reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Karotka niektórzy lekarze zalecaja przed rozwiazaniem kieliszek wina. Ja mysle ze to chodzi z alkoholem bardziej o edukowanie tych co wpadaja bez rozsądku. Zeby sie utarlo przekonanie ze lepiej nie pic, bo lampka wina 8 czy 12% to jeszcze spoko no ale wodka czy inne kolorowe to juz inny przelicznik.
Z jedzeniem to jesc mozna wszystko tylko zapominamy ze ta chemia nas uzaleznia i nie czujemy jej mocy a w ciazy trzeba jednak bardziej uwazac.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Trochę się z Tobą nie zgodzę. Czasami wystarczy wypić trochę alkoholu w nieodpowiednim momencie ciąży i dziecko do końca życia obciążone jest FAS.

reklama
Coś tam zawsze sie wymyśli ale nie ukrywam, ze czasami to już nie mam pomysłów [emoji4]

Boszzz dziewczyny ale sie słabo czuje. Odnoszę wrażenie, że co dzien jest gorzej.

7470yx8dgcqmre1z.png

dqpranli5ka2p20x.png

dqpr3e5eeyd3tlax.png
Ja też dziś mam chyba gorszy dzień, jakiś mi smutno i źle że nie mogę robić wszystkiego tak jak wcześniej a jak zacznie mnie mulić to jest koszmar, Ani chodzić ani leżeć czyli bleeeeeee

Dlaczego nie wolno krewetek ja właśnie dziś jadłam ale smażone
mi gin w ciąży z córką mówił , że nie wolno - jakoś się tego trzymam zawsze do 2 trymestru- choć jakby czytając artykuły na netach to wolno bo zawierają dużo kwasów omega 3.

Ja jeszcze nie wiem jak będę rodzić od poprzedniej cc bedzie 2 lata bez 2 tygodni myślicie ze już można rodzić sn? Wolała bym cc

zi139jcgzj8086ka.png

synek 08/2009, córeczka 11/2015, aniołek*09/2014

Jak jest wiecej niz 18mies to mozna sn, polecam bardzo! Grupe naturalnie po cesarce na fb, kopalnia wiedzy dla niezdecydowanych:)

Co do ciśnienia, orientuje się któraś czy za niskiee ciśnienie jakoś może przeszkadzać w porodzie? Miałam ostatnio na badaniach 2 razy 70/60, wcześniej zwykle 80/60, jestem hipotonikiem.

Co do ciśnienia, orientuje się któraś czy za niskiee ciśnienie jakoś może przeszkadzać w porodzie? Miałam ostatnio na badaniach 2 razy 70/60, wcześniej zwykle 80/60, jestem hipotonikiem.
przy niskim nie mam pojęcia , ale chyba też źle mieć takie przy porodzie , byś musiała twojego gina dopytać ..
PS łądny brzuś - widziałam na staraczkach :)

reklama
przy niskim nie mam pojęcia , ale chyba też źle mieć takie przy porodzie , byś musiała twojego gina dopytać ..
PS łądny brzuś - widziałam na staraczkach :)
No dopytam, choć wiem, że ogólnie niskie nie jest jakoś strasznie niebezpieczne :)
Aa dziękuję :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry