reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
czesc dziewczyny, wrocilam z grzania tylka tydzien na teneryfie :) w srode prenatalne i nie moge sie doczekac :D Ktos juz po prenatalnych??

nie bede nadrabiac ale postaram sie juz byc na biezaco :)

o dupku mowa a luteine ktos tez juz odstawia? zastanawiam sie czy mi lekarz w srode nie powie ze juz starczy ;)

reklama
Ja nic nie odstawiam, bo nie brałam niczego takiego. Tylko od tego tygodnia mam zacząć brać inny preparat, dotychczas brałam sam kwas foliowy, a teraz mam zacząć taki z witaminami.

Czesc dziewczyny. Ja dzis odpoczywam po nalocie znajomych. Mdlosci chyba mam mniejsze i glupia zamiast sie cieszyc to kminie czy wszystko ok z dzidzia.. strasznie boje sie poronienia, gin mi nie wlaczyla nic na podtrzymanie i chyba slusznie bo wszystko wyglada ok, ale jak raz sie stracilo to juz chyba zawsze jest obawa..

Ewka no to oby do jutra!
Trzymam kciuki za Wasze wizyty by wszystko bylo ok!

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez dziewczyny czuje sie super...wrecz wspaniale..
Nie mam juz mdlosci..piersi tez jakby mniej nabrzmiale...i tez tak jak wy martwie sie czy oby wszystko ok z dzidzia...
A ja dupka jeszcze mam brac gin narazie nie kazal odstawiac a wizyte mam dopiero 30 ale musze sie wybrac w tym tygodniu bo mi dupka nie starczy...zagapilam sie na wizycie i za malo mi przepisal...
Ewka szkoda ze dzis nie wychodzis ale chociaz z drugiej strony dobrze ze cie jeszcze zatrzymaja po odstawieniu lekow zeby sprawdzic czy wszystko ok...dasz rade...

Moj o luteinie mowil, ze do 15 tygodnia bede brac.

Alpine.., ale Ci dobrze!!! Tez bym pogrzala tylek pod palma... :) Ja mam prenatalne w czwartek :)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi gin jak dawała dupka i luteine to mówiła że mam brać do 12 tyg. W piątek idę do gin mam nadzieję, że zrobi mi usg i wtedy zacznę odstawiać. Ale też nie wiem jak to zrobić. Chyba najpierw zmniejszę o połowę dawkę, a potem nie wiem. Gin nie zapytam bo oni tutaj nie wiedzą, że biorę bo od razu kazaliby odstawić. A może zadzwonię do mojej polskiej gin. Ale do piątku mam jeszcze czas

Kiedy wszystkie czułyście się źle ja czułam się doskonale. Teraz wszystkie czujecie się dobrze to ja od rana mdłości i wymioty...

f2w33e3kpqq28z3e.png

Ja dupka po prostu odstawiłam. Nie bawiłam się w żadne powolne odstawianie, gdyż nie jest to ani "lepsze" ani "gorsze":) A zawsze o 2 tabletki mniej:D I tak codziennie kwas foliowy, wit. D, DHA i magnez od czasu do czasu na skurcze mięśni. Ale czego nie robi się dla dzieci...;)

Cześć dziewczyny,
wreszcie mogę Wam napisać jak było rano na wizycie! Odstawiam duphaston (miałam leciutkie plamienie przez 2 dni). Mam brać tylko witaminy. Na razie liczymy wiek według daty om więc dziś mamy 11 tyg 4 dni! Zbadał mnie tylko palpacyjnie i powiedział, że macica rośnie i jak zwykle radośnie stwierdził że "ruda, ty jesteś w ciąży!" [emoji6] wypisał mi skierowanie na prenatalne (! naściemniał i mam za darmo [emoji15]). Idę na nie w piątek [emoji2] Dał mi też namiary na endokrynologa, ale stwierdził że wynik nie jest zły i mam iść dla swojego świętego spokoju (mam w rodzinie choroby tarczycy). Jestem pozytywnie naładowana i odliczam do piątku!!! Aha a ten ból brzucha to stwierdził że zapewne macica się rozciąga!
Byłam w przychodni z córką- było śmiesznie, ale nie miałam żadnego kłopotu z niczyjej strony. Ona była w centrum uwagi. I nawet pan doktor dał jej długopis z pingwinkiem [emoji12]
Miłego dnia dziewczyny!!!
Czekam na Wasze wieści z wizyt i badań.

[emoji214] Kinga - 4.04.2015 [emoji173]
[emoji272] Fasolka - 10/11 tyg 4 dni

reklama
VanjaLind kciuki za prenatalne w piątek, fajnie że będziesz mieć je za darmo.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry