reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Aaa.. nie wiedziałam, że mieszkasz w UK :) Ja tez na pewno bede uzywane kupować:) szkoda pieniedzy na nowe, ktore i tak ponosi 2-3 miesiace... ;)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam się porannie i ja ;)
Dostałam bukiecik pięknych tulipanów od mojego P., poleciał do sklepu i jeszcze czekał 8 minut zanim otworzą. :-D:-D:-D Wspominał coś,że chciał mi śniadanie zrobić,ale że ja na razie anty-śniadaniowa jestem, tak przynajmniej do 10 rano, to niech on chociaż zje. :D
Co do jedzenia, to też uważam,że nie ma co panikować; dzisiaj niestety we wszystkim jest chemia,hormony,sztuczne barwniki...tego nie da się niestety uniknąć.:no: Wiadomo,starać się odżywiać raczej zdrowo,ale ja przykładowo, raz w tygodniu jak nie zjem chipsów ,to jestem chora.:baffled: No tak mam; wiem,że to syf, ale uwielbiam,nic na to nie poradzę.:-) :)
Wiecie co,gdyby nie bolące cycki,to bym w tą ciążę nie wierzyła.:szok: No i pęcherzyk widziałam,ale dopiero pojutrze się okaże czy wszystko rozwija się prawidłowo i czy będzie serduszko.
Będziemy później skręcać szafkę dla młodej w pokoju,P. wczoraj pojechał kupić (chyba pisałam o tym..:confused:) taką ładną wypatrzyliśmy. :D A ona będzie miała na część ubrań,głównie bieliznę i jakieś swoje bibeloty. W kolejnym miesiącu chcę jej w końcu kupić normalne biurko, bo teraz ma taki stoliczek,taka prowizorka. A na końcu dużą szafę,żeby miała na wszystkie ubrania; wolę teraz jej przemeblować pokój,bo jak się dzidziuś urodzi, to będą inne wydatki.:no:
A takie pytanko mam...kupujecie czasem używane ubrania dla niemowlaków/dzieci np. z aukcji Allegro? W Niemczech mam ebaya i już 3 razy upolowałam świetne ciuszki dla dzieci za naprawdę grosze. Ani razu nie byłam rozczarowana. Uważam to za bardzo ekonomiczne,chociaż oczywiście nowych ciuchów też mają od cholery.:-) :) Buty tylko MUSZĄ być nowe; nie wiem,mam jakąś wariację,ale buty używane dla dzieci jakoś mnie nie przekonują.:sorry2:

Hej :-) Ale masz dobrego faceta :-) Moj po wczorajszej kłótni nawet życzeń mi nie złożył :p:D Co do kupna używanych ubranek, jeszcze nigdy nie praktykowałam, bo swoich maluchów jeszcze nie mam, a komus w prezencie zawsze kupowałam nowe ;-) myślę, że jak urodzi się Fasola, to też nie będę kupować używanych, ale tylko dlatego, że jedna koleżanka ma 3 letniego synka i ubranka już spakowane 'do wydania' czekają na moje maleństwo, druga koleżanka za chwilę rodzi (na sobotę ma termin) i powiedziała, że mi wszystko pooddaje, szwagierka rodzi pod koniec kwietnia, więc ona też na pewno wszystko po swoich bliźniętach mi odda, a ja jak będę coś kupować, to od czasu do czasu kupię coś nowego :-) Także czy urodzę chłopca, czy dziewczynkę, to dziewczyny dadzą mi mnóstwo rzeczy, więc się o nic nie martwię :-)

u mnie też pierwsza ciąża, 11 tydzień ;) już dostałam 3 kartony ciuszków od koleżanki a to dopiero początek, bo zdeklarowanych mam od koleżanek niezły zapas. Także od kupowania nowych się wstrzymam, chyba, że jakieś poszczególne ;) poza tym - tak jak większość z Was pisze - majątek wydać na ciuszki, które założysz raz bądź dwa, bo przecież maleństwo tak szybko będzie rosło ;)

u mnie też pierwsza ciąża, 11 tydzień ;) już dostałam 3 kartony ciuszków od koleżanki a to dopiero początek, bo zdeklarowanych mam od koleżanek niezły zapas. Także od kupowania nowych się wstrzymam, chyba, że jakieś poszczególne ;) poza tym - tak jak większość z Was pisze - majątek wydać na ciuszki, które założysz raz bądź dwa, bo przecież maleństwo tak szybko będzie rosło ;)

No tak, ale i tak mimo, że dostaniesz mnóstwo ciuszków, to na pewno kupisz coś nowego sama :-) JA TEŻ! :-) Wiadomo, nie ma co przesadzać, bo szkoda wyrzucać kasę w błoto, tym bardziej, że te małe ciuszki są w podobnych cenach co nasze, duże ubrania :-) Ja już wiem, że może nie wpadnę w szaleństwo zakupowe tych małych ubranek, bo zdrowy rozsądek mi na to nie pozwoli, ale kilka rzeczy napewno kupię nowych. Przecież to musi być taaaka przyjemność oglądać te małe ciuszki... Nie odmówię sobie tego, ale wszystko w granicach zdrowego rozsądku ;-) Zamiast kupować kolejny stos ubrań na chwilę i wydawać masę kasy, kupię lepszy materac do łóżeczka i wózek :-)

No ja na pewno też kupię choć kilka sztuk nowych,to mimo wszystko ogromna przyjemność.:) Wózek mam po młodym,wanienke też,także już na czymś oszczędzam.:D

Oficjalnie mówię Dzień Dobry w dniu naszego święta :) samych pomyślności i udanego dnia :)
Tak wogóle to dzięki za przypomnienie z tym naszym Dniem hihi. Mój P. kupił mi pierniczki w kształcie serc. Z lukrem jak podkreślił. Ale coś mi się wydaje, że to nie z okazji dnia kobiet, bo nic nie mówił. Pewnie nie pamięta tak jak i ja [emoji23] ale takie pyszności kupuje mi ostatnio dość często :) i pochwalę się. Wczoraj sam się wziął i umył okna [emoji3] powiedział mi, że mi w moim stanie nie wolno. Kochany jest na prawdę.
Co do używsnych ubranek. Ja też kupuję takie dla starszej na ebay. Zawsze są w dobrym stanie i dobre jakościowo. Ludzie zawsze piszą jakich firm te ubranka są. Poza tym moja siostra ma córkę starszą 5 miesięcy od mojej to na początku ciuszki miałam od niej. Dla młodszej pp starszej i też dostałam pełno ciuszków od koleżanek. No i na prezenty też dostają ciuszki więc nie mam specjalnie potrzeby kupować nowych ;)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Oficjalnie mówię Dzień Dobry w dniu naszego święta :) samych pomyślności i udanego dnia :)
Tak wogóle to dzięki za przypomnienie z tym naszym Dniem hihi. Mój P. kupił mi pierniczki w kształcie serc. Z lukrem jak podkreślił. Ale coś mi się wydaje, że to nie z okazji dnia kobiet, bo nic nie mówił. Pewnie nie pamięta tak jak i ja [emoji23] ale takie pyszności kupuje mi ostatnio dość często :) i pochwalę się. Wczoraj sam się wziął i umył okna [emoji3] powiedział mi, że mi w moim stanie nie wolno. Kochany jest na prawdę.
Co do używsnych ubranek. Ja też kupuję takie dla starszej na ebay. Zawsze są w dobrym stanie i dobre jakościowo. Ludzie zawsze piszą jakich firm te ubranka są. Poza tym moja siostra ma córkę starszą 5 miesięcy od mojej to na początku ciuszki miałam od niej. Dla młodszej pp starszej i też dostałam pełno ciuszków od koleżanek. No i na prezenty też dostają ciuszki więc nie mam specjalnie potrzeby kupować nowych ;)

Taki facet to skarb :) ja z moim o wszystko muszę się wykłócić, ale to pewnie dlatego, że sporo pracuje i po prostu nie chce mu się robić nic "nad program", żeby się garba nie dorobił :p

No mój też dużo pracuje. Ma już 7 dni za sobą po 12 h... ale to przez ten wyjazd do pl. Wczoraj miał w dzień wolne bo szedł na nocke. I zamiast odpoczywać przed pracą to sprzątał [emoji4] on twierdzi, że i tak mam ciężej jak on. Z 2 dzieci w domu i 3 w drodze [emoji6]

zawsze zazdroscilam tym ktorzy dostawali ciuszki po innych, ja jestem pierwsza w rodzinie i wsrod znajomych wiec dostalam to tylko to co w ramach prezentu a tak to wszystko musielismy kupic, i to od rozmiaru 48 bo takie malenstwo to kiedys bylo ;) ale z drugiej strony kupuje co chce i co mi sie podoba :)

co do miesa to ja mam dostep do swojskiego i nie kupuje w marketach czy miesnych nic, mam w rodzinie indyki, kury, kaczki, kroliki i swinie, co prawda mamy do ciotki ponad 400km, ale kilka razy w roku jezdzimy i robimy zapasy :) do tego zawsze jakies buraki, ziemniaki, cukinie, dynie, kapusta, kalafior i co tylko, mmmmm juz mi sie marzy sezon ogrodkowy :)

Ja juz w piatek ide na test pappa, w sumie nie chcialam, maz tez nie, ale lekarz naciska wiec glupio by bylo przyjsc jednak bez wyniku, i potem usg 22.03

ja tez zastanawiam sie nad detektorem, w pierwszej ciazy nie przyszlo mi to do glowy, ale teraz po przejsciach juz sama nie wiem... kolezanka chce mi oddac swoj wiec chyba przyjme, ale maz bedzie mnie z tym ustrojstwem pilnowal ;)

reklama
No ja też dużo dostaje po innych dzieciach ale do szpitala kupuję nowe, a na wyprzedażach nie mogę przejść obojętnie bo te ubranka takie sliczne [emoji1]i przewaznie oblegam pepco bo tam bodziaki nawet po 5 zł można trafić [emoji6]

zi139jcgzj8086ka.png

synek 08/2009, córeczka 11/2015, aniołek*09/2014

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry