reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć dziewczyny. Mam dość od wczoraj mieszane uczucia po wizycie u ginekologa. Poszłam wczoraj z wynikami bo tsh było trochę podwyższone. Mniejsza o to bo dostałam euthyrox i będzie ok ale przy okazji zrobiliśmy usg. Biją oba serduszka moich myszek ale lekarz powiedział, że trochę za wolno. To był 6t2d rytm 120 i 114 uderzeń na minutę. Czytam o różnych normach e internecie. W sobotę jadę do innego lekarza, zobaczymy co on powie. A jak było u Was?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Na tym sie nie znam ale na pewno warto konsultować u kilku lekarzy i ja to bym jeszcze temu kolejnemu nie mowila od razu co ten powiedział tylko dopiero jak sie wypowie zeby go nie sugerować i sprawdzic. Ściskam w niepokojach :*

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A i jeszcze jedno mam pytanie. Jeszcze nie zrobiłam badania na grupę krwi Ale wg badań przy porodzie to mam AB rh- lub O rh-. Jak to jest dziewczyny z tym konfliktem serologicznym?

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
A jakie Rh ma ojciec dziecka? Bo jeśli yu masz , partner ma + to jest ryzyko konfliktu. Natomiast jeśli miałabyś + to bez stresu

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

A i jeszcze jedno mam pytanie. Jeszcze nie zrobiłam badania na grupę krwi Ale wg badań przy porodzie to mam AB rh- lub O rh-. Jak to jest dziewczyny z tym konfliktem serologicznym?

Niestety ja na konfliktach serologiczntch się nie znam ale to chyba powinien Ci lekarz wytłumaczyć. A masz już dzieci?

U nas jest duże ryzyko. Mąż ma 0Rh+, a ja A Rh-, po poronieniach nie dostałam immunoglobuliny, wiec mamy duże ryzyko wystąpienia konfliktu. Co jakiś czas trzeba robić badania na poziom przeciwciał i kontrolować sytuację. W 28 tygodniu osoba narażona na wystąpienie konfliktu powinna mieć zrobiony jakiś zastrzyk, ale dokładnie nie wiem jaki. Zapytam za tydzień lekarza

Ja także mam minusową grupę krwi i po 20 tyg mam badanie z krwi na to jaki odczynnik ma dziecko jeżeli też minus to ok a jeżeli + to dostanę przeciwciała i drugie po porodzie. Na grupę krwi ojca zbytnio nie patrzą. Tak samo po każdym poronieniu dostałam przeciwciała tak na wszelki wypadek

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, chciałam zapytać o badania. Ja namieszalam z ginekologiem i poszłam ostatnio prywatnie, Ale na resztę wizyt zapisała mnie położna na NFZ i to jeszcze bardzo fajnie, bo do ordynatora, który ma bardzo dobre opinie. W każdym razie mam teraz zrobić sobie morfologie, glukoze na czczo i ogólne moczu. Resztę położną powiedziała, ze zrobię jak dostanę skierowanie na NFZ. Czy robilyscie już te badania?

Tak, ja robiłam te badania + Hiv i toksoplazmozę.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry