaniem posiłków. W innym wypadku czasem mogę dać więcej szkody niż pożytku Hiperwitaminoza jest szkodliwa normalnie, a w ciąży podwójnieHej Figa90, na ból głowy spróbuj się polożyć płasko i pod nogi sobie podłożyć kilka poduszek, zebys miała taka postawe jak na krześle + zimny okład na glowę i leżeć. Mi przy mocnym bólu głowy to pomogło. Możesz jeszcze zaciemnić pokoj. Warto spróbować metody zanim wezmie się leki
NataliaaJ, Mówili Ci już jaka płeć? U mnie 1cm w 3 dni szał! Fajnie, że tak ładnie i równo rosną z jakiego miasta jestes?
Dziewczyny jakie przyjmujecie suplementy? Ja do tej pory brałam Femibion Natal 1. Dzisiaj kończe opakowanie i przechodzę na Femibion Natal 2 PLUS. Ale nie jestem do nich przekonana. Gin polecała mi Pregna Plus albo MamaDHA ale patrząc po składzie ledwo co tam jest. Chociaż zaraz sezon owocowy to może przerzucę się na coś od niej bo za dużo witamin też nie można. Co wy bierzecie?
Warto zażywać kwas foliowy, kwasy DHA, witaminę D do końca kwietnia, i przy zaleceniach lekarza żelazo, gdyż często występują niedobory u kobiet w ciąży. A reszta to z dietą