reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny powiedzcie mi czy którejś z was lekarz zapisal acard? Zeby nie bylo nie mam żadnych problemów z sercem ani nic takiego... Powiedzial ze ma to pomóc w ukrwieniu kosmowki czy cos... Ktos jeszcze tak ma?

reklama
Justa to super, że wszystko w porządku:-) cieszę się razem z Tobą: -)

A co do lekarza od USG, to w niedzielę jak przyjęli mnie z tymi bólami, dali zastrzyki, kroplowke i zawiezli na USG brzucha, to lekarz najechal na maleństwo i zapytałam czy w wszystko w porządku a on- " NIE WIEM, SERCE BIJE". Cham i prostak!
Taka nasza służba zdrowia...

Ostatnia edycja:
Haha u mnie też cycki jak bomby [emoji23] Powoli przestają mieścić się w stanik, ale co tam- przynajmniej nie wiszą tak jak przed ciążą [emoji23][emoji23][emoji23]
Moje się bardzo dobrze prezentują w lustrze :) Aż miło pooglądać. bez stanika trzymają się tak ładnie, jak na ogół tylko dzięki stanikowi. Przed ciążą rozmiar 75F, więc stanik miał co trzymać... a teraz są takie pełne, krągłe, w ogóle ekstra. Ale faktycznie coraz mniej się w staniki mieszczą. Zaczęłam nosić takie sportowe biustonosze bez miseczek, co nie uciskają, ale mój ulubiony już jest wypchany na maksa. M mi kupił nowy, trochę luźniejszy :D

JustaKacper o rety... trzymaj sie mocno i oby bylo jak dziewczyny pisza! Przesylam pozytywne mysli i czekam na wiesci!

Jajka jem jadlam i jesc bede na miekko i mam nadzieje ze bedzie ok ;) full surowych to niekoniecznie ale reszte zaryzykuje :)

Mnie dzis tez brzuch rozbolal ot tak w sklepie osiedlowym.. wrocilam i lezalam plackiem. Teraz musze po dzieci i mam nadzieje ze bedzie ok.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie właśnie tez dziś brzuch pobolewa... rany jak mnie to wkurza! Już wiem, że to te normalne bóle ciążowe, już nawet się przyzwyczaiłam. Żadnych krwawień, nic Ale te dzisiejsze bóle są tak irytujące, zakłuje niby tylko na chwilę, ale ja chodze poirytowana, jakby mnie ząb bolał. Mam tego dość :( Ja już chcę na USG, a to dopiero 3 kwietnia :(

Dziewczyny wrocilam z IP..lekarz zajebisty zrobil usg i powiedzial ze dzidzius zyje...slyszalam jak serduszko bije...
Dostalam jeszcze magnez i nospe mam lykac i nie denerwowac sie...nie przemeczac...bo to krwawienie najprawdopodobniej od tego...
Tak wiec uspokoilam sie troche i dzieki ze bylyscie ze mna..
Moj fasolek ma jyz 3.5 cm i widzialam jak fikal koziolki na usg ..
Gratulacje! Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku :)

Tez uwielbiam wędzoną makrele ale tez słyszałam ze nie wolno więc nie ruszam... A co do jajek to pozwolilam sobie rano takie na polmiekko... Nie wiem czy to dobrze ale takie przypadkiem wyszly... Justa ale to krwanienie z czego było nie powiedzieli? Bo rozumiem ze od stresu ale z czego?

Ponoc takie krwawienia zdarzaja sie...kosmowka pieknie sie zasklepila wiec to nie od tego...
Teraz znowu musze duzo lezec i odpoczywac...

Dobrze to słyszeć że u dzidziusia wszystko dobrze. Nie martw się głupim szefem który pewnie martwi się tylko o siebie a Twoje zdrowie ma gdzieś. A który u ciebie to tydzień że taki kawał dzidziusia u ciebie juz jest :)

Wg usg to 10.tydz.4 dzien...a wg om 10.tydz.2 dzien wiec roznica niewielka

Dziewczyny powiedzcie mi czy którejś z was lekarz zapisal acard? Zeby nie bylo nie mam żadnych problemów z sercem ani nic takiego... Powiedzial ze ma to pomóc w ukrwieniu kosmowki czy cos... Ktos jeszcze tak ma?
Mi przepisal acesan, a w szpitalu dają mi acard- odpowiednik. Moj lekarz przepisał mi go z tego co zrozumiałam, żeby pomóc we wchlonieciu się chyba. Nie jestem pewna.

Ja tez biore acard...
A poza tym to teraz taki zestaw lekow mam ze szok...ale bede lykac byle tylko fasolek rosl duzy i zdrowy

reklama
Justa super że wszystko u Was w porządku i wróciliście do domu, a bierzesz coś na podtrzymanie? To krwawienie już ustało? Miałam Cię pytać czy czasem wczoraj się nie przemęczyłaś albo mocno nie zestresowałaś i stąd to krwawienie
Violcia Ty bierzesz zwykły acard? Bo ja np. biorę aspirin acard :baffled::baffled:
Co do piersi to moje też są ładne i pełne tylko jeszcze pobolewają co mnie trochę wkurza ale cierpliwie czekam jeszcze trochę i mam nadzieje że przestaną :tak::tak:
A ja pojechałam po córkę do szkoły i zapomniałam kupić jajka - i nici z jajecznicy :no::no:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry