reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Nic nie wspominał ale miałam pessar założony.
I trzymał szyjkę. Przestała się skracać ale skurcze były dalej mocne a jak ściągnął w 37tc to wszystko ustało. Dziwne. I urodziłam w 40+5. A ty masz już szew założony?
Nie jeszcze nie... Podobno po 14 tyg jakos bede miala zakładany... Nie wiadomo czy urodzilam przez niewydolność szyjki ale w razie czego będzie założony... No i cala ciaza leżąca...

reklama
Cześć dziewczyny :)

Ja tez się kasa przejmuje ale nie pod takim względem jak wy. Mój mąż zarabia dosyc sporo ale nie potrafimy gospodarować pieniędzmi. Rozesrywamy kasę na lewo i prawo.... wiadomo ze przy dziecku już tak nie można.

Om 10 tc 3 dz [emoji255][emoji254][emoji258][emoji272]
Usg 9 tc 2 dz [emoji175][emoji166][emoji322][emoji323][emoji307]

My też przed dziećmi tak mieliśmy. Potem to nawet nam zostawało :)

7470yx8d077szhuy.png

dqpranli5ka2p20x.png

dqpr3e5eeyd3tlax.png

Ewka jak się czujesz? :)

Om 10 tc 3 dz [emoji255][emoji254][emoji258][emoji272]
Usg 9 tc 2 dz [emoji175][emoji166][emoji322][emoji323][emoji307][/QUOTE]

Dziękuję. Dziś dużo lepiej. Od wczoraj nic mnie nie boli. Wreszcie wrócił mi apetyt i zjadłabym konia z kopytami ;-) rosół, pizza, makaron z sosem borowikowym... Co zobaczę w tv, albo gazecie to bym zjadła: -) jak stąd wyjdę, to jadę z mężem na jakiś pyyyszny obiad, bo to szpitalne jedzenie.... szkoda gadać... :-)

Ewka makaron z sosem borowikowym :3 jeszcze z rukola bym zjadła [emoji173][emoji255][emoji173][emoji166]

Om 10 tc 4 dz [emoji255][emoji254][emoji258][emoji272]
Usg 9 tc 3 dz [emoji175][emoji166][emoji322][emoji323][emoji307]

Witajcie Kobietki!
Dziś mam ten gorszy dzień, bo dopadł mnie znowu jadłowstręt połączony z uczuciem głodu [emoji20] wmusiłam śniadanie i trochę zupy. A do tego spaaać mi się chce, a tu moja 2-latka szaleje...
Gratuluję udanej wizyty i pięknych pamiątek i spokoju!!!
Co do finansów to my z Mężem robimy skrupulatną listę wydatków. W razie czego mamy oszczędności na większe nieplanowane wydatki. Ogólnie to wolimy zrezygnować z pewnych rzeczy żeby lekką ręką wydać na dziecko [emoji6]
Pozdrawiam i miłego popołudnia!

Ja ten tydzień mam jakiś ciężki i jak dziś ogarniałam mała do żłobka to się zaczęłam zastanawiać jak ja sobie w ogóle poradzę z dwójka rano, żeby jeszcze o jakiejś sensownej godzinie być w pracy...
nie wiem.

Ewkap, trzymaj sie tym szpitalu. A co lekarze mówią, kiedy ewentualnie Cię puszcza?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja ten tydzień mam jakiś ciężki i jak dziś ogarniałam mała do żłobka to się zaczęłam zastanawiać jak ja sobie w ogóle poradzę z dwójka rano, żeby jeszcze o jakiejś sensownej godzinie być w pracy...
nie wiem.

Ewkap, trzymaj sie tym szpitalu. A co lekarze mówią, kiedy ewentualnie Cię puszcza?

Jutro będzie ordynator i dopiero od niego coś się dowiem... myślę, że jutro jeszcze nie wyjdę, bo najpierw powinni mi zrobić badania krwi i moczu, czy się poprawiło.. . Może jutro zrobią mi te badania i w sobotę wyjdę... Jutro się coś dowiem :-)
Narazie wiem tylko tyle że w ciąży nie mogą zrobić nic oprócz doraznego podawania środków przeciwbólowych.
Ale kamica nerkowa ma podobno to do siebie, że dopóki te kamienie ze mnie nie wyjdą , to bóle będą prawdopodobnie nawracać... Wraz ze wzrostem ciąży, macica będzie coraz bardziej naciskać na nerki...

Dziewczyny, jak macie problemy z częstym sikaniem po troszeczku i ciągłym uczuciem pełnego pęcherza, to jest duze prawdopodobieństwo że to nerki... ja zbagatelizowalam sprawę bo myślałam, że w ciąży parcie na pęcherz jest normalne... A gdybym wcześniej zareagowała, to może jakieś leki powstrzymalyby te ataki... Lekarze tu mówią, że bardzo często dopiero w ciąży kobiety dowiadują się, że mają kamienie na nerkach...

reklama
Współczuje Ci bardzo... najbardziej tego, ze nic nie mogą zrobić i musisz czekać na kolejne ataki bólu. No ale co zrobisz jak nic nie zrobisz.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry