madagos
Fanka BB :)
A jaka masz umowe w pracy? Z tego co wiem to L4 po miesiacu wyplaca ZUS a L4 ciazowe jest ze znaczkiem B i jest 100% platne.Witajcie. Widzę, że spoto się tu ostatnio dzieje... ja Was czytam ale nie mam kiedy pisać. Niestety. Piszecie o l4. Ja do tego piątku jestem na macierzyńskim, potem 3 tyg urlopu i potem też ide na zwolnienie. Pracuję w fabryce z jedzeniem a zapachy ostatnio to moja zmora... choć mdłości i zmęczenie są na pierwszym miejscu. Nie mam ochoty się tam męczyć. Tylko u nas za chorobowe płacą 1/3 z normalnej wypłaty :/ .
Dziś miałam wizytę u położnej i pobieraną krew na badania. I zrobiło mi się słabo [emoji50] 1 raz mi się to zdarzyło. Na szczęście szybko przeszło. Następna wizyta za 9 tygodni... ale za to usg za 4 tyg [emoji16]
Co do odwiedzania toalety w nocy to ja nie wstaje. Nawet jak mała mnie obudzi to nie czuję potrzeby. Za to w dzień latam co chwile.
W czwartek lecimy całą rodzinką do pl na krótki urlop. I jestem przerażona... 1 raz lecę z dziećmi. Modlę się aby wszystko poszło szybko i bez problemów...
Rozpisałam się. Chyba nadrobić musiałam przerwe [emoji23]
Pozdrawiam Was i dobrej nocy życzę i postaram się pisać trochę częściej. Tak. Będę marudzić co u mnie [emoji38]
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja pobieram rente rodzinna po zmarlej mamie i w tym miesiacu juz dostalam z ZUSu doplacone 100zl za ten okres powyzej 30 dni.
W poprzedniej ciąży też mialas placona tylko 1/3? Wydaje mi sie, ze my jestesmy jakos specjalnie chronione teraz przed takimi oszustwami pracodawców.
Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom