reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć dziewczyny. Mam dość od wczoraj mieszane uczucia po wizycie u ginekologa. Poszłam wczoraj z wynikami bo tsh było trochę podwyższone. Mniejsza o to bo dostałam euthyrox i będzie ok ale przy okazji zrobiliśmy usg. Biją oba serduszka moich myszek ale lekarz powiedział, że trochę za wolno. To był 6t2d rytm 120 i 114 uderzeń na minutę. Czytam o różnych normach e internecie. W sobotę jadę do innego lekarza, zobaczymy co on powie. A jak było u Was?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Z tego co wiem serduszko najpierw bije wolniej a później przyspiesza. W książce "w oczekiwaniu na dziecko" wyczytałam, że w 6 tyg serce bije 80 razy na minutę.

7470yx8dgcqmre1z.png

dqpranli5ka2p20x.png

dqpr3e5eeyd3tlax.png

reklama
Ale bzdura ja Mia łam robione ust w 6 tyg i 3 dniu i u mnie był o 110 i wcale nie było za wolno. Serce jak zaczyna bic to bije wolno później przyspiesza z czasem. Miał a robione ust 2 razy na przełomie 4 dni i u mnie przyspieszyło do 130. Tak to jest na początku często bije wolniej. Najważniejsze że nie poniżej 100.
[emoji9] bardzo mi pomagają podobne historie. No szczerze to jak poczytałam normy ze właśnie powinno być powyżej 100 uderzeń to wkurzylam się ze mój zaufany lekarz wzbudził u mnie tak duży niepokój. Wydaje mi się , że lekarze czasami się nie zastanawiają nad tym co mówią i jaki oddźwięk ma to w naszych, matczynych głowach

U mnie juz 10 tydzien leci, mialam w sumie 4 usg a zaden lekarz do tej pory nie podal informacji o serduszku jakiejkolwiek.A co do tempa serduszka dodaje fotke z ksiazki ginekologia i poloznictwo dla wydzialu lekarskiego:
Chodzi o przedostatni akapit.
1488878105-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

czesc dziewczyny,

po kilku lepszych dniach mdlosci wrocily ze zdwojona sila :p ale jakos lepiej sie czuje psychicznie jak sa ;) jestem troche przeziebiona wiec jestem w domu i mam zamiar dzisiaj sie polenic tak dlugo jak starszak jest w zlobku:D

Ja robilam badania na cytomegalie, nikt mnie nie pytal o kontakt z dziecmi czy cokolwiek, w poprzednich ciazach tez robilam :] tak samo jak toxo, rozyczke, wirusowe zap watroby b i c, kile, hiv...

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za następne &&&& Ja dziś rano byłam badania zrobić. 220 zł :O
Ja też już coś około tej kwoty wydałam. To minus prywatnej opieki. No ale plusów jest zdecydowanie więcej :)

Dziewczyny, chciałam zapytać o badania. Ja namieszalam z ginekologiem i poszłam ostatnio prywatnie, Ale na resztę wizyt zapisała mnie położna na NFZ i to jeszcze bardzo fajnie, bo do ordynatora, który ma bardzo dobre opinie. W każdym razie mam teraz zrobić sobie morfologie, glukoze na czczo i ogólne moczu. Resztę położną powiedziała, ze zrobię jak dostanę skierowanie na NFZ. Czy robilyscie już te badania?

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

A i jeszcze jedno mam pytanie. Jeszcze nie zrobiłam badania na grupę krwi Ale wg badań przy porodzie to mam AB rh- lub O rh-. Jak to jest dziewczyny z tym konfliktem serologicznym?

reklama
Dziewczyny, chciałam zapytać o badania. Ja namieszalam z ginekologiem i poszłam ostatnio prywatnie, Ale na resztę wizyt zapisała mnie położna na NFZ i to jeszcze bardzo fajnie, bo do ordynatora, który ma bardzo dobre opinie. W każdym razie mam teraz zrobić sobie morfologie, glukoze na czczo i ogólne moczu. Resztę położną powiedziała, ze zrobię jak dostanę skierowanie na NFZ. Czy robilyscie już te badania?

Tak ja cały pakiet dostałam w zeszłym tygodniu do zrobienia i tak jak dziewczyny wcześniej pisały zrobiłam prywatnie za ok 260 pln (wliczona 10% zniżka [emoji6])

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry