reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Moje dziecko chyba ma alergię na fast foody :-) w zeszłym tyg syn wyprosił Maca i po wejściu zrobiło mi się nie dobrze i tylko patrzyłam jak jedzą. Dzisiaj zajechaliśmy do Kfc i po jednym kęsie odruch wymiotny. Także jakiś zdrowo odżywiający się lokator mi się trafił :biggrin2::biggrin2::biggrin2:
A ja dzisiaj mam taką ochotę na maca.... aż mam pełno śliny jak to przeczytałam... umrę.....

f2w33e3k8non2nb3.png

reklama
Mój mąż ma bardzo częsta kamice. Pij najwiecej ile możesz ;)

Om 10 tc 4 dz [emoji255][emoji254][emoji258][emoji272]
Usg 9 tc 3 dz [emoji175][emoji166][emoji322][emoji323][emoji307]

Jutro będzie ordynator i dopiero od niego coś się dowiem... myślę, że jutro jeszcze nie wyjdę, bo najpierw powinni mi zrobić badania krwi i moczu, czy się poprawiło.. . Może jutro zrobią mi te badania i w sobotę wyjdę... Jutro się coś dowiem :-)
Narazie wiem tylko tyle że w ciąży nie mogą zrobić nic oprócz doraznego podawania środków przeciwbólowych.
Ale kamica nerkowa ma podobno to do siebie, że dopóki te kamienie ze mnie nie wyjdą , to bóle będą prawdopodobnie nawracać... Wraz ze wzrostem ciąży, macica będzie coraz bardziej naciskać na nerki...

Dziewczyny, jak macie problemy z częstym sikaniem po troszeczku i ciągłym uczuciem pełnego pęcherza, to jest duze prawdopodobieństwo że to nerki... ja zbagatelizowalam sprawę bo myślałam, że w ciąży parcie na pęcherz jest normalne... A gdybym wcześniej zareagowała, to może jakieś leki powstrzymalyby te ataki... Lekarze tu mówią, że bardzo często dopiero w ciąży kobiety dowiadują się, że mają kamienie na nerkach...

Hej ja nie mam (chyba ) kamieni ale tez często chodziłam do łazienki na siku myślałam ze to normalne a jednak miałam zapalenie pęcherza dostałam antybiotyk i teraz jest o niebo lepiej chodzę często do łazienki ale nie co pół godziny ....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej ja nie mam (chyba ) kamieni ale tez często chodziłam do łazienki na siku myślałam ze to normalne a jednak miałam zapalenie pęcherza dostałam antybiotyk i teraz jest o niebo lepiej chodzę często do łazienki ale nie co pół godziny ....

Ja już też zaczęłam normalnie sikac. Już zapomniałam prawie jakie to uczucie mieć pusty pęcherz: -)

Ja jak dłużej przytrzymam i nie pójdę do toalety to potem jak zrobię siku czuję taki ucisk na pęcherz, taki delikatny ból. Ale po jakimś czasie przechodzi.

Jutro będzie ordynator i dopiero od niego coś się dowiem... myślę, że jutro jeszcze nie wyjdę, bo najpierw powinni mi zrobić badania krwi i moczu, czy się poprawiło.. . Może jutro zrobią mi te badania i w sobotę wyjdę... Jutro się coś dowiem :-)
Narazie wiem tylko tyle że w ciąży nie mogą zrobić nic oprócz doraznego podawania środków przeciwbólowych.
Ale kamica nerkowa ma podobno to do siebie, że dopóki te kamienie ze mnie nie wyjdą , to bóle będą prawdopodobnie nawracać... Wraz ze wzrostem ciąży, macica będzie coraz bardziej naciskać na nerki...

Dziewczyny, jak macie problemy z częstym sikaniem po troszeczku i ciągłym uczuciem pełnego pęcherza, to jest duze prawdopodobieństwo że to nerki... ja zbagatelizowalam sprawę bo myślałam, że w ciąży parcie na pęcherz jest normalne... A gdybym wcześniej zareagowała, to może jakieś leki powstrzymalyby te ataki... Lekarze tu mówią, że bardzo często dopiero w ciąży kobiety dowiadują się, że mają kamienie na nerkach...

Ewka jeśli masz kamice nerkowa to witaj w klubie:(
Ja w tamtym roku w grudniu i marcu 'urodzilam' kamienie. Bol jest tak okropny ze w moim przypadku nawet morfina nie pomogła. Mam jeszcze jeden kamień i boje sie ze zaatakuje mnie w ciąży. Mam nadzieje ze żadna z nas nie bedzie miała ataku.

Dziewczyny ja bardzo mało sie udzielam ale czytam na bieżąco co u Was.
Najchętniej to non stop bym spała. Czasami śpię 14-16 godzin.

Lekarz mowil ze przy krążku sa czeste infekcje. W poznej ciazy nie zakladaja szwu bo jest strach ze przebija pecherz plodowy.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry