reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Witajcie :) Widzę,że 2 dziewczyny od nas uciekły,szkoda. Jest nas tu dużo,nie da się odpowiedzieć na wszystkie posty,ale z reguły czytamy wszystkie. Może jeszcze dziewczyny do nas wrócą?

1488872443-aaaaaa.jpeg

Moje 0,71cm Szczęście z pikającym serduszkiem [emoji173][emoji173][emoji173] Jestem przeszczęśliwa i już spokojna [emoji16] Dziękuję za kciuki [emoji8][emoji8][emoji8]

w57v3e3kfucyl84a.png

Super,ja w piątek też czekam na serduszko.:) Jesteśmy na podobnym etapie.

Mój gin powiedział, że jak z ciążą jest coś nie tak to nawet jak się będzie leżeć to i tak się poroni.
Ja jestem na zwolnieniu, bo pracowałam w Orsay I zmiany były zazwyczaj po 12h. Krzesła nie ma na sklepie, do tego ściąganie manekinow, przekładanie towaru itd to duży wysiłek.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak z ciekawości...to prawda,że w Orsay musisz jako pracownik kupować ich ciuchy i w nich pracować?

Dziewczyny a orientujecie się od którego tyg. Słychać na domowy detektorze tętno dzieckka? Nie chcę kupować ale znajoma.ma i chciałam podjechać sprawdzić czy wszystko ok, bo już 2 tyg bez wizyty i jeszcze prawiie 2 czekania, stresuje mnie to...

Hej dziewczyny :)
Co do grupy krwi i niezgodności w grupie Rh -w pierwszej ciąży miałam. Ja mam 0rh- a maz ma +
Miał badane przeciwciała. A po porodzie badają krew dziecka i jeśli dziedziczy po matce to ok natomiast jeśli po ojcu to matka musi dostać zastrzyk z immunoglobulina :) ale u nas akurat obyło się bez zastrzyku bo Jasiek ma moja krew. Jednym słowem synus mamusi hehe

Co do płci dziecka na podstawie smaków dolegliwości itp to akurat w to nie wierzę bo ja z synkiem miałam taką ochotę na słodkie że potrafiłam zjeść dwie tabliczki czekolady i mdłości miałam na początku przez dwa tygodnie także tego... Hehe

A dzisiaj mam tak okropna chec spania że Masakra.
Jestem w pracy i jak tak dalej pójdzie usne na krześle.
Dodam że wstałam o 5:30 do przychodni na krew zeby być pierwsza a tam już ludu....

Dziewczyny a orientujecie się od którego tyg. Słychać na domowy detektorze tętno dzieckka? Nie chcę kupować ale znajoma.ma i chciałam podjechać sprawdzić czy wszystko ok, bo już 2 tyg bez wizyty i jeszcze prawiie 2 czekania, stresuje mnie to...
Znalazlam takie cos na necie:

Pierwszy raz użyłam go w 12 tygodniu - tętno znalazłam, ale było to trudne. Od 13 tygodnia znalezienie tętna nie sprawia już większych trudności i nie trwa dłużej niż minutę. Nie mylę tętna własnego (dużo wolniejszego) od tętna maluszka ani tętna z "przeplywów", gdyż zawsze tak ustawiam detektor, ze słysze mocne "pukanie", bez szumów czy "chlupania". Nie mam potrzeby używania go codziennie.

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Znalazlam takie cos na necie:

Pierwszy raz użyłam go w 12 tygodniu - tętno znalazłam, ale było to trudne. Od 13 tygodnia znalezienie tętna nie sprawia już większych trudności i nie trwa dłużej niż minutę. Nie mylę tętna własnego (dużo wolniejszego) od tętna maluszka ani tętna z "przeplywów", gdyż zawsze tak ustawiam detektor, ze słysze mocne "pukanie", bez szumów czy "chlupania". Nie mam potrzeby używania go codziennie.

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom
Ohhh czyli nic mi to nie da teraz :) ja gdzieś czytałam, że dziewczyniee się w 9-10tug już udało znaleźć, ale chyba jakiś hiper ten detektor :p

Witajcie :) Widzę,że 2 dziewczyny od nas uciekły,szkoda. Jest nas tu dużo,nie da się odpowiedzieć na wszystkie posty,ale z reguły czytamy wszystkie. Może jeszcze dziewczyny do nas wrócą?

Super,ja w piątek też czekam na serduszko.:) Jesteśmy na podobnym etapie.

Tak z ciekawości...to prawda,że w Orsay musisz jako pracownik kupować ich ciuchy i w nich pracować?
Tak. Na ciuchy są zniżki duże, ale jednak nie każdy ma kasę, żeby sobie kupować ciuchy co chwilę, a wiadomo, ze w pracy się mega brudza rzeczy i niszczą. Ogólnie niby nie musisz, ale jak przyjedzie nagle regionalna to będzie krzywo patrzeć na to, ze nie masz ciuchów z Orsay.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kasia gratuluję.
Chciałam jeszcze tylko zwrócić uwagę na dziewczyny które odeszły i chyba rozumiem o co chodzi. Jeśli poczytacie swoje odpowiedzi to zazwyczaj odpowiada się tym samym osobom przez co reszta może czuć się pomijana. Też odniosłam takie wrażenie kiedy dzieliłam się informacjami i nawet jedna nie odpowiedziała na post. Myślę że warto na to zwrócić uwagę bo Wygląda to trochę jak kącik wzajemnej adoracji.
też tak sądzę.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry