- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
natasza_intro
Fanka BB :)
Z drugiej strony... mi powiedział, że skurcze macicy w moim przypadku mogą prowadzić do kolejnego poronienia... Dziewczyny... Już sama nie wiem co robić... Zgłupiałam...
A bierzesz luteinę lub dupka?
hajmal
Moga prowadzic do poronienia, dlatego biore nospe. Na skurcze biora dziewczyny jeszcze magnez przy ciazach zagrozonych. Pomaga tez lezenie.
Kazdy lek moze szkodzic. Dlatego trzeba wybrac co lepsze a ciaza ciazy nie rowna.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Kazdy lek moze szkodzic. Dlatego trzeba wybrac co lepsze a ciaza ciazy nie rowna.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
natasza_intro
Luteinę 100/50/100
Jeżeli lekarz zadecydował, że masz brać no spę to widocznie jest taka konieczność W którym tygodniu jesteś?
Połowa 10...Jeżeli lekarz zadecydował, że masz brać no spę to widocznie jest taka konieczność W którym tygodniu jesteś?
natasza_intro
Połowa 10...
Czyli podobnie jak ja. Zadzwoń jutro do lekarza i dopytaj. Będziesz spokojniejsza.
evi55
No tak,ale niestety najczęściej kupujemy to z marketów. Praktycznie wszędzie jest chemia. Nawet niewiadomo czy w prawdziwym rybnym mozna kupić łososia nie z hodowli. Wszędzie jest ryzyko. Ale takiego swojskiego rosołku to bym zjadła.No moja gin tak twierdzi. Atlantyckiego łososia można, ważne, żeby nie był hodowlany. I pewnie taką zdrową, wiejską kurę też można, tu chodzi głównie o te kurczaki z marketu z masowych hodowli, gdzie są karmione jakimś świństwem, to świństwo jest w ich mięsie i przenika do naszych organizmów.
Spark
No mi lekarz też pozwolił nospe "od święta"... a Panie w aptece w ogóle były zdruzgotane że chcę brać, bo tabletki źle wpływają doo 12tyg. Także staram się wytrzymać, ale w razie czego mam przy sobie, jedna nie zaszkodziJak widać ile lekarzy tyle opinii :-)
Przed chwilą rozmawiałam z koleżanką i jej lekarz powiedział, że do 6 tabletek nospy na dobę może brać :-)
A odnośnie różnych opinii, to właśnie dziś się dowiedziałam, że takie leżenie plackiem jak mi lekarz zalecił wcale nie jest dobre :-) jutro mamaginekolog ma napisać o tym artykuł ;-)
reklama
Jeżeli chodzi o kurczaka, to nie jest zabroniony ani nawet przeciwwskazany dla kobiet w ciąży, wręcz przeciwnie jest jednym z lepiej tolerowanych mięs Jeżeli chodzi o hormony to obecnie znajdziemy je w każdym mięsie, dlatego jeśli jest możliwość, warto mieć je ze sprawdzonego źródła.O kurcze,łososia nie mozna ani kurczaka? Wczoraj jadłam lososia a kurczaka tez czesto...
Łosoś wędzony tak jak i wszystko co jest surowe i wędzone jest przeciwwskazane (wędzony kurczak, salami, łosoś, oscypek). Są to idealne warunki do rozwoju Listeria monocytogenes, na którą w ciąży jesteśmy 20x bardziej podatne. My sobie poradzimy z nią ale dla dziecka jest śmiertelna.
Myślę, że nie ma co siać paniki, po prostu warto czytać opakowania i uważać na siebie Przy zmiennym apetycie ciężko o dobranie składników ale to tylko 9 miesięcy Powodzenia!
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.