reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wkrecalam sobie najgorsze bo czułam się naprawdę kiepsko a nagle jakoś tak przeszło. Tyle co czuje wzdęcia, czasami zmęczenie i wolniejsza jestem. Znajomą ostatnio spotkałam i mówiła, że nagle serduszko przestało dziecku bić więc od razu pomyślałam o sobie...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Też miałam czarne myśli ale jak widać po mnie nagły zanik objawów nie zawsze świadczy o najgorszym :) Z tego co wiem to wiele kobiet tego doświadcza a rodzą zdrowe dzieci :)

reklama
Ja raz mam objawy a raz nie i z dzidziusiem musi być w porządku innej opcji nie ma ! [emoji6]

Dziewczyny jak wy liczycie tygodnie , np 8t1d cto 8t1d czy 9tydzień wliczacie? [emoji38]

[emoji171][emoji169][emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Fasolek [emoji271] październik 2017
8t0d [emoji235]

Też miałam czarne myśli ale jak widać po mnie nagły zanik objawów nie zawsze świadczy o najgorszym :) Z tego co wiem to wiele kobiet tego doświadcza a rodzą zdrowe dzieci :)
Dzięki. Zresztą faktycznie nie mamy wpływu na pewne rzeczy i stresowanie się jest bez sensu trzeba korzystać z energii jak jest.
Troszkę miałam stresu bo gin z NFZ nic nie widziała na usg, więc polecialam prywatnie a tam maluch był widoczny, dodatkowo jakiś krwiak, ale chyba stary bo brązowe plamienia miałam. Stwierdziłam, że wypisuje się z NFZ bo nerwow mi narobila i zostanę u tego, który prowadził pierwszą ciążę. Tylko muszę jeszcze wykorzystać badania na NFZ sobie :D

Ja raz mam objawy a raz nie i z dzidziusiem musi być w porządku innej opcji nie ma ! [emoji6]

Dziewczyny jak wy liczycie tygodnie , np 8t1d cto 8t1d czy 9tydzień wliczacie? [emoji38]

[emoji171][emoji169][emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172]
8t0d [emoji235]
Właśnie ja też nie wiem jak to liczyć . Chociaż moja gin na ostatnim USG powiedziała mi że jestem dokladnie w 8 tygodniu a był to 8t0d .... wcześniej myślałam że to tak jakby zaczynał się 9 tydzień :D

No a jak to się poprawnie liczy? Mi dwa dni temu na usg lekarz napisał 8t5d i mówił, że to 9 tydzień. To teraz jest 8t7d nie wiem, czy to już 9t0d czy jak? Ale suwaczek mi z daty @ pokazuje inaczej, mój kalendarzyk okresowy w komórce inaczej, a aplikacja do liczenia tygodnia ciąży jeszcze inaczej, a wszystkie biorą to z daty @ :D

Właśnie ja też nie wiem jak to liczyć . Chociaż moja gin na ostatnim USG powiedziała mi że jestem dokladnie w 8 tygodniu a był to 8t0d .... wcześniej myślałam że to tak jakby zaczynał się 9 tydzień :D
No bo właśnie niektóre osoby tak to liczą a mi gin też mówi zawsze co do dnia [emoji4]
Mi w ogóle z OM to 10tydzień wychodzi , ciekawe czy maluch nadgoni chociaż w połowie [emoji5]

8t0d [emoji235]

Dzięki. Zresztą faktycznie nie mamy wpływu na pewne rzeczy i stresowanie się jest bez sensu trzeba korzystać z energii jak jest.
Troszkę miałam stresu bo gin z NFZ nic nie widziała na usg, więc polecialam prywatnie a tam maluch był widoczny, dodatkowo jakiś krwiak, ale chyba stary bo brązowe plamienia miałam. Stwierdziłam, że wypisuje się z NFZ bo nerwow mi narobila i zostanę u tego, który prowadził pierwszą ciążę. Tylko muszę jeszcze wykorzystać badania na NFZ sobie :D
Ja też sobie odpuściłam wizyty na NFZ . Stwierdziłam że na zdrowiu nie ma co oszczędzać tym bardziej jeśli chodzi o zdrowie moje i dzidziusia ;)

No a jak to się poprawnie liczy? Mi dwa dni temu na usg lekarz napisał 8t5d i mówił, że to 9 tydzień. To teraz jest 8t7d nie wiem, czy to już 9t0d czy jak? Ale suwaczek mi z daty @ pokazuje inaczej, mój kalendarzyk okresowy w komórce inaczej, a aplikacja do liczenia tygodnia ciąży jeszcze inaczej, a wszystkie biorą to z daty @ :D
Wychodziloby 9t1 dzień a dla innych juz 10 [emoji23][emoji23] powalone [emoji52]
A z usg jak , ciąża młodsza?

8t0d [emoji235]

No bo właśnie niektóre osoby tak to liczą a mi gin też mówi zawsze co do dnia [emoji4]
Mi w ogóle z OM to 10tydzień wychodzi , ciekawe czy maluch nadgoni chociaż w połowie [emoji5]
A co ma gonić? To maluch ma rację, kiedy się począł, a nie jakieś szacunki z dat okresu. Niech ono tam sobie spokojnie rośnie ;)

reklama
Ja też sobie odpuściłam wizyty na NFZ . Stwierdziłam że na zdrowiu nie ma co oszczędzać tym bardziej jeśli chodzi o zdrowie moje i dzidziusia ;)
A ja Wam powiem , ze ja bylam na poczatku juz prywatnie i na NFZ i serio u mnie te NFZ sie zmieniło [emoji33] wizyty co 3 tygodnie , podgląd kropka juz mialam 3 razy na NFZ i tak jakoś fajnie niż w ciąży z mała [emoji4][emoji38]

8t0d [emoji235]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry