reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ewka na jajecznicę to i ja ochoty nabrałam jak tylko o tych jajkach zaczęłyście pisać :-D:-D i też chyba u mnie na kolację będzie :tak::tak::tak:

reklama
Ja sobie kupie majonez ugotuje jaja i zrobie pastę z groszkiem zielonym :) właśnie co do wędzonych ryb... wiem że surowych to nie można ale np wędzona makrela?

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny wrocilam z IP..lekarz zajebisty zrobil usg i powiedzial ze dzidzius zyje...slyszalam jak serduszko bije...
Dostalam jeszcze magnez i nospe mam lykac i nie denerwowac sie...nie przemeczac...bo to krwawienie najprawdopodobniej od tego...
Tak wiec uspokoilam sie troche i dzieki ze bylyscie ze mna..
Moj fasolek ma jyz 3.5 cm i widzialam jak fikal koziolki na usg ..

Dziewczyny mam do Was pytanie ![emoji4]
Fakt faktem że idiotyczne ale normalnie muszę.
Czy wy normalnie jecie jajka na miękko i sadzone ? Bo ja czytałam że nie powinno się jeść w ciąży surowych jajek ,a już od kilku osób właściwie kobiet słyszałam że to bzdura. Siostra męża jak jej powiedziałam to zrobiła duże oczy i stwierdziła ze ona całą ciążę jadła i że przesadzam .

Jakie wy macie podejście do jedzenia?
Co jest prawdą a co mitem?[emoji4]

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Co do jajek to surowe są przeciwwskazane w ciąży. W prawdzie jajka ze sklepu spożywczego powinny być naświetlane, jednak ostrożności nigdy za wiele. Surowe jajko jest często świetnym "nosicielem" Listerii, która może mieć efekt letalny dla dziecka.

Justa no widzisz :) to dobrze ze wszytko dobrze, to teraz dużo leż i odpoczywaj a szef niech sie weźmie za robotę.

Wędzonych ryb tez nie wolno

Justa no widzisz :) to dobrze ze wszytko dobrze, to teraz dużo leż i odpoczywaj a szef niech sie weźmie za robotę.

Wędzonych ryb tez nie wolno

Wiesz co chyba ten jego wczorajszy tel mnie zdenerwowal....a teraz to niech sie wypcha napewno nie wroce do pracy...
I jak jeszcze raz do mnie zadzwoni to powiem mu zeby nie dzwonil i mnie nie denerwowal...

Ja sobie kupie majonez ugotuje jaja i zrobie pastę z groszkiem zielonym :) właśnie co do wędzonych ryb... wiem że surowych to nie można ale np wędzona makrela?

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Marzy mi się wędzona makrela...niestety jest przeciwwskazana z tego samego powodu co surowe jaja:( Ja to ja ale nie zaryzykowałabym zdrowia czy życia bobasa ze względu na zachcianki. Choć moim zdaniem nie ma co się przewrażliwiać,jeśli źródło jest na prawdę dobrze sprawdzone i sposób przechowywania dobry, wędzenie na gorące a nie na zimno czy olejkiem wędzarniczym (takiego info często brak na opakowaniu...) to można zjeść. Nie zaleciłabym kobiecie w ciąży, każdy spożywa na własną odpowiedzialność;)

Tez uwielbiam wędzoną makrele ale tez słyszałam ze nie wolno więc nie ruszam... A co do jajek to pozwolilam sobie rano takie na polmiekko... Nie wiem czy to dobrze ale takie przypadkiem wyszly... Justa ale to krwanienie z czego było nie powiedzieli? Bo rozumiem ze od stresu ale z czego?

Dziewczyny wrocilam z IP..lekarz zajebisty zrobil usg i powiedzial ze dzidzius zyje...slyszalam jak serduszko bije...
Dostalam jeszcze magnez i nospe mam lykac i nie denerwowac sie...nie przemeczac...bo to krwawienie najprawdopodobniej od tego...
Tak wiec uspokoilam sie troche i dzieki ze bylyscie ze mna..
Moj fasolek ma jyz 3.5 cm i widzialam jak fikal koziolki na usg ..
Dobrze to słyszeć że u dzidziusia wszystko dobrze. Nie martw się głupim szefem który pewnie martwi się tylko o siebie a Twoje zdrowie ma gdzieś. A który u ciebie to tydzień że taki kawał dzidziusia u ciebie juz jest :)

reklama
JustaKacper bardzo się cieszę że wszystko jest ok. Nie myśl o szefie. Pełen relaks.
Dzisiaj siostra miała usg. Ma 11t2d. I z racji tego że wszystko jest ok to postanowiłyśmy powiedzieć rodzicom. Obie mieszkamy w Holandii. Żebyście mogli zobaczyć ich miny :-) że obie, że prawie ten sam termin. Do tej pory mam uśmiech na twarzy jak myślę o tym.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry