reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witajcie. Widzę, że spoto się tu ostatnio dzieje... ja Was czytam ale nie mam kiedy pisać. Niestety. Piszecie o l4. Ja do tego piątku jestem na macierzyńskim, potem 3 tyg urlopu i potem też ide na zwolnienie. Pracuję w fabryce z jedzeniem a zapachy ostatnio to moja zmora... choć mdłości i zmęczenie są na pierwszym miejscu. Nie mam ochoty się tam męczyć. Tylko u nas za chorobowe płacą 1/3 z normalnej wypłaty :/ .
Dziś miałam wizytę u położnej i pobieraną krew na badania. I zrobiło mi się słabo [emoji50] 1 raz mi się to zdarzyło. Na szczęście szybko przeszło. Następna wizyta za 9 tygodni... ale za to usg za 4 tyg [emoji16]
Co do odwiedzania toalety w nocy to ja nie wstaje. Nawet jak mała mnie obudzi to nie czuję potrzeby. Za to w dzień latam co chwile.
W czwartek lecimy całą rodzinką do pl na krótki urlop. I jestem przerażona... 1 raz lecę z dziećmi. Modlę się aby wszystko poszło szybko i bez problemów...
Rozpisałam się. Chyba nadrobić musiałam przerwe [emoji23]
Pozdrawiam Was i dobrej nocy życzę :) i postaram się pisać trochę częściej. Tak. Będę marudzić co u mnie [emoji38]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
A jaka masz umowe w pracy? Z tego co wiem to L4 po miesiacu wyplaca ZUS a L4 ciazowe jest ze znaczkiem B i jest 100% platne.
Ja pobieram rente rodzinna po zmarlej mamie i w tym miesiacu juz dostalam z ZUSu doplacone 100zl za ten okres powyzej 30 dni.
W poprzedniej ciąży też mialas placona tylko 1/3? Wydaje mi sie, ze my jestesmy jakos specjalnie chronione teraz przed takimi oszustwami pracodawców.

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja w drodze do pracy, trochę Wam zazdroszczę siedzenia w domu, a z drugiej strony czuję się tak dobrze, że pewnie na dłuższą metę bym się znudziła :)

Wszystkiego naj dla nas :*

Wszystkiego naj kobietki :)

Ja już w pracy i kurcze zaczęły mi się mdłości narazie takie spokojne i mam nadzieję że takie pozostaną. :/

1488957887-aaaaaa.jpeg

Witaj Kornelcia. Po ostatniej nieudanej próbie, dopiero w sobote spróbowałam ponownie ale zmieniłam butelkę na taką najzwyklejszą z Rossmanna i o dziwo załapał i teraz pije mleko dwa razy w nocy i czasami rano, jak widzę, że jeszcze jest śpiący. W dzień nie chce za bardzo, więc mu nie wciskam.
Mleko mam bebiko i jak na razie nie zauważyłam żadnych zmian.
Jaka wygoda z tym mlekiem, na cyca to potrafił budzić się 5-6 razy. Chyba już mało produkowałam, bo nic jeszcze nie odciągałam i piersi mnie nie bolą, są duże ale nie nabrzmiałe.

7470yx8dgcqmre1z.png

dqpranli5ka2p20x.png

dqpr3e5eeyd3tlax.png
No super, widocznie bardziej się najada mnie też piersi nie bolą tylko zostaly duże he he
Ja też podawałam bebiko tylko małej teraz 3 i 4 idą więc może to się skumulowalo i dlatego takie brzydkie kupki. [emoji53]

zi139jcgzj8086ka.png

synek 08/2009, córeczka 11/2015, aniołek*09/2014

Witam się porannie i ja ;)
Dostałam bukiecik pięknych tulipanów od mojego P., poleciał do sklepu i jeszcze czekał 8 minut zanim otworzą. :-D:-D:-D Wspominał coś,że chciał mi śniadanie zrobić,ale że ja na razie anty-śniadaniowa jestem, tak przynajmniej do 10 rano, to niech on chociaż zje. :D
Co do jedzenia, to też uważam,że nie ma co panikować; dzisiaj niestety we wszystkim jest chemia,hormony,sztuczne barwniki...tego nie da się niestety uniknąć.:no: Wiadomo,starać się odżywiać raczej zdrowo,ale ja przykładowo, raz w tygodniu jak nie zjem chipsów ,to jestem chora.:baffled: No tak mam; wiem,że to syf, ale uwielbiam,nic na to nie poradzę.:-) :)
Wiecie co,gdyby nie bolące cycki,to bym w tą ciążę nie wierzyła.:szok: No i pęcherzyk widziałam,ale dopiero pojutrze się okaże czy wszystko rozwija się prawidłowo i czy będzie serduszko.
Będziemy później skręcać szafkę dla młodej w pokoju,P. wczoraj pojechał kupić (chyba pisałam o tym..:confused:) taką ładną wypatrzyliśmy. :D A ona będzie miała na część ubrań,głównie bieliznę i jakieś swoje bibeloty. W kolejnym miesiącu chcę jej w końcu kupić normalne biurko, bo teraz ma taki stoliczek,taka prowizorka. A na końcu dużą szafę,żeby miała na wszystkie ubrania; wolę teraz jej przemeblować pokój,bo jak się dzidziuś urodzi, to będą inne wydatki.:no:
A takie pytanko mam...kupujecie czasem używane ubrania dla niemowlaków/dzieci np. z aukcji Allegro? W Niemczech mam ebaya i już 3 razy upolowałam świetne ciuszki dla dzieci za naprawdę grosze. Ani razu nie byłam rozczarowana. Uważam to za bardzo ekonomiczne,chociaż oczywiście nowych ciuchów też mają od cholery.:-) :) Buty tylko MUSZĄ być nowe; nie wiem,mam jakąś wariację,ale buty używane dla dzieci jakoś mnie nie przekonują.:sorry2:

@karotka00 to mojaa pierwsza ciąża, ale jeestem pewna, że będę kupowała używane :) i tak wiele pewnie dostanę od rodziny/znnajomych także to też nie nowe ciuszki, a różnicy żadnej :)

reklama
A jaka masz umowe w pracy? Z tego co wiem to L4 po miesiacu wyplaca ZUS a L4 ciazowe jest ze znaczkiem B i jest 100% platne.
Ja pobieram rente rodzinna po zmarlej mamie i w tym miesiacu juz dostalam z ZUSu doplacone 100zl za ten okres powyzej 30 dni.
W poprzedniej ciąży też mialas placona tylko 1/3? Wydaje mi sie, ze my jestesmy jakos specjalnie chronione teraz przed takimi oszustwami pracodawców.

Ja mieszkam w UK. A tu wszystko jest inaczej. Tu pracodawca ma wybór czy chce płacić 100% czy minimum ustalone przez rząd. Tak samo jest z macierzyńskim. Niestety moja firma jest nastawiona na wyzysk pracowników i jak największy zysk dla siebie i płaci minimum.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry