5cm aż? To który to już tydzieńJa po badaniach.. Wszystko w jak najlepszym porzadku, wad zadnych nie ma, maluszek mierzy 5cm i machal raczkami i nozkami wszystko jest ok
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
anetka303
Fanka BB :)
Bo jak kobieta jest po przejściach to nie da się nie myśleć. Ja mimo dobrego nastawienia boje się nawet za bardzo cieszyć swoją ciąża. Myślę że po 12 tygodniu emocje troszkę się uspokoja.Ja ogólnie mam też dobre przeczucia i nie dopuszczam myśli że coś może pójść nie tak... Ale mimo wszystko gdzieś z tyłu głowy siedzi jakaś obawa...
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
KaSia86
Boże, Współczuję... nawet nie chcę myśleć co przeżywałaś... Pewnie jakiś krwiak był i pękł... Najważniejsze że teraz już jest wszystko dobrze! I tak będzie do końca Kochana [emoji173][emoji8]Wy tez spokojnie rosnijcie
Ale strachu sie najadlam bo w niedziele wieczorem dostalam krwotoku i wyladowalam na oddziale.. Juz myslalam ze koniec bo tyle krwi ze szok.. A tu na usg dzidzius se smacznie spalo i serduszko pikalo.. 3 dni polezalam i mnie wypisali, na tym sie skonczylo, na drugo dzien juz nic nie mialam.. Ale co sie najadlam strachu to moje:/
KaSia86
Mnie bardzo uspokoiło ostatnie usg, mam przynajmniej pewność że pęcherzyk nie jest znów pusty [emoji173] Jeszcze tylko serduszko i już całkiem wrzucę na luz [emoji12]Bo jak kobieta jest po przejściach to nie da się nie myśleć. Ja mimo dobrego nastawienia boje się nawet za bardzo cieszyć swoją ciąża. Myślę że po 12 tygodniu emocje troszkę się uspokoja.
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Strasznie się dzisiaj czuję dziewczyny i do tego nie wiem czy jakieś zapalenie pęcherza mi się nie kroi dlatego średnio się udzielam ale was czytam.
Witam wszystkie nowe mamy!
Zastanawiam sie cały czas nad wyborem lekarza i jakiś pakietów. Ile kosztuje badanie test PAPP-A jak się za niego płaci? Ktoś wie?
Witam wszystkie nowe mamy!
Zastanawiam sie cały czas nad wyborem lekarza i jakiś pakietów. Ile kosztuje badanie test PAPP-A jak się za niego płaci? Ktoś wie?
Skorzystałam z porady online w Medicover i mi położna napisała, że te napady duszności są normalne i się zdarzają w ciąży, że mam często a mało jeść, dużo spać i pic napary z mięty i imbiru, a na migdałki stosować płukankę z szałwii i Tantum Verde ponoć jest bezpieczne. I jakiś *spam* gardło polecała. No i oczywiście konsultację tego gardła z lekarzem, bo jeśli to zapalenie gardła, to powinnam brać antybiotyk i w czasie leczenia nie pracować. Ale ja z tym lekarzem poczekam, bo nigdy nie brałam antybiotyków, mój tata zawsze był przeciwny braniu antybiotyków bez wyraźnej potrzeby, a w ciąży to już chyba w ogóle przesada. Ucieszyłam się, że można brać to Tantum Verde, bo nieraz już je stosowałam na gardło i jest skuteczne. Do pracy jutro pójdę, skoro położna nie widziała przeciwwskazań, jakbym się źle czuła to się najwyżej zwolnię do domu. A teraz już sobie zaparzyłam miętę i szałwię, na szczęście mam w domu suszone z własnego ogródka. Nie wiedziałam o tej mięcie, ale skoro położna poleca
mama_gosi
Początkująca w BB
Dobry wieczór.
Zapisałam się tutaj bo nie wiem dlaczego z grupy na fb zostałam usunięta a nie pamiętam żebym miała z kimś zatarg tam. Ponieważ grupa jest tajna to nie mogę już jej znaleźć.
Jestem w 8 tyg. Lub jak inne kalendarze pokazują 9 chociaż jeszcze 9 nie zakończyłam.
Od paru dni czuję się dziwnie dobrze, mdłości całodzienne przeszły. Momentami mam obawy czy wszystko ok. W środę mam wizytę kontrolną.
Pozdrawiam Was mamusie.
Zapisałam się tutaj bo nie wiem dlaczego z grupy na fb zostałam usunięta a nie pamiętam żebym miała z kimś zatarg tam. Ponieważ grupa jest tajna to nie mogę już jej znaleźć.
Jestem w 8 tyg. Lub jak inne kalendarze pokazują 9 chociaż jeszcze 9 nie zakończyłam.
Od paru dni czuję się dziwnie dobrze, mdłości całodzienne przeszły. Momentami mam obawy czy wszystko ok. W środę mam wizytę kontrolną.
Pozdrawiam Was mamusie.
Nie martw się brakiem objawów korzystaj puki się dobrze czujesz , ja jestem też w 8 tygodniu i też miałam chwilowy brak objawów . U lekarza okazało się że niepotrzebnie się stresowałam bo wszystko z dzidzią dobrze dlatego ciesz się chwilą bo w moim przypadku objawy wróciły . Może są trochę mniej uciążliwe ale sąDobry wieczór.
Pozdrawiam Was mamusie.
mama_gosi
Początkująca w BB
Wkrecalam sobie najgorsze bo czułam się naprawdę kiepsko a nagle jakoś tak przeszło. Tyle co czuje wzdęcia, czasami zmęczenie i wolniejsza jestem. Znajomą ostatnio spotkałam i mówiła, że nagle serduszko przestało dziecku bić więc od razu pomyślałam o sobie...Nie martw się brakiem objawów korzystaj puki się dobrze czujesz , ja jestem też w 8 tygodniu i też miałam chwilowy brak objawów . U lekarza okazało się że niepotrzebnie się stresowałam bo wszystko z dzidzią dobrze dlatego ciesz się chwilą bo w moim przypadku objawy wróciły . Może są trochę mniej uciążliwe ale są
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Hej, wszystkie mamy obawy, ale nie ma co się przejmować, bo stres na dobre nie wyjdzie. Mi tez kalendarze różnie pokazują, nawet ten suwaczek z forum pokazuje inaczej, niż mi na usg powiedział lekarz, ale co tam! Tez mam w środę wizytę, trzymam kciuki!Dobry wieczór.
Pozdrawiam Was mamusie.
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.