reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
My mamy mieszkanie dwu pokojowe 52m i jak to mój szwagier kiedyś powiedział będziemy mieć problem jak będą dzieci różnych płci bo jak to tak w jednym pokoju :p
Ale wysmialam go oczywiście :)
Ja też z bratem byłam w jednym pokoju ileś tam lat i zyjemy i jesteśmy normalni :D

reklama
Mi lekarze mowili ze w nastepnej ciazy po badaniach genetycznych maja mi zszyc szyjke. Badania za tydzien i dalej nie wiem co bedzie. Krazka mi nie zaloza bo mowia ze to gorsze rozwiazanie.

Ja sie tez finansami przejmuje, ale zacisniemy pasa i damy rade :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi lekarze mowili ze w nastepnej ciazy po badaniach genetycznych maja mi zszyc szyjke. Badania za tydzien i dalej nie wiem co bedzie. Krazka mi nie zaloza bo mowia ze to gorsze rozwiazanie.

Ja sie tez finansami przejmuje, ale zacisniemy pasa i damy rade :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A czemu krążek gorszy? Mówil lekarz coś na ten temat?
Ja miałam od 25tyg i szyjka ani drgnęła dzięki niemu.

Wreszcie wróciłam. U nas wszystko dobrze. Serducho bije, dzidziol ma 4.83cm. Wg usg to 11w4d, czyli jeden dzień różnicy niż z OM.
Mam kończyć kwas foliowy i przejść na witaminy dla ciężarnych. Dostałam zwolnienie. Następna wizyta 13.04. Zdjęcia w drugim wątku.

7470yx8d077szhuy.png

dqpranli5ka2p20x.png

dqpr3e5eeyd3tlax.png

Dziewczyny dopadły mnie jakieś hormonalne burze nastrojów. Jednym słowem mam dołka. Wpadam tu was czytam ale jakoś brak mi weny .
Usiadłam tak i myślę sobie i autentycznie ogarnął mnie strach bo moja pierwsza ciąża była od 23tyg na podtrzymaniu z powodów skurczy i skracajacej szyjki. Urodziłam i tak po terminie ale ile razy byłam w szpitalu to wiem tylko ja.
Boję się powtórki z rozrywki :( jak ja zostawię mojego 3latka. On się zapłacze za mną.
I tak właśnie mam dołka......

Nie martw się. Wszystkie mamy jakieś dolegliwości, ale musimy myśleć pozytywnie. Lekarz wczoraj mi powiedział, że maluszek odczuwa każdy stres i obawę i nie można mu tego fundowac... będzie dobrze, zobaczysz! :-)

Wreszcie wróciłam. U nas wszystko dobrze. Serducho bije, dzidziol ma 4.83cm. Wg usg to 11w4d, czyli jeden dzień różnicy niż z OM.
Mam kończyć kwas foliowy i przejść na witaminy dla ciężarnych. Dostałam zwolnienie. Następna wizyta 13.04. Zdjęcia w drugim wątku.

7470yx8d077szhuy.png

dqpranli5ka2p20x.png

dqpr3e5eeyd3tlax.png
Ja też kolejna 13.04 :) ale wcześniej pewniee prenatalne, jutro będę dzwonić :)

Byłam dziś w Rossmannie i chciałam kupić te ciążowe legginsy i koszulkę ale niestety same M i L zostały.

7470yx8d077szhuy.png

dqpranli5ka2p20x.png

dqpr3e5eeyd3tlax.png

Ja narazie nie zamierzam sobie psuć nastroju gdybaniem co to będzie:-)
Co będzie, to będzie, poradzimy sobie na pewno. Tyle czekamy na tego bąbla, że nie ma co biadolic :-)
Nie przejmujcie się dziewczyny, to w niczym nie pomoże... może jedynie zaszkodzić.

Ja narazie nie zamierzam sobie psuć nastroju gdybaniem co to będzie:-)
Co będzie, to będzie, poradzimy sobie na pewno. Tyle czekamy na tego bąbla, że nie ma co biadolic :-)
Nie przejmujcie się dziewczyny, to w niczym nie pomoże... może jedynie zaszkodzić.
Jak to się mówi.. przyjdzie czas będzie rada :)

Zjadłam na obiad rosołek, taaaką miałam ochotę. Uwielbiam. A teraz położyłam się i oglądam tvn. Ale już czuję że zaraz zasne ;)

f2w33e3k8non2nb3.png

reklama
Cześć dziewczyny :)

Ja tez się kasa przejmuje ale nie pod takim względem jak wy. Mój mąż zarabia dosyc sporo ale nie potrafimy gospodarować pieniędzmi. Rozesrywamy kasę na lewo i prawo.... wiadomo ze przy dziecku już tak nie można.

Cieciorka co się dzieje? :( może jak się z nami podzielisz będzie lepiej... może któraś z nas miała podobne przeżycia i Cię uspokoi.

Ja właśnie jestem w drodze do Krakowa [emoji255][emoji4][emoji253]

Ewka jak się czujesz? :)

Om 10 tc 3 dz [emoji255][emoji254][emoji258][emoji272]
Usg 9 tc 2 dz [emoji175][emoji166][emoji322][emoji323][emoji307]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry