Głowa do góry to może tylko niegroźne krwawienie, trzymam kciuki mocno za to żeby tak właśnie było i czekamy na informacje od ciebieDziewczyny znowu zaczelam krwawic...czekam na meza i jedziemy na izbe przyjec...boje sie najgorszego
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
ja89
Fanka BB :)
Moja ginekolog mówiła żebym nie jadła surowych mies, ryb i jajek między innymi, a jak dla mnie jajka na miękko są na wpół surowe wiec chyba bym nie ryzykowała ponoć można jakaś chorobę od jedzenia surowych rzeczy złapać a to chyba najmniej nam potrzebne chociaż wiadomo że nie zawsze trzeba się czymś zarazić ale musi istnieć takie ryzyko skoro moja ginekolog mnie o tym poinformowałaDziewczyny mam do Was pytanie ![emoji4]
Fakt faktem że idiotyczne ale normalnie muszę.
Czy wy normalnie jecie jajka na miękko i sadzone ? Bo ja czytałam że nie powinno się jeść w ciąży surowych jajek ,a już od kilku osób właściwie kobiet słyszałam że to bzdura. Siostra męża jak jej powiedziałam to zrobiła duże oczy i stwierdziła ze ona całą ciążę jadła i że przesadzam .
Jakie wy macie podejście do jedzenia?
Co jest prawdą a co mitem?[emoji4]
Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
hajmal
Justa trzymam kciuki.
Tez mam wiekszosc biustonoszy za malych. Wczoraj moja zmajoma sie chwalila ze kupuje super biustonosze po 17 zl na rynku. Nie chcialam jej robic przykrosci ale jak bym miala tak jak ona A a nie DD to tez bym kupowala po 17 zl bo to tylko poto by w nie gabke upchnac i by .sobie byly to mi sa nie potrzebne. Teraz to sobie myślę ze w sumie na ten etap byly by dobre, gabke bym wyciagnela i bylo by z glowy a tak musze kupic nowy.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tez mam wiekszosc biustonoszy za malych. Wczoraj moja zmajoma sie chwalila ze kupuje super biustonosze po 17 zl na rynku. Nie chcialam jej robic przykrosci ale jak bym miala tak jak ona A a nie DD to tez bym kupowala po 17 zl bo to tylko poto by w nie gabke upchnac i by .sobie byly to mi sa nie potrzebne. Teraz to sobie myślę ze w sumie na ten etap byly by dobre, gabke bym wyciagnela i bylo by z glowy a tak musze kupic nowy.
Marciaaa55
Zaangażowana w BB
Ja właśnie uwielbiam jajka na miękko i sadzone dlatego jest to moje jedyne wyrzeczenie. Do tej pory nie jadłam dla dobra maleństwa ale teraz sama nie wiem tak są opinie różnorodne [emoji20]Ja akurat z tym problemu nie mam bo nie lubię takich lejących żółtek. Albo gotowane na twardo albo sadzone ale tak żeby żółtko było jak najbardziej spieczone [emoji4]
Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
hajmal
Tu chodzi tylko o to zeby sie salmonella nie zatruc. Listeroza i jeszcze niewadomo czym. Ogolnie w ciazy nie je sie surowych jaj, ryb, miesa. To samo wedzonych ryb, wedzonego nie gotowanego miesa, oscypkow i serow plesniowych. Nie czysci kociej kuwety. Co do rad szwagierek i tesciowych to im zazwyczaj nigdy nic nie jest, nic nie boli, nic nie kuje, jezdza rowerami do 9 miesiaca i wogole sa naj. Tylko ze jak by cos, to wykreca wszystko do gory ogonem i powiedza ze sama jestes sobie winna bo nie jestes tak idealna jak one. Przepraszam to z wlasnego doswiadczenia pisze wiec bez obrazy
anaconda27
styczniówka2006
Witam
Dopiero udało mi się zasiąść od rana, najpierw ogarnianie mieszkania po weekendzie, potem zakupy, a potem jak zwykle 2godziny spania, czy Wy też tak macie z tą sennością? U mnie jest masakra, całą noc pięknie śpię i w dzień jeszcze godz lub dwie bo inaczej nie nadaję się do życia do tego ciągle mi niedobrze - oj jak ja już się nie mogę doczekać drugiego trymestru
Justa trzymam kciuki żeby było wszystko w porządku, u mnie też było krwawienie a nie plamienie więc jak widzisz to nie musi być najgorsze jeszcze raz kciuki bardzo mocno zaciśnięte i dawaj znać jak tylko będziesz mogła co z Wami
Beczulinda mi ginka powiedziała że duphaston będę brała do 20tyg i jeszcze oprócz tego luteinę biorę 3razy dziennie
Ewcia miałam pisać "trzymam kciuki za Twoje dzisiejsze wyjście" ale potem doczytałam że jednak jeszcze zostajesz to oby jutro Was wypuścili, jeden dzień dasz jeszcze radę
Mam nadzieję że nic nie pomyliłam co do której miałam napisać, ale spokojnie jeszcze chwilka i ogarnę Was wszystkie
Dopiero udało mi się zasiąść od rana, najpierw ogarnianie mieszkania po weekendzie, potem zakupy, a potem jak zwykle 2godziny spania, czy Wy też tak macie z tą sennością? U mnie jest masakra, całą noc pięknie śpię i w dzień jeszcze godz lub dwie bo inaczej nie nadaję się do życia do tego ciągle mi niedobrze - oj jak ja już się nie mogę doczekać drugiego trymestru
Justa trzymam kciuki żeby było wszystko w porządku, u mnie też było krwawienie a nie plamienie więc jak widzisz to nie musi być najgorsze jeszcze raz kciuki bardzo mocno zaciśnięte i dawaj znać jak tylko będziesz mogła co z Wami
Beczulinda mi ginka powiedziała że duphaston będę brała do 20tyg i jeszcze oprócz tego luteinę biorę 3razy dziennie
Ewcia miałam pisać "trzymam kciuki za Twoje dzisiejsze wyjście" ale potem doczytałam że jednak jeszcze zostajesz to oby jutro Was wypuścili, jeden dzień dasz jeszcze radę
Mam nadzieję że nic nie pomyliłam co do której miałam napisać, ale spokojnie jeszcze chwilka i ogarnę Was wszystkie
anaconda27
styczniówka2006
Aha co do jajek na miękko to akurat ja nie lubię ale też słyszałam o tym żeby surowych nie jeść, więc chyba bym sobie odpuściła, tym bardziej że ja np. tatara uwielbiam, sery pleśniowe i oscypki a teraz tego nie ruszam
Eglentine
Moje piersi odkąd odstawiłam małego robią się coraz mniejsze. Teraz to juz jestem prawie płaska kak deska, tak jak przed pierwszą ciąża. Kiedyś mi to nie przeszkadzało ale teraz przyzwyczaiłam sie do takich pełnych, sporych piersi i zaczynam popadać w kompleksy. Muszę kupić sobie właśnie jakieś biustonosze z gąbką bo wszystkie powyrzucałam do kosza.Justa trzymam kciuki.
reklama
Ja uwielbiam jajka w każdej postaci... zjadłabym na miekko , tym bardziej że w zeszła sobotę Babcia nam przywiozła takie swojskie, wiejskie, zdrowe jajeczka... mmm...
Ale jak wrócę to jajecznicę muszę sobie strzelić koniecznie :-)
Ale jak wrócę to jajecznicę muszę sobie strzelić koniecznie :-)
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.