reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej dziewczyny :)
Ja też już po wizycie. Mój mały diabełek (5,5cm), jak go lekarz na usg nazwał, tak skakał, że ciężko było pomierzyć bez walki ale w końcu się udało i wszystko jest ok :)
Mdłości też mi powoli przechodzą. Albo nauczyłam się z nimi żyć i je opanowywać ;) Pogoda na pewno pomaga, piękne słońce. W sklepach coraz więcej owoców. Ostatnio mam manie na truskawki. Dobrze, że z każdym dniem są coraz lepsze. Trafiłyśmy świetnie z ciążą w tym okresie. Przed nami sezon owocowy, nie mogę się doczekać :)
Ciuszkow dla dziecka i dla siebie nie kupuje jeszcze. Ale się zastanawiam nad tą poducha dla kobiet w ciąży. Widziałam wczoraj jedna w smyku ale była zapakowana i sie nie dało pomacać. One na prawdę robią różnicę przy spaniu? Warto taką zakupić? Widziałam dużo kształtów. Jakie polecacie?
Super maluch!

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

reklama
Hej kochane :)

mam pytanko - jecie wątróbkę drobiową ?
mój P dzisiaj sobie zażyczył na obiad a ja jej nie cierpię i nie wiem jak ją nawet zrobić i z czym :D

Wiem co czujesz, mój mąż pracuje w Belgii, wyjeżdża na min. 3 tyg do nawet 5tyg. Mimo, że już ponad rok to trwa to wciąż tak samo mi ciężko. A teraz kiedy jestem w ciąży i mam huśtawki nastrojów to strasznie mi go brakuje.

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png
Dla nas to pierwszy raz odkąd jesteśmy razem. Pojechał do Niemiec i ma tam szukać mieszkania dla nas, ale na razie będzie przyjeżdżał raz w miesiącu. Bardzo to ciężkie w ciąży, strasznie mi przykro jest.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :)
Ja też już po wizycie. Mój mały diabełek (5,5cm), jak go lekarz na usg nazwał, tak skakał, że ciężko było pomierzyć bez walki ale w końcu się udało i wszystko jest ok :)
Mdłości też mi powoli przechodzą. Albo nauczyłam się z nimi żyć i je opanowywać ;) Pogoda na pewno pomaga, piękne słońce. W sklepach coraz więcej owoców. Ostatnio mam manie na truskawki. Dobrze, że z każdym dniem są coraz lepsze. Trafiłyśmy świetnie z ciążą w tym okresie. Przed nami sezon owocowy, nie mogę się doczekać :)
Ciuszkow dla dziecka i dla siebie nie kupuje jeszcze. Ale się zastanawiam nad tą poducha dla kobiet w ciąży. Widziałam wczoraj jedna w smyku ale była zapakowana i sie nie dało pomacać. One na prawdę robią różnicę przy spaniu? Warto taką zakupić? Widziałam dużo kształtów. Jakie polecacie?
Mamy ten sam termin porodu :) Duża ta Twoja dzidzia!! Mam nadzieje ze moja nadrabia bo tydzień temu miała 3,9cm. Dzisiaj mam wizytę u gina to sie dowiem. Tez nie mogę sie doczekać sezonu owocowego :) wkoncu zdrowe owoce z ogródka i lasu a nie te pryskane sklepowe! Co do poduszki to ja używam 6 tydzień taka ze smyka firmy Matherhood w kształcie litery C i mega sobie chwale, zwłaszcza ze miałam problem ze spaniem na brzuchu bo to uwielbiam, a dzięki tej poduszce jestem w stanie Spać w innych pozycjach

Ostatnia edycja:

mój P dzisiaj sobie zażyczył na obiad a ja jej nie cierpię i nie wiem jak ją nawet zrobić i z czym :D
Czytalam, że nie powinno się jej jeść w ciąży.
Ja kroję ją drobno jak na jeden kęs I smażę z cebulka w polksiezyce. Możesz dodać wody i się zrobi w lekkim sosie. Pamiętaj, że musi być wysmazona w srodku. Na koniec ja popieprz i posol już na talerzu, bo od soli się robi twarda.

Czytalam, że nie powinno się jej jeść w ciąży.
Ja kroję ją drobno jak na jeden kęs I smażę z cebulka w polksiezyce. Możesz dodać wody i się zrobi w lekkim sosie. Pamiętaj, że musi być wysmazona w srodku. Na koniec ja popieprz i posol już na talerzu, bo od soli się robi twarda.

Dzięki - ja nie lubię i nie jadam , ino mojemu P się zachciało on ma gorsze smaki ode mnie :D a , że nigdy nie robiłam bo tylko mój u swojej mamy ją jada - to od święta mu machne :D

Z watróbka podobno trzeba bardzo uważać w ciązy bo zawiera zbyt duże ilosci retinolu, witaminy A!! Zbyt duża ilość witaminy A w tej formie może prowadzić do wad płodu, zwłaszcza w pierwszych miesiącach ciąży. Polecam artykuły w necie do poczytania o tym :-) bedziesz mieć wymówkę przed mężem

Ja wątróbkę drobiową marynuję w occie balsamicznym z cynamonem i robię sałatkę, mix sałat, cebula, pomidorki koktajlowe, kapary.
Jako danie obiadowe, to wolę wieprzową, wtedy cienkie plastry oprószone mąką i na krótko na patelni.
Ale wiem, że robi się jeszcze w sosie, zarówno drobiową i wieprzową. Ale ja nie lubię duszonej, i nie robię.

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Z watróbka podobno trzeba bardzo uważać w ciązy bo zawiera zbyt duże ilosci retinolu, witaminy A!! Zbyt duża ilość witaminy A w tej formie może prowadzić do wad płodu, zwłaszcza w pierwszych miesiącach ciąży. Polecam artykuły w necie do poczytania o tym :-) bedziesz mieć wymówkę przed mężem
CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM DOBRZE ?

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry