reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Z drugiej strony... mi powiedział, że skurcze macicy w moim przypadku mogą prowadzić do kolejnego poronienia... Dziewczyny... Już sama nie wiem co robić... Zgłupiałam...

reklama
Moga prowadzic do poronienia, dlatego biore nospe. Na skurcze biora dziewczyny jeszcze magnez przy ciazach zagrozonych. Pomaga tez lezenie.
Kazdy lek moze szkodzic. Dlatego trzeba wybrac co lepsze a ciaza ciazy nie rowna.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No moja gin tak twierdzi. Atlantyckiego łososia można, ważne, żeby nie był hodowlany. I pewnie taką zdrową, wiejską kurę też można, tu chodzi głównie o te kurczaki z marketu z masowych hodowli, gdzie są karmione jakimś świństwem, to świństwo jest w ich mięsie i przenika do naszych organizmów.
No tak,ale niestety najczęściej kupujemy to z marketów. Praktycznie wszędzie jest chemia. Nawet niewiadomo czy w prawdziwym rybnym mozna kupić łososia nie z hodowli. Wszędzie jest ryzyko:eek:. Ale takiego swojskiego rosołku to bym zjadła. ;)

Jak widać ile lekarzy tyle opinii :-)
Przed chwilą rozmawiałam z koleżanką i jej lekarz powiedział, że do 6 tabletek nospy na dobę może brać :-)
A odnośnie różnych opinii, to właśnie dziś się dowiedziałam, że takie leżenie plackiem jak mi lekarz zalecił wcale nie jest dobre :-) jutro mamaginekolog ma napisać o tym artykuł ;-)
No mi lekarz też pozwolił nospe "od święta"... a Panie w aptece w ogóle były zdruzgotane że chcę brać, bo tabletki źle wpływają doo 12tyg. Także staram się wytrzymać, ale w razie czego mam przy sobie, jedna nie zaszkodzi :)

reklama
O kurcze,łososia nie mozna ani kurczaka? Wczoraj jadłam lososia a kurczaka tez czesto...:eek:
Jeżeli chodzi o kurczaka, to nie jest zabroniony ani nawet przeciwwskazany dla kobiet w ciąży, wręcz przeciwnie jest jednym z lepiej tolerowanych mięs:) Jeżeli chodzi o hormony to obecnie znajdziemy je w każdym mięsie, dlatego jeśli jest możliwość, warto mieć je ze sprawdzonego źródła.
Łosoś wędzony tak jak i wszystko co jest surowe i wędzone jest przeciwwskazane (wędzony kurczak, salami, łosoś, oscypek). Są to idealne warunki do rozwoju Listeria monocytogenes, na którą w ciąży jesteśmy 20x bardziej podatne. My sobie poradzimy z nią ale dla dziecka jest śmiertelna.

Myślę, że nie ma co siać paniki, po prostu warto czytać opakowania i uważać na siebie:) Przy zmiennym apetycie ciężko o dobranie składników ale to tylko 9 miesięcy;) Powodzenia!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry